Glitter spiral ülkemizde en sık kullanılan ve diğer korunma yöntemleri içinde doğru yerleştirildiği takdirde en iyi sonuç veren korunma yöntemidir % 99 oranında koruma sağlamaktadır . Spiralin gebeliği engellemede ilk etkisi rahim içinden geçen sperm hareketlerini bakır aracılığı ile bozmasıdır. Ayrıca RİA üzerinde bulunan bakır yavaş yavaş salgılanarak rahmin içini döşeyen endometrium tabakasında inflamasyon adı verilen bir reaksiyona neden olur ve bu dokudan olan enzim üretimini değiştirir. Bu etki sonucu yumurta döllenmiş olsa bile rahim içinde tutunamaz. Öte yandan bakır prostoglandin adı verilen maddelerin üretimini etkileyerek gebeliği destekleyen hormonların üretimini bozar. Yani spiral hem döllenmeyi engeller hem de döllenme olsa bile bu embriyonun rahim içinde tutunma ve canlılığını devam ettirme şansını azaltır.
Al sana bilimsel bir yazı çok bilmiş bilmem kaç doktorun yanında çalışmış zeki kadın . Herşeyin en doğrusunu sen bilmek zorunda fln değilsin sen etrafını yazmışsın bende yazdım olasılık sa yaşamamız bir olasılık zaten bir ton korunma yöntemi var en güvenilir olan bu yani tabiki riskleri var tabiki iyi bir hastanede iyi bir spiral yerleştirilmediğinde hamilede kalınır enfeksiyonda kapılır deseniz ki hastaneyi doktorunuzu iyi seçin sizi anlarım siz tartışmak istyorsunuz . Ben istemiyorum bebeğimi sizin için strese sokamam hadi iyi geceler