SemaKaraca Arkadaşlar 22 haftalık gebeyim yaklaşık 20 gündür feci diş ağrısı çekiyorum sabahlara kadar uyuyamadığım oluyor sanırım 20 lik dişim gebelikten dolayı oluşan kalsiyum eksikliği yüzünden daha hızlı çürüdü ve çok ağrı yapıyor . Malum ilaç kullanımı yasak ve diş 20 lik se doktor tedaviyi doğumdan sonraya erteliyor . Diş ağrısı çekeniniz var mı varsa nasıl rahatlatıyorsunuz hayatım kabusa döndü. 😔
Marazin_annesi SemaKaraca diş agrısi çektim sabahlara kadar ağladımı biliyorum ama 20 lik degildi kanal tedavisiydi… Rabbim cektirmesin çok kotü
Parisbebek SemaKaraca 20′lik dişte tedavi olmaz, çekim yapılır. Oradaki ağrı, apse ve stres bebeğe ilaçtan daha fazla zarar verir. Doktorunuzdan dişe işlem yapılır izni alıp çektirmenizi tavsiye ederim.
MDeniz42 SemaKaraca bana burdan birisi tavsiye etmişti Allah ondan razı olsun. Sarımsağı ezin ve ağrıyan dişin etin üstüne koyun ve bi beş dakika sabredip sonra ağzınızı çalkalayın. İnşallah sizde şifa bulursunuz ben böyle atlattım
Ae77 SemaKaraca benimde çürük olan yere geçici dolgu yaptı doktor, karanfilli değişik birşeydi uyuşturdu, uzun bi süre ağrı yapmadı, tekrar ağrı yapar gibi olduğunda hemen başlangıcında bir parol almanı tavsiye ederim hemen geçirdi ağrılarımı,
SemaKaraca Marazin_annesi peki tedavi oldunuz mu ? Diş filmi zaten çekmiyorlar ama sonuçta anestezi uygulanıyor bebeğe bir zararı olur diye korkuyorum
SemaKaraca Parisbebek İlk 10 gün içinde gebelerin kullanabileceği dozda bir kutu antibiyotik kullandım apse veya şişlik zaten yoktu sadece ağrısı İçin kullanmıştım . Birde parol yazdı . Zaten parol hiç bir işe yaramıyor ilaçlar işe yaramadı şuan da da çürük var sadece çekim yapılması gerekiyor apse veya şişlik yok sadece çürük ağrısı ama korkuyorum işte anestezi sonuçta ve 20 lik diş olduğu İçin dozu da farklı olur zarar verir mi diye endişe ediyorum . Onun dışında stres konusunda haklısın bazen sabaha kadar uyumayıp sabaha karşı ağladığım oluyor etkileniyordur ister istemez 😔
Marazin_annesi SemaKaraca ilk başta diş doktoruna gittim bir şey yapamam dedi kontrol dahi etmedi antibiyotik ve Parol yazdı gönderdi ilaçlari aldığım gün içtim sabahlara kadar ağlıyordum ne yaptıysam geçiremedim 2. Gün kadın doğum doktorundan izin kağıdı istedim anestesiz işlem yapılabilir diye diş doktoruna verdim kağıdı bu sefer sadece dişime baktı ve yine bişe yapamam dedi ben pamuga kolonya koyup dsime koydum ayriyetten buz kompleksi yaptim ve rahatlattı rabat uyku uyudum ama tabiki antibiyotik bittiginde rahatladım hergun 4 tane parol iciyodum uyuyabilmek icin…
Parisbebek SemaKaraca bende diş hemşiresiyim, eğer sağlıklı bir gebelik geçiyorsanız ve kadın doğum uzmanı izin veriyorsa çektirin kesinlikle. Zaten gebeler için farklı bir anestezi kullanılır. 5 anestezi 1 parol dozajında falan zaten.
SemaKaraca Marazin_annesi bende antibiyotik ve parol işe yaramadı yani bitince ilaçlar yine haşladı ağrısı tekrardan da kullanmak istemiyorum dişinol diye bir ilaç var duydunuz mu bilmiyorum evde ondan var fakat oda döküldüğü bölgeyi uyuşturuyor bu yüzden ona da güvenemiyorum gerçekten hamileliğin en rahat aylarını geçirdiğim dönemde hayatıma kabus gibi girdi ertelemekten başka çagre yok gibi ama böyle de insanın psikolojisi bozuluyor eşim sabaha kadar uyumuyor resmen hastaneye gitsek bişey yapmıyorlar çok sıkıntılı bir durum Allahım yardım etsin yaşayanlara annelik cidden her aşamasında çok zor
Parisbebek Marazin_annesi ve eğer özele gitme seçeneğiniz varsa özeli tavsiye ederim. Devlet hastanesi pek önemsemez gebe vakaları. İlaç yazıp yollar. İlaç bitince tekrar eskiye döner ve dahada şiddetlenebilir SemaKaraca
Marazin_annesi SemaKaraca ben ilaçlardan sonra baya bi rahatladım… Disinolü duydum bende ona benzer bi uyuşturucu aldırdım eşime az az dökün demişler ama o ağrıyla 3 sişe döktüm uyuştursun diye uyusturmadı dewamlı fırçalamak tuzlu suyla gargara yapmak lazım tabikide sert seyler yenmemeli sicak soguk yapılmamali dogurdukdan sonra napıyosak yapalım 😅 dogumdan sonra 2 dişim var alınacak 😆 aynen annelik çok zor rabbim yardımcimiź olsun gercekden…
Marazin_annesi Parisbebek şuan ağrım yok sukur olsun antibiyotigi bitirdim ve buz kompleksi yaptim dewamli rahatladim ama yine agrı olursa ozele giderim cok tesekkurler…
Eliiiiif İnan senin yaşadığının kat kat fazlasını yaşıyorum bir haftadır aralıksız uyuduğumu unuttum dışarı çıkamaz oldum insanlarla konuşamıyorum yemek bile yapamıyorum ağrıdan ne lanet birşey bu 20lik diş ağrısı.Benimde ne antibiyotik ne parol işe yaramıyor.Tuzlu su karbonat karanfil resmen aktarı döktüm ağzıma yok bana mısın demiyor ağlamaktan gözlerim çöktü artık ama dayancak gücümdw kalmadı bilmiyorum Allah yardımcımız olsun çok zor çaresizce acı çekmek
Marazin_annesi Eliiiiif buz kütlesi varsa kompleks yapın bide onu deneyin en azından kan akısinı yavaşlatsın…
Parisbebek Eliiiiif neden çekmiyorlar dişinizi? Yaptığınız uygulamalar diş etlerinizi yakabilir, gebelikte çok tehlikeli
SemaKaraca Eliiiiif gerçekten çok zor Allahım yardım etsin psikolojim bozuldu resmen sabaha kadar tek başıma oturuyorum uykuyu unuttum üstüne birde sıfır iştah yemek yiyemiyorum hiç bişeyden tat almıyorum çok zor tuzlu suyla çalkalıyorum ve sürekli fırçalama yapıyorum ama hiç işe yaramıyor doğuma kadar nasıl sabredeceğim bilmiyorum 🤷♀️
Parisbebek Eliiiiif başka bir hekimle iletişime geçebilirseniz kendi hekiminizi beklemeyin, zaten 20 haftadan sonra risk yoksa bir çok işleme izin verilir