Naz12- Gerçekten artık yoruldum hep negatif görmekten ne kadar kötü bir hastalıkmış insan psikolojisini alt üst ediyormuş Umut falan yok , çocukta istemiyorum öyle içimi dökmek istedim hepsi bu..
minikcikolatammm13 Naz12- canım tedaviye başlasana. Bende de çikolata kisti var ilk tüp bebek negatif oldu. Şu an kist baskılama aşamasındayım 3 aylık. Burda bir arkadaşta aynı şekilde. Evet bazısı çikolata kisti ile çok rahat gebe kalabiliyor ama ben kalamadım 2 sene oldu tedaviye başladım🤷🏼♀️ Bence pes edip olumsuz düşünme hiç
Dilarac Naz12- umutsuz olma bende çikolata kisti ve miyom vardı şuan hamileyim Allah sizede nasip etsin ben 6 ay denedim olmadı en önemlisi kafadan atmak düşünmemek ben öyle kaldım
AysegulAloluAcikgoz Naz12- cikolata kisti ameliyati olmus biri olarak umudunu hic kaybetme kist tekrarlamış ve kist olmuş olmasina ragmen hamile kaldim ve suan 3 bucuk yasinda. Simdi yine hamileyim 37+1 haftamdayim yine kistim vardi engel olmadi. Banada engel olur cocugun olmaz diyenler oldu kanser bile olabilirsin diyen doktor olmustu ameliyat oncesinde. Guzel bir doktor bulup tedavi olabilirsin. Kaç cm kistin var.
boys_mother Naz12- benim de 8 cm kistim var ilaç falan kullandım geçmedi sonra doktorum korunmayı bırak hele bi ikinciyi de doğur öyle müdahale ederiz kiste dedi çok şükür 30 haftalık hamileyim şuan kistim de benimle hala 😂 yani demem o ki kist mutlaka engel olur diye bişey yok kafanı rahatlat çok takma olur inşallah 🤲🏻
Naz12- minikcikolatammm13 ne bilim ya nasıl psikolojideyim şuan bende bilmiyorum diğer hsg çektircem sence çektirmeli miyim ?
minikcikolatammm13 Naz12- bence çektirmelisin bir sene oldu mu evleneli? Ama çikolata kisti varsa çektir bence ya çünkü tüpleri tıkayabiliyor kapalılık varsa açıp bir sonraki ay hamile kalanda var canım doktorunla da konuş çektir
Dilarac Naz12- düşünmeyin ve 1 ay boyunca bir gün olup bir gün olmayacak şekilde deneyin yumurtama tutmaya bilir ben o şekilde kaldım
AysegulAloluAcikgoz Naz12- sol 6 cm sagda da 2 3 tane cesitli boyutlarda vardi benimde bekarken ogrenmistim dugunume 4 ay vardi ameliyat oldum. Evlenince hemen çocuk dusunmedik 1 seneyi geckin korunduk sonra cocuk dusununce doktora gittim bir kac ay gecince kontrol amaçlı megersem kistim tekrarlamis 3 bucuk cm olmuş visanne baslamimi istedi doktor 6 ay kullan dedi 4 ay kadar kullandim aman yeter dedim kullanmicam onu kullanirken mecbur korunuyorduk cunku. Sonra her 2 ayda bir kontrole gittim kistin takibi icin. Birgun denk geldi adetimin 3 gunune doktor da hemen hormon testi isteyelim dedi denk gelmisken. Prolaktinim yani süt hormonum yüksek cikti oda hamilelige engel oluyormus beni baska bir bölume sevk etti o doktorda bana ilac verdi onu kullandim hafta 1 tane bitince gittim prolaktinim düşmüş doktor yine verdi onlem amacli hamile kalirsan bırak dedi. Bir sure kullandim ramazan ayi geldi falan unuttum birgun icmeyi aman dedim ramazandan sonra bir test yaptirir prolaktine baktiririm dedim ilaci biraktim Allahin isi ya megersem hamileymisim adetimden 2 gun once ogrendim bayrama 2 gun vardi. Kist yuzunden hamile kalamadigimi dusunurken megersem sut hormonu engelmis .
boys_mother Naz12- 3.ay da yumurtlamaya dikkat edip değerlendirdiğim ilk ayda hatta diğer 2 ay üstüne düşmemiştim
minikcikolatammm13 Ben sana kafaya takma diyemem çünkü asla insanın elinde değil. Bana da çok dediler kafaya takmamak için kafamın kopması lazımdı😂 güya takmadığım zamanlarda oldu olmazsa olmasın dediğim günlerde oldu sonuç yok☺️ Nasip tabii bak herkeste farklı olabiliyor hamile kalanda var 🤷🏼♀️
Naz12- minikcikolatammm13 ya bilmiyorum belki takmakla alakası da varda rabbim isterse herşey olur ya ne bilim valla
minikcikolatammm13 Naz12- aynen öyle canımm üzülme her şeyin çaresi var biz tedbirimizi alıp tedavimizi olduktan sonra gerisi Allahın takdiri