gigi Busbusu benim iki gebeliğimde de bulanma kusma olmadı ailemde de yok ya genetik ya da sağlıklı yağlar tüketiyoruz o yüzden. Bütün yemeklerimiz zeytinyağı ile asla kullanmayız ayçiçek vs. Kızartma cips cola onlar da yok, ben buna bağlıyorum,,
muallimehanimmom5 Busbusu o şanslı kesim ne kadar şanslılar ya kıskanmıyor değilim onları ikinci gebeliğim yine bulantı yine bulantı 🤦🏻♀️ Gerçekten bulantı kadar hamilelikten bıktıran bir şey olmadı her dakika saniye ağzımdaki o acı tat geçmiyor geçmiyor 😰tükürük salgım arttı ve onu bile yutmak bana eziyet kusturuyor aldığımız ilaçların etkisi de cok yok en fazla kusmayı engelliyor yemekle yada vitamin eksikliği ile alakası yok tamamen hormonlar
[silindi] muallimehanimmom5 ben de öyle agzimda sanki balkin demiri yalamişim gibi bir tat vardı mentos, olips yedim gecti. Günlerdir gecmiyordu o agzima gelen surekli o aci igrenc tat.. öneririm bir kac saattir agzimda seker dolanıyorum cok iyi geldi
2koftemom Busbusu o degilde ben bekarken mide bulantısı hamılelık belirtisi diye duyarken şey düşünürdüm. Birkere mide bulanıyor A tmm hamıleyım diyip sonra geçen bişey olarak düşünüyordum. Ama meğerse 3 ay süren illet birşeymiş. Benim uykuda bile bulanıyordu gece tuvalete kalkıordum bipostada cıkartırdım uyandıgıma pişman olurdum. Hamilelik çok pislik bişey bana göre hiçte sevilesi degil şuanda 31 dogru gidiyorum. Ne ayaga kalkabiliyorum ne eğilebiliyorum yerden bişey almak cok zor ya uzancam ya ayakta durcam oturmak cok zor. Mide bulantısı benım 17ydı galiba geçti ilaç kullanarak atlattım. Ama keşke şu hamilelik kısmı ya az sürseydi yada bukadar zahmetli olmasaydı. Yalnız bukadar emek zahmetli olmasaydı da herhalde evladın kıymeti bilinmezdi. Doğumdan sonra bebegime baktımda aklıma cektigim kranplar geliyordu hatta hisettimde oan bence bukadar zahmetten ötürü evlatlarımıza çok deger verioruz kolay olmadıgı için herşeyinde bisebebi var. Ama inan kolay değil yoruldum.
Hulus Busbusu 27 haftalık gebeyim hala ilaçsız duramıyorum. Prilam yetersiz kalıyor bide onzyd iciyorum icmedigimde komalık oluyorum doktorum bulanti kusma sağlıklı gebelik olduğunu gösterir diyor yada beni kandırıyor sanırım doğurduğum güne kadar kusacagim 😂 boyle şeylere inanmam aslinda ama durumumu bilen herkes mesela biz cinsiyeti öğrenmeden kizim olacağından emindi kız bebekte boyle olduğu söyleniyor ama benim durumum bayag istisna. Çoğu kişinin 16. Haftalara geciyor bende hep öyle sabır ettim ama ne yazık ki hala ilaç icmedigimde içtiğim suyu bile kusuyorum.
Eslem_1 Bebek anneye benzerse,onun genlerine daha çok yatkınlık olursa vücut bir tehdit olarak algılamayıp normal seyrine devam edermiş ama benzemezse vücut tehdit olarak algılayıp kusma baş dönmesi halsizlik vs oluyormuş bünyede güya..ne derece doğru bilmiyorum tabi😀ben de hiç problem yaşamadım çok rahat geçmişti ne hamilelikten ne de doğumdan hiçbir şey anlamadan geldi geçti çok şükür..
Annekusumm Eslem_1 bunu ilk kez duyuyorum şaşrdim acikcasi ama bende tam tersi olduu ilk 2 cocuqum bana benzemez onlarin hamileliqi rahatti ama 3.hamileleiqim bana benzeyen kizimda burnumdan geldi bol bulantili bol agrilii 😅 simdj 4.ye hamileyimm bundara bi onceki kadar zorlanmiyorum demekki bana benzemiyo 😅
izobellaaa-_- Busbusu benim de hiç olmadı bugün hatta 30 haft oldum Karnım bile yok bakalım 30 dN sonra beni neler bekliyor
Tombikbebek Busbusu ilk hamileligimde bir kere bile midem bulanmadı. İlk 3 ayda 4 5 kilo almıştım. Şimdiki hamileligimde sabahları yoğunlukta olmak üzere midem bulanıyor 2 buçuk ayda 3 kilo verdim iştahsızlıktan. Her hamilelik kendine özel bence bunyeyle alakası olduğunu düşünmüyorum.
Haticeeklyc Benim ilk gebeliğim hiç bulantı tiksinme mutfağa girememe gibi durumlar yaşamadım ☺ çevremde hamile olan kişiler vardı ilk zamanlar tedirgin oluyordum bebekte sıkıntı mı var benimki niye bunlardan farklı geçiyor diye 😂 27 haftalığız şükür hala öyle sadece çok çabuk yoruyorum tek belirtim budur bir de yuvarlak bır göbek 😂
MinnieMouse Busbusu hormonlarla alakalı bilemiyorum..kızıma hamileyken bulantım olmadı sadece koku hassasiyeti vardı. Şimdi oğluma hamileyim 7-16 hafta arası bulantıdan aç gezdim 😬
Biroglanannesiii Busbusu Yani bulanmak zorunda değil hiç bir vitamin eksiğim yoktu Demir eksikliği falan da yoktu mide bulantısı yaşamadım her kadın aynı olmuyor ☺️
hafsam_omerim Busbusu 2 gebeliğimde de mide bulantım olmadı hatta biri kız biri erkek. Bence genetik çünkü annemin de hiç bulantısı olmazmış
seda2209 Busbusu hormonlardan herhalde ya ben 6 ay oldu sabah öğle akşam istifar ediyorum doktor hormonlardan ve bunyenden dedi.
sacmalamakizim Busbusu İlk gebeligimdi hiç midem bulanmadi bünye meselesi herkesin midesi bulanacak diye bir şart yok ☺️
ses_seda Haftadayım. Az önce kusmak için kalktım 🙈 normalde kıskanç biri değilim ama gebeliğinde kusmayanlara mide problemi yaşamayanlara aşırı özeniyorum
Annesininportakali53 Busbusu vitaminle alakası yok kuzum hatta ben hep aşırı kusacagimi tiksinecegimi düşünüyordum ama sadece 6. Haftadan 8. Haftaya yani 15 gün bazı gıdalardan tiksinme yaşadım o kadar hic mide bulantısı çekmedim çok şükür 21+1 olduk bu birazcık hormonlarla ve bunyeyle alakalı bence.
Annekusumm Busbusu gecrdiqim 4 hamilelikten sadece birinde yasadim mide bulantisi oyleki bisey yiyemiyordum 4 kilo verdim başlarda 😅 ayni kiside bile fark ediyo 🤗
Aminenin_annesi Busbusu mide rahatsızlığı olanların midesi bulanıyormuş genelde .yani sabah bulantıları aşağı yukarı her gebede olan birsey ama aylarca bulananlar ve ağır gecirenler midedeki gastrit , reflü gibi hastalıklardan dolayı oluyormus doktor öyle söylemişti bazi kisilerde de vitamin eksikliğinden oluyormuş. benim aşırı ağır geçti 4 ay sadece günde 1 paket tuzlu çubuk yedim su da günde 1 bardak bile değil. doktora sorduğumda böyle demisti bana ve gerçekten bende gastrit var .