• SağlıkÖneri
  • Gebelikte grip ve soğuk algınlığına karşı tavsiyeler

Malum havalar bi garipleşti, üstüne salgın da var.. Eşlerimizden akrabalarımızdan misafirlerimizden derken kimlerde grip ve soğuk algınlığı var bilemiyoruz. Ben kolay kolay hasta olmazdım ama sanki hamilelikle birlikte en ufak bişeyden hasta olur oldum neden öyle oldu bilemiyorum 🤷🏻‍♀️ Belki annelerimize bir faydası dokunur diye yardım amaçlı araştırma yaptım doktorlardan ve sitelerden, tavsiyelerde bulunacağım şimdi herkes bilinçlensin diye 💁🏻‍♀️

📍Salgın dönemlerinde kapalı yerlerde fazla uzun kalmayın.
📍En iyi ve en etkili destek tedavisi istirahat. Eğer mümkünse bol bol yatak istirahati yapın.Yatarken başı yukarıda tutmak geniz akıntısının vereceği rahatsızlığı azaltır.
📍Bulunduğunuz ortamın yeteri kadar sıcak olmasına ve iyi havalandırılmasına dikkat edin. Havanın kurumasını engelleyin, nemli kalmasını sağlayın.
📍Yeteri kadar sıvı içmeniz çok önemli. Hastalık dönemlerinde beslenmeye dikkat edin. Bol bol c vitamini alabileceğiniz meyveler tüketmelisiniz.
📍Burun tıkanıklığı için tuzlu su kullanabilirsiniz.
📍Ağrı ve ateşi gidermek için doktorunuzun önerdiği bir ilacı alabilirsiniz.
Yakınmalar düzeldiğinde hemen normal aktiviteye dönmeyin.

‼️Bu durumlarda doktorunuza danışın..

Yüksek risk grubundaysanız,
Ateşiniz 38.5 derecenin üzerine çıkarsa ve birkaç gün içinde düşmezse,
Soluk alıp vermede güçlük olursa,
Göğüs ağrısı ortaya çıkarsa,
Şiddetli kulak ağısı, kulaktan akıntı ve kanama olursa,
Döküntü ve kızarıklık ortaya çıkarsa,
Ense sertliği ortaya çıkarsa,
Birkaç gün içinde düzelemediğinizi ve ciddi derecede hasta olduğunuzu düşünüyorsanız mutlaka doktorunuza danışmalısınız..

Peki ya sizlerin evde yaptığı bitkisel, hamilelikte zararı olmayan pratik çözümleri var mı? Birbirimizle önerileri Paylaşalım ki paylaştıkça çoğalalım 🤗

Mesela ben boğaz ağrısı için de tuzlu su ile gargara yapmıştım hemen şişliği inmişti. Burnum tıkandığında da tuzlu su damlatmıştım açılmıştı hemen.. tavuk suyu çorba içmiştim ağrılarıma iyi gelmişti, bol su içmiştim hep portakal mandalina yemiştim.. ateşim çıkmaya başladığında serin su ile duş almıştım hatta buzu bi havluya sarıp onunla kompres bile yapmıştım eklemlerime ama yinede ilaç kullanmamıştım. Korktuğum kadar hiç yükselmedi gerek kalmamıştı zaten. Tabi gerçekten en önemlisi istirahat.. ve ateşi kontrol etmek gerekiyor bebeğe ateş zarar verebiliyor
      Aklıma geldikçe yazıyorum 🤗 ayrıca öksürük için de biraz süt ısıtıp içine bal koyup içebilirsiniz. Öksürüğü kesiyor ve boğazı yumuşatıyor 😊
      sudamlasi bir şeyler yapıp iyi sonuç alanlar paylaşsın ki diğer hasta olan anne adaylarımızda uygulayabilsin. Tabii ki kesinlikle zararsız olduğunu bildiğimiz şeyleri paylaşalım. Malum hamilelik tehlikeli bir süreç, yediğimiz içtiğimiz şakaya gelmez.
        sudamlasi aynen limon mandalina bunlarda çok faydalı. Hem limonlu su detoks gibi içini temizliyormuş hemde c vitamini çok faydalı
        mucizemizibekliyoruzz evet canım malesef ilaç kullanma şansımızda olmadığı için zor geçmesine etki ediyor. Dün ateşim olduğu için doktorum parol içebilirsin dedi iyi geldi biraz. Birde bebeğe bir şey olur mu korkusu oluyor . Normalde hasta olunca önemsemem kendimi .