haticenurrr Evet sonunda bunu yazıcagım hic aklımın ucundan bile gecmezdi aşırı zor rabim kimseye evlat acısı cektirmesin çok cabaladım AMA OLMADI BAŞARAMADIM.
ilk isten meyen bir bebek di AİLEM TARAFINDAN çok cabaladım gecelerce agladım ama ikna etmeyi başardım evet şimdi konuya geliyim ama nolur gebeler etkileniceksiniz cok büyük bir olasılıkla okumayın es gecin…
15 agıstos hayatımın karardıgı Gece aşırı mide bulantsı ve baş dönmem oldu daha önce dogum yaptıgım hastanedeki doktorum aradım gece saat 02:00 doktora baş dönmesi ve aşırı mide bulantımın oldugunu ve gözlerimin karadıgını söyledim ama bana uykusuz kalıyorsun evdeki bebegin 6 aylık normal bide yeni gebesin dedi ve telefon 📱 kapandı ama gece boyu kendimi aşırı kötü hisetim ve 16 agıstos sabahı saat hastaneyin yolunu tutum sabah 08.30 da hastanede oldum ilk giriş yaptım ve girişimi yapan hemsire bana doktorunuzun 12 tane sizden önce hastası var 40 dk ya alır sizi dedi bende tamam sorun yok dedim gittim doktorun odasının kapısında 30 dk bekledim ne iceri alan var nede cıkan okadar kalabalıki kimsede birsey demiyor bu arada özel hastane herneyse doktorun kapısını caldım ve iceri girdim bir hemsire tek vardı sordum doktor nerde diye bana amaliyata dedi nezaman cıkar dedim ve bana 11 de dedi ama bu amaliyatan sonra bi tane daha var amaliyatı dedi saat 2 yi bulur dedi ben şokum evde 6 aylık bebegim var ve aşırı kötüyüm adım atamıyorum hemen vezneye indim kadına dedim giriş ücretimi geri verin diye oda hanım efendi madem muane olmuyucakdınız ne diye girişyaptınız demezmi bende buna kızdım dalgamı geciyor sunuz 40 dk dediniz doktor 2 ye kasar yok dedim başka doktora yönlendirelim dedi kabul etmedim ve başka özele gitim ilk alatn muane etiler ultrason la altan bakıldı bebek 2 aylık mış haberim yokdu ben 6 haftalık sanıyordum çünkü saglık ocagının doktoru bana yeni gebelik bir kac haftaya kalp atışı başlar demişti herneyse doktor kalp atışı YOK DEDİ nasıl yok dedim nolur bidaha bakım dedim o agrılarla kızım bebegin kalp atışı yok zorlama hemen almamız lazım yoksa senin icin kötü sonuç ola bilir dedi bende bu arada 5 kuruş para yok eşimede işyeri para vermedi nec buriten elimde avcumda sadece 3 tane altın yüzügümüz vardı eşim eve gitti hemen ve 3 nü alıp geldi bozdurmuş olduk aynı hastanede başka bir doktora gittim oda baktı ve birebir aynı cümleleri söyledi agladım eşim korkmaya başladı o sıra eşim bana yalvardı nolur ne gerekiyorsa yapalım yoksa sana birsey olucak dedi bana acımıyorsan evdeki ogkuma acı dedi göz yaşına şahit oldum ben agladım ister istemez bu bebegi bilerek pilanlayarak yapmadık süpriz oldu ama ögrenince kılına zarar gelmesinde çok ama çok uğraştım ama elden ne gelir kalp atışı yoktu kabul etmek zorunda kaldım bana ilk damar yolu acıldı sol koldan ve 1 şiringa kan aldılar kan gurubumu sordular alınan kan örnegine göre sonuclara bakılıcakmış ve kan takviyesi ne ihtiyacım ola bilirmiş denildi kanı aldıklarında kolumu kaldırıcak halim kalmadı kan alan hemşire yandaki hemşireden sol kolumu kan alınan kolumu tutmasını rica eti ve kan alındı 3 tüp kan aldılsr bir şürü kagıt imzalatılıp bana 2 hap verdiler ve sadece 1 yudum su oda bogazımda kaldı bir yudum daha istedim vermediler zorla aldım 1 yudum daha altan iki tane ilac verdiler rahmime bana sezeryen dogumun oldugu icin rahmin dar ve rahmini yumuşatması icin dediler ama meyer verdigi ilaclsrdan biride su ni sancı icinmiş beni odaya aldılar o hale ama asım atıcak halim yok bekle ki bekle tam 45 dk bekledik odada ama şöyle benim sancım başladı bi hemşire bize odayı gösterdi ve bana burası size ait buyrun zaman gelince doktor sizi iceri alıcak dedi eşim peki tamam dedi o sıra 10 sonra sancılar artı agrıdan ölüyorum 10 dk gecti bi hasta yatagının carşafını degişen bir abla geldi bizi gördü şok oldu sizin burda ne işiniz var diye eşimde hemşire yerleştirdi bizi dedi olur mu ya öyle sey dogumda bir bayan var birazdan cıkar dediler lütfen başka bir odaya gidin denildi ben adım atamadım eşim tekerlikle sandaliye getirdi başka bir odaya alındık ama odaya alınmadan önce biz ilk girdigimiz odadaki eşyalar vardı valiz vs hemsireye desik bu oda dolu deilmi eşyalar var dedik oda hayır deil sadece bir hasta yakınının almaya gelicek aşkaşama üzeri denildi. O yüzden biz o odaya yerleştik herneyse yeni odaya gectik 55 dk oldu eşime aglıyarak nolur doktora söyle benim neden bukadar agrım vsrdiye eşim koşuşturarak sordu dokrora oda suni sancı verdim dedi eşim kızdı neden habersiz verildi onay alınmada doktorda kabul etmeye bilirdiniz o yüzden kanama sı başlaması lazım dedi dogal yolardan düşük olucak dedi eşim sinirlendi hem kürtaj diyorsunuz hem düşük diyorsunuz bize dalgamı geciyorsunuz siz bizle agrıdan ölüyor icerde diye bagırdıgını duydum oda beyifenasi sakin olun hersey eşinizin saglıgı icin vs denildi 1 saat oldu ne beni alan var nede gelip bakan doktor sonradan geldi baktı malesef hala kanama yok dedi hemen kürtaja alın hastayı dedi ben aglıyordum o sora eşimi kapıda beklemesinne dahil izin verilmedi yok gene hasta varmış yok neymiş felan iceri alındım garip bir yer korktum bem haliyle yok olmaz dedim elimi karnıma atım ama aşırı agrım vardı tamam sakin ol dedi bi sakinleştirici vurdular 10 dk sonra o agrılarla beni uzatıp bacaklarımı actırdılar rahat 15 dk o şekilde bekletildim iceride kimse yok bi hemşire var ve doktor sonradan tekrargeldi yine kanama yok dediler böyle olmaması lazım dogal yolardan düşük olucakdı vs dediler kendi aralarında sonra doktor damar yolundan serum verdi ve tırnak ucu ladar bi ilacda takviye yapıldı koluma bana sakin olmamı söylediler 3 saniye icinde uyutuldum ve uyandığımda işlem bitmişti ve agrılarım tavan yapıyordu heryer kan icindeydi 😭 elimi karnıma atım ve o sıra kan takviyesi olmuş kan kaybından dolayı hemşire vardı doktor vs yokdu odada ona sordum benden alınan parcayı göre bilirmiyim dedim oda sert bir tonla hayır atık parcalara cokdan atıldı dedi sonra olgun yaşlarda bir abla geldi bana soyunmamda yardım cı olan o ablaya desim abla birsey rica etsem olurmu oda tabi kızım aglamadan iste dedi bende abla nolur bana alınan bebegimi göster desim tamam kızım sakin ol göstericem desi diyer hemşire kızdı napıyorsun sen diye oda işine bak sen dedi hasta benim hastam dedi ve bana kızan genc hemsire cıktı oldugumuz yerden gösteri🥺 bir serce parmagı kadar dı ama param parca etmişlerdi onu gördüm aşırı agladım ne hale koydular seni diye agladım eşimi iceri aldılar parcayı kaldırdılar eşim sakin ol gecti rabim birdaha naip eder inşallah diyip anlımdan öptü giyinmeme yardımcı oldu ve aşırı kan vsrdı uzandıgım yer batmıştı o hale adım atmam imkansızdı hemşire yer ebakma bayılırsın vs dedi tekerlekli sandaliyeye otuturdular o şekilde odada 15 dk bekletiler ama ben hala ahlıyorum hemşire kızım ne kadarda cok agladın sen öyşe desi narkoz halindeyken bile gözlerinden yaş eksik olmadı dedi bana gözleri dolmuştu onunda abla allahın verdigi canı biz insan oglu aldık farkındamısın dedim oda kızdı bana isteyerek aldırmadın kalp atışı yokduki bebekde iyce bakıldı ve bunu uygun gördü dokrorların diye karar verip bu işleme alındın dedi ardan 20 sk sonra ben doktorun oda sona gittim bana niye indin kan kaybetin tamsiyonun vs düşer felan diyildi iyim bem agrım var dedim nolcak şimdi dedim suan sana ve şine bir bilgi vermiycem haftaya gel suan narkoz etkisindesin bilincli deilsin ne desem boş hatırlamıyıcaksın desi bem ısrarla mgrenmek istedim ama resmen baştan saldılar ilaclarını aldediler başkada bir sey yok bir parol bide antibiyotik verildi o şekilde gecri sürec suandada biraz kanamam var ama agrım hala var afedersiniz hala parca gelmeye devam ediyor doktoruda arıyıp soramıyorum haftaya gel dedi diye.
Evet kızlar 3 gün oluyor anca toparlaya bildim kemdimi ama hala çok agrım bvar anlatmak istedim sizlerde bilin istedim başınızı acıtıysam kusıra bakmayın cok uzun oldu ama icimdeki acıyı tarif edemem rabim hickimseye yaşatmasın çok ama çok zor bir sürecti….