31 Temmuzda sancilarim olduğuna dair bir post açmıştım dogum sancisiymis ve o gün dogurdum. Gece beni ara ara uyandıran ağrılarım oldu ama birkaç gündür olduğu için fazla önemsemedim. Sabah 5.30 da artık kalktım ve dakika tutmak istedim zaten uyuyamamistim. Dakika tuttuğumda 12 dk da bir sancı geldiğini gördüm ama çok uykum vardı zaten günlerdir gece uyuyamıyorum. Plates topuna oturdum yatak kenarindaydim sancı geçtikte yatağın kenarından kafamı koyup top üstünde 10 dk uyuyordum ama 10dk bana 10 saat uyumuş gibi geliyordu. Böyle aralıksız devam etti eşim evde yoktu kpss sinavindaydi saat 10 gibi nişan geldiğini farkettim sancı aralığı da 8 dk ya düştü şiddet çok farklı değildi. Artık top üstünden kalktım eşim sınavdan gelmeden doguramazdim evde bir çocuğum daha var ve bırakacak kimsemiz yok bu şehirde. Yatakta az hareketle geçirmek istedim. 1 de eşime ulaştım öğleden sonra da sınava girecekti ama sancı 6 dakikaya düşmüştü eve gelmesini söyledim saat 2 gibi eşim geldi. Kızımı uyutmaya gitti odaya. Bende kalkıp duş alayım artık dedim. Belime kasigima sıcak su tuttum duşta da kasılmalar artmıştı. 7 hurma kaynatıp suyunu içtim. Tarcin kaynattim suyunu içtim acilma hızlı olsun diye ilk dogumda da yapmıştım faydası olduğunu düşünüyorum. Duştan çıktım yeniden dakika tutup ona göre hareket edelim diye kasilmasayara baktım. 4 dakikada 1 gelmeye başlamış ve inanılmaz şiddetli hale dönüştü duştan çıkınca bir anda. İlk kızımda suyum gelmişti önce ben su bekliyordum o sıra tabi :) eşimi çağırdım belim inanılmaz ağrıyordu artık duramıyordum o sırada 3 dakikaya düşmüş kasilmasayar. Mahallemizde hastahanede emekli bir ebe vardı hemen onu çağır bebek geliyor dedim eşime çünkü bebegin baskısını makarna hissettim eşim koşarak gitti evden 5 dakika sonra evdeydi ama o sırada bebegi zor tutuyordum çünkü aniden bir anda indi aşağı. Emekleyerek yatağa geçtim yere battaniye serdim emekleyerek çünkü bebek gelecek endişesi:) ebe içeri girdi aç bacağını dedi ve kafası orda zor duruyordu zaten elimde tutuyordum gelmiş bebege birsey olmasın ikin hadi dedi tek ıkinma ile bebek çıktı. Hiç yırtılma kesik birsey olmadan hemde. Hatta hemen ayağa kalktım ilginç ama güzel bir deneyimdi. Sarı su diye birseyle gelmiş ebe onunla sildi enfeksiyon olmaması içinmiş temizledi karnıma bastırdı içimi temizledi o suya bastırdığı makasla bebek kordonu kesti vs. Hastahaneye kontrole gittik bebekte bende çok iyiyiz elhamdülillah. Şimdi dogum sonrasi rahim toparlanma sancıları yaşıyorum sadece oda inşallah geçecek.Sancı yaşarken çok zor evet kolay değil bütün vücut değişiyor o an hiç geçmeyecek sanıyor insan. Ama rahat olursak sonu güzel olur banada kolay olmadı yani yaklaşık 12 saat sancı sonrasi oldu dogum ve o an bütün hamilelere dua ettim Allah hepinizin yardımcısı olsun. Sağlıkla kavuşun yavrulariniza😊