Tsh lütfen bilen yorum yapsın ❗️
Sibel evet netteki bilgiler hep korkutucu oluyor o yuzden korkmamak lazim kendide duzelebiliyor sadece doktora guvenmek gerek :)
deletedmom321 bebekte zeka geriliği düşük vs tarzı şeyler Sinemiss inş öyle olur geçer
Sibel onu genelde yükselmesi için söylüyorlar ama
Maviii canım tsh si bayanın 0.küsürlü çıkmış yüksek değilki az çok aklımda kalan değerlerle bence bişey yok gibi guatr için normal aslında dr daha iyi bilir tabi de
Sibel bu ne bunu bile bilmiyorum 🙄
Sibel
Sibel canım bende de tiroid var 2 yıldır düzenli ilaç kullanıyorum değerlerim normale geldi hamile kaldım. İlacıma hala devam ediyorum. Eutirox benim ilacın ismi makedonyada olduğum için isim farklılığı olabilir ama aynı olması lazım zannedersem. Korkma ilacını düzenli kullanırsan değerlerin düşecek bide kontrollerini ihmal etmemen lazım sürekli takipte ol. Çok geçmiş olsun inşallah çabuçak iyi olur ❤️
Sibel canım bende de tiroid var 2 yıldır düzenli ilaç kullanıyorum değerlerim normale geldi hamile kaldım. İlacıma hala devam ediyorum. Eutirox benim ilacın ismi makedonyada olduğum için isim farklılığı olabilir ama aynı olması lazım zannedersem. Korkma ilacını düzenli kullanırsan değerlerin düşecek bide kontrollerini ihmal etmemen lazım sürekli takipte ol. Çok geçmiş olsun inşallah çabuçak iyi olur ❤️
Sibel Korkma canım benim troidim vardı. Hamilelikte daha da arttı. Seninkinin aksine benim 7 lere filan çıkıyordu. 200 lük levetron kullanıyorum. İlaç kullandığın sürece problem yok. Sürekli takip ettir. Ben iki haftada bir kan tahlili yaptırıyordum. Şimdi 36+2 deyim artık sabitlendi yükselmiyor.
Sibel senin tiroid bezlerini hızlı çalışıyor. Yani metabolizman hızlı çalışıyor şuanda. Tshın düşük olması bunu gösteriyor. Guatr var diyebilmesi için boğazının ultrasonunu çekmiş olması gerekir. Değerlerin aşırı derece kötü değil. Sadece tahlile bakılarak guatr teşhisi konulamaz. Bende tiroid hastasıyım ilk tahlilimde tsh 0.0003 lerdeydi. Guatrm yok. Tiroidimde çok oynak. En düşük doz yavaşlatıcı içtiğimde az süre kullanmam lazım yoksa tam tersi yavaş çalışıra dönüyor. Düzenli tahlil yaptırıyorum. İyi bir doktora gidin ve ilacımı aldım diyip uzun süre tahlil yaptırmamazlık yapmayın özellikle hamilelikte takibinde olun. Hamileyken triodin yavaş çalışması bebeğin beslenememesine sebep oluyor. Daha tehlikeli sizinki hızlı çalışıyor ama yinede normale döndürmek gerek tabi