Usnac1995 Kızlae doktor muz yiyebilirsin ama muz yersen karpuz yeme dedi. Ama bazı doktorlar da muz asla yenmeyecek diyor. Siz nasıl uyguluyorsunuz. Bir de galeta yiyebilir miyim acaba tam buğday olandan onu sormayı unuttum
bahar-1903 Usnac1995 Yarim küçük muz Bi iki dilim kavun karpuz 10-15 adet kiraz ,vişne 10 adet yeşil erik Ora boy şeftali. Nektarin. Armut v.s Olgunlasmis büyük mor mürdüm eriği 2 adet Küçük bi salkım üzüm (Bunları yoğurtla tuketirsen çok daha iyi olur) Bu listedekileri diyetisyen bana vermişti bu ölçülerde yiyebilirsin diye ,bende de şeker var bu şekilde tuketebiliyorum.
Usnac1995 HilalEyce ever bunu da sormak istedim aslında. Bana yoğurtla birlikte tüket dedi ama. Önce meyve sonra yoğurtmu, tam tersi mi olmalı
Usnac1995 Bebekdelisi anladım kefir ya da yoğurtla birlikte olgunlaşmamış olanlardan yiyebiliyorum ozaman
asuman2451 o gün karbonhidrat dengeme dikkat ediyorum ama karpuzu 1 çatal aldım dehşet yükseltmişti hala yemedim ilk defa kavun yedim ilk defa yarım nektari yedim muz sadece 1 kere yedim kiraz yedim ama sayılı erik çok yedim çilek yedim sayılı yeşil nektarin var küçük ekşi onu aldım yedim ama karbonhidrat yani kalori sayımjna dikkat ettim o zaman sorun çık olmuyor ben 36 haftalık gebeyim hiç.kilo almadan devam ediyorum
Usnac1995 asuman2451 bende 6 kg ile devam ediyorum. 31. Haftamda çıktı şeker. Öncesinde düşüktü. Hiç bilgim de yok. Diyet verdi ona uyacağım. Gerekirse hiç tüketmem karpuz falan. Elma yerim erik yerim. Nektari falan da yükseltirmi ki
Moonlight38 Usnac1995 Meyveleri minik minik doğrayıp yoğurda katıyorum ben, içine de biraz yulaf ve tarçın ekliyorum, tadı da çok güzel oluyor. Tarçın şekeri de dengeliyormuş
Usnac1995 Moonlight38 hangi meyveleri tüketiryorsunjz bu şekilde peki. Mesela nektari şeftali falan yesem yükselirmi acaba şeker
Moonlight38 Usnac1995 Ben genelde muz, yoğurt, yulaf, tarçın şeklinde ya da kayısı, yoğurt, yulaf, tarçın şeklinde tüketiyorum. Özellikle kayısı bağırsak da çalıştırıyor. Şeftaliyi de bu şekilde tüketebilirsiniz. Yoğurt ve tarçın şekeri dengeler
Usnac1995 Moonlight38 ben korkudan muzu falan unuttum şekerim yükselince bu şekilde devam edebilirim ozaman. Çok çok teşekkür ederim. Bir de köfte tüketimini sorsam. Listede et balık tavuk yazıyor ama köfte sıkıntı oluyor mu şeker de
Bebekdelisi Usnac1995 köfte ekmek yada Galata unu cok koymadan hatta hiç koymadan ⅘ tane salata ile ekmeksiz tüketiyorsunuz asla pilav yada ekmek yemeden bana bulgurda yasaktı
Moonlight38 Usnac1995 Rica ederim canım. Ben daha önce diyetisyene gitmiştim. Sadece 2 dilim köfte yiyebiliyoruz. Yanında Pirinç pilavı ve makarna yasak. Bulgur pilavı serbest. 3 yemek kaşığı bulgur pilavı 1 dilim ekmeğe eşdeğer. Köfte ve yemeklerin yanında ister 1 dilim ekmek ye, istersen 3 yemek kaşığı bulgur pilavı demişti
Usnac1995 Bebekdelisi anladım. Ben ekmekli ködte tükettim şimdi. Ama alışacağım yavaştan. Canım liste bana da verdi. Dedi ki muz yersen o gün diğer şekerli meyvelerden tüketmeyeceksin. Ya da nektari yediysen şekerli meyve yok diye. Ama bazıları da muz şeftali falan asla yenmeyecek diyor
Usnac1995 Bebekdelisi anladım bana bulguru yasaklamadı ama liste de yazmıyr. Bir arkadaş yazmış şimdi 3 kaşık bulgur bir dilim ekmeğe tekabül diye. Bu şekilde hayata devam etmek çok zormuş. 31. Haftadayım allahtan başından beri olsa çok zorlanırdım :(
Usnac1995 Moonlight38 anladım ama ben hiç doymuyorum bebek beslenebiliyormu acaba. Bir kase çorba yedim, çok az porsiyon ıspanak, şimdi 3 kaşık bulgur ve 2 köftr. Ama asla doymadım :)
Usnac1995 Summerwine tamamdır çok teşekkür ederim. Peki diğer arkadaşlara da sordum ama. Muz ua da şeftali mesela yasak mı tamamen onlarıda yoğurtla tüketebilir miyim
Summerwine Usnac1995 onu doktorunuza danışın bence çünkü ben bunu insülin direncim varken uyguluyordum