mrvrm bende devlette doğum yaptım. İlk ebe kontrol etti açılmamı hemen doktor geldi. O da kontrol etti sancı bağlandı. Doğumhane oda oda şeklindeydi. Odada tek ben vardım. Ara ara gelip nst yi kontrol ettiler, açılmama baktılar. En son doğum anında ebeler geldi. 2 ebe vardı. Hasta bakıcı ve bebek hemşiresi de vardı. Doğumum biter bitmez bebek hemşiresine bebeğimi teslim ettiler gerekli kontrolleri yaptı. Hasta bakıcı elimden tutup yatağıma yürüttü. Hatta çok üşümüştüm titriyordum hemen üstümü sıkı sıkı örttüler. Bebeğimi koynuma verdiler. 2 kişilik odaya alındım. Arada perde var zaten kimseyi görmedim. Odaya geçince yine bebek hemşiresiyle birlikte bi hemşire geldi. Ne yapmam gerektiğini söyledi (yardım alarak yürü, şunu şunu ye vs.) serum değiştirdi. Yaklaşık 15 dakika sonra ebe hemşire gelip ilk sütü verdin mi yardımcı olayım dedi. Annem yanımdaydı emzirmiştim. Hatta kızım pek tutamadı birkaç defa gelip kontrol etti. Tutamıyorsa kaşığa damlat öyle içir dedi. Yarım saat geçmeden de doktor gelip kontrol etti. Sabah yine bi rutin kontrol oldu. 1de doğum yapmıştım. 1 gece kaldık. Çıktığımız sabah yine kontrolleri yapıp çıkardılar. Topuk kanı bebeğimin kontrolleri benim durumum falan hepsine bakıldı. Çok da güzeldi. Beni de çok korkutmuşlardı kötü davranıyorlar diye ama hiç de öyle olmadı. İnşallah vicdan sahibi insanlara denk gelirsiniz. Uzun oldu ama güzel bi süreçti paylaşmak istedim. Sağlıkla gelsin bebeğiniz 🥰