Ays8
SubhanAllah bu nasıl bir düşüncedir asıl ben buna şaşarım! Herkes kendi çocuğuna ne isim koyacaksa koyabilir buna kimse birşey diyemez ama bakıyorum burada problem oluyor bazı kişiler tarafından sizene kardeşim isteyen istediğini koyar kime ne ?? Yeri gelince ben dini güzel yaşıyorum ediyorum demeye gelince herkes demesini biliyor biz çocuklarımıza sahabelerimizin ismini koymaya çalışıyoruz ki onlar gibi hayatları olsun ve salih saliha evlatlar olabilsinler bizim amacımız gayemiz budur sizleri bilemem beni de ilgilendirmez çocuğunuza ne koyacağınız bundan dolayı ben hesaba çekilmeyeceğim ama ailemden dolayı hesaba çekileceğim. Ben çocuğumun ismi güzel olsun beğensinler diye koymuyorum hanımefendi, İslam üzeri büyüsünler bizim için önemli olan bu ki çocuk ismini taşıyor elhamdulillah ki kızlarımda bunu yaşıyoruz. Arapların bile koyamayacağı isimler diyorsunuz sahabeler türk muydu bir araştırın ? Ümmet ne hâle gelmiş yazık ..
“Rahmân’ın (o has) kulları yeryüzünde tevazuyla yürürler. Cahiller kendilerine sataştığı zaman ‘Selam size!’ derler.” (25/Furkan, 63)