EbruBeyazt Canım ağzı olan konuşıyor kilo almak değil marifet sağlıklı beslenmek bide böyle şeyler nasip kısmet benim arkadaşım kilolu hamile kaldı diyet yaparak kilo veriyor ve bebeği çok sğalıklı önden gidiyor çok sağlıklı besleniyo tabi diyeti ona göre sen sıkma canını bebeğin sağlıklı olsun gerisi mühim değil
Feyza3214 Zeynp ben saglıklı beslenşyorum eminim bu konuda 🤦🏻♀️ Zaten sorunda şu ki zaten zayıf bi insan degilim sadece aldığım kilo az olduğundan herkezde şu algı yaratıyor bebeğin gelişiyor mu büyüyor mu bilmem ne psikolojim bozuldu artık ya 😪
Zeynp Feyza3214 siz bakmayın kimseye doktorunuz normal olduğunu söylüyorsa takılmayın Ve hamileliğinizi keyifli geçirmeye bakın Belki bu anları bir daha yaşayamayacağız O sebebten pişman olmayın kilo bu verilir 😊
Semaburak Feyza3214 ünlülere bakarsak onlarda hep 6 8 kg arası alıyorlar öyle çok kilo alıp doğuran bi ünlü görmedim en iyi doktorlara gidiyorlar bi sorun olsa onlarda izin vermezdi dr ları hiiç sıkma canını bende 16 haftalığım sadece 1 kilo aldım ama görenler çok şişmişsin diyolar komik geliyor 😂
SevgiIbrahim Feyza3214 kimseye kulak asma, bende 34. Haftaya giriyorum 64le hamile kaldim suan 70 kiloyum yani 6kg aldim ve oglusumun kilosu cok sukurr normalin ustu demisti doktorum 31 de☺️ he bide bende safra kesesi tasi var, ceviz findik cogu meyve cesitleri yumurta peynir cesitleri mercimek tarzi seyler bebege cok iyi oldugu halde yemiyorumda yasak oldugu icin ☺️ Oylee yemiyosun veya yiyosun diyee vicdan azabi cekme, kendini baskalari icin uzme. sen kendin en dogrusunu bilirsin💋
Maviii Feyza3214 çok kilo alıp bebeği zayıf doğan bir çok insan tanıyorum.. bende 30. hafta 4 kilo aldım. dediğin gibi et süt yumurta eksik etmiyorum. akşam 6 dan sonra yemek yemiyorum kilo yapıyor bana midem rahatsız oluyor ayrıca oturamıyoruö bile, yemek yerine yoğurt, muz ve ya sütle günü tamamlıyorum. bol bol su içiyorum. diğer yememen gereken şeylere gelince. insansın seninde nefsin var tabi ki yiyeceksin.. ama az az tadına bak.. abartmadan ye 🙈 mesela canım sabah salam çekti ve dayanamadım yedim. napim bendekide can 😁😁 çok üzülme. 30 kilo alıp bebeği 2 kilo doğmayan var, 4 kilo aldım bebeğim 26. haftasında 1065 gramdı. haftasına göre 1 hafta öndeydi üstelik şu an ne alemde bende bilmiyorum 😊
Elifdilara Feyza3214 ben de 37.haftamdayim 5 kilo aldim sadece.yapı meselesi bu ben de deli gibi yiyorum.hatta doktorum bile dedi hic kilo almadin sen bebegin de zayif diye.ilk bebegimde minik dogdu bunun yemeyle ilgisi yok plesentayla alakaliymis.plesenta küçük olunca bebekte kucuk oluyormuş.yani ne yersen ye kendini suclama bence.
Elanaz Fatmayaz Bebeğin tatlı ve şekerli şeylerden beslendiği nasıl bir gerçek çok merak ettim, nereden edindin bu bilgiyi? Tatlının ve şekerin insan vücuduna ne katkısı olduğunu yazabilir misin? (Doğal olarak alınanlar hariç)
Fatmayaz Elanaz hamileliğimde yemekten fazla meyve yedim o ay çok fazla kilo aldı. Doktorumda meyveyi kesiyosun çikolta hamur işlerini kesiyosun dedi. Sonra 3 haftada ekmek bile yemedim et kıyma öğlen alsam standart süt devamlı üç bardak yedim beslendim fazla almamıstı yarı yarıya fark vardı. Bebegin şekerli yiyeceklerden besleniyor dedi. Doktorumun ağzından duydum. Yeterli mi ? En azından benim bebeğim böyle. Ama şekerim falanda Yok tam tersi sekerim düşük.
Fatmayaz Elanaz ve 34 haftalıkken gittim bebiş 2800 idi şimdi bugun gittim 37 haftalık 3515 gr olmuş. Ben ise bu süreçte 1 kilo almısım. Hıı bide annenin genetiğine bağlıda demişti. Faydalı ve faydasız ne varsa yedim ben sadece 3 haftalık süreçte dikkat ettim erken doğarsa kilo almış olsun diye almadı. Her bebek farklı tabi
tomurcukannesi Feyza3214 bende 35 haftalıkken 6 kilo almıştım doktorum gayet iyi demişti şuan 39 um 8/9 kilo almış oldum toplamda merak etme son haftalar 3 kilo garanti alırsın kimsenin dediğine bakma önemli olan doktorunun normal demesi☺️
Adabahar Feyza3214 senin elinde tabi ona vermen geren ne?? Hergün süt yoğurt kaşar muz yemen lzm ceviz kuruyemiş et balık ama hergün.. yiyormusun?? Bol su
Nnzhktt Feyza3214 sağlıklı şeyler yemen tabiki güzel ama hamilelikte bende gece çok acıkır oldum ve ya ekmek peynir falan istiyo canım ya da makarna ve yiyorum 36 haftaligim 10 kilo aldım şimdiye kadar bebeğim da çok iri. Ama 30 kilo alıp 40. Hafta da 2.500 kilo doğum yapan anneler de var. Sen açlık hissettiğin de aç durma zaten ilk doğumda kilolar çok çabuk gidiyo bu kadar takılma ama söylenenlere de canını sıkma ben bi ay hiç kilo almasam da bebek aliyo tek önemli olan şey aç durma bence
Funfun Yazılanların hepsini okuyamadım. Sizin yerinizde olsam bi diyetisyene gidip kendim ve bebek için sağlıklı beslenme planı çıkartırdım. Az yiyorsanız sizin için bir gösterge olur, eşiniz ve ailesi doktorun verdiği düzenin dışına çıkmanınızı istediklerinde de onlara gösterebileceğiniz bi liste olur böylece.. sizin ve bebeğinizin sağlıklı beslendiğinden de emin olursunuz. Mesele kilo almak, zayıf kalmak değil vitamin ve mineraller bakımından yüksek beslenebilmek.
Nslyhn Feyza3214 önemli olan bebeğinizin sağlıklı kiloda olması bence. Yediğiniz şeylerin size değil bebeğe yaraması gerek. Ben de çok zayıftım 40 kilo ile hamile kaldım 55 ile doğum yaptım. Herkes zayıf bi bebek olacağını düşündü ama bebeğim 3.580 doğdu. Yaz hamileliği geçirdim bol meyve yedim şeker sorunum yoktu. Maden suyu ve muz tükettim hergün. Kilolara takılıp kendinizi üzmeyin önemli olan sizin ve bebeğinizin sağlıklı olması.