Kizlar kedime geçen ayın başında ic parazit için bişey verdik 3 ay sonra tekrarlicaz diş parazit gerekiyor mu bilemedim çünkü dışarı cikmiyor evde başka hayvanda yok yani kene pire felan olamaz o yuzden ic parazit yaptirmiştik sadece
Kedicik
Tabiki gerekiyor sonuç olarak onun çıkması önemli değil sizin çıkmanız ve eve getirmeniz çok olası iç dış ve diğer aşılar şart ☺️
- Düzenlendi
Canselly yaa ozmaan yarın gidip alayım dış parazit için birşey aşilari tam saten sadece dış parazit yokdu
Canselly bu ic parazit icin yaptirdiğim aşı tuylerini de koruyor mu yani onun tüyü beni etkiler mi yutsam felan
Minikbebegim1999 benim kedimin düzenli aşıları yapılır özellikle iç dış paraziti 2 ayda bir yaptırırım ona rağmen geçen de üstünde 1 tane pire gördüm😱 sokaktaki yavrularımla ilgilenirken ben getirdim muhtemelen ama yinede ne olcağı belli olmaz bi bulaşırsa aşısız hemen yayılır size sıkıntı olur bizimkinde aşısız olsa belki birsürü olurdu
bebekece aşilari var duzenli yaptiriyorum ic parazitte yaptirdim dişi en son geçen sene yaptik herhalde baya oldu veteriner dışarı çıkmıyor saten cok yapmana gerek yok demişti oyle de kaldi ben kedimden baska hayvan sevmiyorm dışarı da saten dokunmam ama tabiki dış parazitte onemliymiş yarin gidim alim
- Düzenlendi
Minikbebegim1999 bütün aşılırının eksiksiz yapılması lazım hem kedinin sağlığı için hemde evdekilerin sağlığı için gerekli hepsi
Elifderin34 aşilari saten bebekliğinden beri yapiliyor iç parazitte oyle sadece dış parazit ilk donemler cok yaptik sonrada dışarı cikmiyorsa 6 ayda bi yeter dedi ve.t o yuzden de uzun zamandir yapmadık ama yarin alicam mutlaka tabiki aşilar çok önemli
Sadece enseye damlatilan hem ic hem dis parazitte etkili ilac var sanirim bayerindi. Ben 2 ayda bir ondan yaptiriyorum hatta doguma denk gelir diye veterinerden aldim kendim yapicam onumuzdeki dozu. Yaz aylarinda ozellikle ihmal etmemek lazim hem ic hem dis paraziti.
annebebek6748 ya bende oyle enseye damlatilan parazit ilaci aliyordum en son gittigimde hap olarak verdiler gecen ayın başında bide 5. Ayda kullandik diş paraziti de dişari cikmiyor saten 6 ayda bi yapsanda olur demişti o yuzden bayadir yapmadik aşilari saten tam 1 yasina girdi en son aşisini da yaptirdik ama yarin gidip o enseye damlatilan ilactan alicam
annebebek6748 hamilelikte ic parazit daha onemli degil mi toksoplazma iç parazit ile geçiyor çünkü dış parazit kene bit öyle şeyler
Minikbebegim1999 önemli canım oda 3 ayda bir olması lazım
Minikbebegim1999 kendimi koruyorum o ayri ama kedimin ikisiylede ugrasmasini istemem agzi yok dili yok bu sicakta dis parazit onlarida cok rahatsiz ediyo kasintisi huzursuzlugu olabiliyo. Ic dis paraziti hamile oldugum icin degil hamilelikten oncede cok duzenli yaptiriyodum ben.
annebebek6748 bende yaptım bugun canim vetenirer dışarı cikmiyorsa gerekmez dedi ama ben yinede yaptım iç parazit saten yapiyorm düzenli şekilde aşilari da tam