Derya emiray oğlumu sma ile büyüttüm şuan 10,5 aylık ve kendisi mama içmeyi bıraktı gayet düzenli kilo aldırıyor gaz sorunu da olmuyor çoo memnun kaldım 🌸
yamacalimoms emiray Ben oğlumu smayla büyüttüm, sma comfort alıyordum çok pahalilandi onu biraktik optipro olana geçtim oğluma çok güzel kilo aldırdı besledi, ama tabi her bebeğe uyacak diye bişey yok eğer ilk defa alıyorsanız küçük kutu tercih edin
emiray gamzosgamzos Çok teşekkür ederim 🙏Bebeğim meme reddi yaptı hipp kullanıyordum fakat aşırı gaz sancısı yapıyor huzursuzlanıyor uyuyamıyor biraz araştırdım merak ettim açıkcası sma mamayı 🐣
emiray Smyye1B Sanırım bebekten bebeğe değişiyor bende hipp kullanıyorum fakat bebeğim aşırı huzursuz oluyor sürekli kusuyor gaz sancısından uyuyamıyor smayı ve aptamili öneriyorlar kararsız kaldım 😕
Ece__ emiray mama yapmaz ki meme reddini, biberonla veriyorsanız o yapabilir. Hangi mama olursa olsun farketmez önemli olan hangi şekilde verdiğiniz. Kaşık biberon kullanırsanız meme reddi olmaz
gamzosgamzos emiray anladım canım inşaAllah sizede iyi gelir 😊 benim ilk kızımda meme reddi yapmisti malesef sadece 3 ay emzirdim 🤦♀️ 2 yasına kadar ek gidaya ek mama devam ettik 😊
Smyye1B emiray Aptamil ve Sma kullandım ikiside bebeğimi kabız yaptı şuan Bebelac Gold kullanıyoruz çok memnunuz .😇 Gaz problemi olmayan bir bebek zaten oğlum hiç gazla ilgili sorun yaşamadık sürekli hem üstten hem alttan çok afedersiniz yapıyor ama kabızlık çok zorladı bizi. Şimdi rahat etti.
ebrulegarci Derya anne sütü verdiniz mi hiç mamanın zararı oluyor mu 🤦🏻♀️ bende süt sağıp veriyorum gündüz 2 3 kere geri kalan saatlerde sma mamayı veriyorum
emiray Ece__ Hayır sanırım ben yanlış telafuz ettim bebeğim erken doğdu mamayla ilgisi yok emmiyor emmediği içinde sütümü sağıp biberonla veriyorum fakat sütüm yetersiz geldiği için bebeğim doymuyor doktor tavsiyesiyle hipp mamaya başladık fakat oda aşırı gaz yapıyor
Ece__ emiray bize ilk başta doktor sma comfortun sindirimi optiproya göre daha kolay demişti. Comfortta anne sütüyle beslenemeyen bebekler için yazıyor, ben de hem meme hem mama ile ilerliyordum. Yine de sma comfort alın demişti. Ancak biz comforta geçmeden mamayı bıraktık o yüzden sindirimi hakkında yorum yapamıyorum
gamzosgamzos emiray solgar brewer’s yeast with vitamin b12 çok güzel sut yapıyor maltana diye bir icecek var oda guzel sut yapiyor migrosta satılıyor yaş üzüm bulgur pilavı kıvırcık havuc taze sogan dereotu kuru incir kuru dut hurma tahin helvası tahin pekmez semiz otu sut yapıyor kimyon ve rezene cayi hem bebekteki gaza iyi geliyor hemde sut yapiyor sutun doyurucu yaglı olmasi icin gunde 2 3 yumurta 2 gunde bir tavuk eti veya kirmizi et ceviz badem findik ay ve kabak cekirdegi tuketmelisin tabi en onemlisi en az 3 litre su ve uyku 😊 ilk kızım 3 ay emdi mamada alıyordu sute ek sonra biberondan dolayı red yapti 3 bucuk ayda sagimla besledim yememe hic dikkat etmemistm keske onun donemindede biraz bilgim olsaydı mama ile buyudu Rabbim saglık versinde cok şükür sagligi yerinde onemli olan o 😊 ikinci kızımda daha dikkat ettim beslenmeme gercekten beslenme cok etkiliyormus
Eslem_1 gamzosgamzos ikincisinde emziriyor musunuz peki? Süt durumunuz nasıl uyku da çok etkili gerçekten ama bebekten ne derece fırsat bulup da uyunacak tabi 😀
emiray gamzosgamzos Çok teşekkür ederim tekrardan aslında benim sütle ilgili çok bir problemim olmadı açıkcası sütüm var geliyor baya baya ama bebeğim memeyi tutmuyor geri çekiyor kendini sonra ağlamaya başlıyor kıpkırmızı oluyor 😔
gamzosgamzos Eslem_1 evet emziriyorum cok şükür 😊 öyle ust bas ıslatacak sutum yok ama yeteri kadar var cok şükür 😊 evet uyku iki cocukla cok zor bazen kucuk kızım yattımı aksam buyugune esim bakiyor biraz uyuyorum 🙈
ebrulegarci emiray meme ucunun varmı benimde aynı şekilde durum ne yapcami bilemiyorum 😔 meme ucu sıkıntısı yaşıyorum