Kubraphoto o değilde doktor zaten benı kotu yonlendırdı.kulaktan duyma bılgıler benım doğruyu gormemıs sağladı.mesela 6 aydır kontrole gıttıgım doktor sureklı bana “erken doğum rıskın yuksek,ağrıların normal değil,batmalar normal değil,cok fazla olunca gunde 3 kez magnezyum ıc,rıskın yuksek” dıyıp durdu.ve aklıma soktu benım erken doğumu.ıster ıstemez stres oldm aynı seylerı yaşamaktan korktugm ıcn.bı gun eşim ve arkadaslarımla gezerken bıanda agrı gırdı kasıklarıma belıme bacaklarıma yayıldı resmen uyuşmaya başladı.dedım galıba erken doğum yapıyorm yok oyle bı agrı.titriom resmen agrıdan.sonra eşime dedm nolur eve gıdelm cok kotuyum.acile gotüreym dedı.yok dedm sadece uzanmak dınlenmek ıstıyorm bıde magnezyum ıceym dedm.eve geldık esım magnzym verdı ıctm yattm hemen.3 gun cektım o ağrıyı.sonra annelık egıtımıne gıttıgımde orda bı anne bana dedıkı “madem erken doğum rıskın yuksek doktorun neden bunu önlemıyor progestan kullanman lazm senın ozman.hatta gerekırse dıkıs bıle atılmalı.ben 2. Cocugumu sırf onlem almadıkları ıcn kaybettım benım dustugum hataya dusme gıt konus doktorunla gerekırse dwiştir” dedı.bende gıttm o gun doktor yoktu.eğitim araştrmaya gıttm.erken doğum rıskın varmı once bakmamız lazm dedı ordakı doktor.açılmam varmı dıye baktılar çatalda yok.rahım agzı uzunlugu olculdu oda normal.ultrasonla bebege bakıldı hersey normal.sonra doktor dedıkı “sana kım dedı erken doğum rıskın yuksek dıye?” Doktorum sureklı soyluyor dedm ama herhangı bı kontrol yapmadı veya ılaç yazmadı bunun ıcn dedm. “Senın erken doğum rıskın yok %70..normal bı gebelık gecırıosun.ılk bebegın erken doğmuş olabılır.ama buda oyle olacak dıye bı kanun yok bı tehdıdın de yok herseyın normal” dedı.benım ağrılarım o anda gectı.🤭tesekkur ettm ayrıldm ordan.o gerızekalı doktorada bıdaha gıtmedım.resmen kafama yerleştrmeye calısıyot erken doğumu kolaylaştırıo benı strese sokaraak!.yanı bazen kulaktan duyma bılgıler bızı uyandırır.sımdı o anne oyle uyarmasaydı benı ben belkı 26. Haftamda doğurcaktım strestwn ağrılarm artıp…🤷🏼♀️