Umm_meryem Sonuçta bu postun ismi farklı isimler adlı post, açılmış ve herkes farklı isim düşüncesine sahip hoş. Kimse kimsenin hayatına çocuğuna ne isim koyacağına veya neyi tavsiye edeceğine karışmasın mümkünse buna da hakkı yok zaten. Bari bu postta düşüncelere saygı duyulsun saygı duymasa bile kötü yorum yapmasın buna hakkı yok (!) Herkes kendi hayatındaki kararla mutlu .. Selametle .. 🌿
sliya30 Arzutyfr rızkı bol olan insan denek Abdul rezzak neresi zavallı acaba isminin anlamına bakılır müslüman iseniz sonuçta ahirette ismi ile çağırılacak…
immos Bazı isimler Arapça ama ağır gelir bence iyice araştırmak lazım örneğin Burak çok güzel Peygamberimizi mihraca çıkaran at ama bir hayvan adı olduğu için insana koymak uygun değilmiş insan hayvandan daha üstün bir varlık olduğu için. Yani bilemiyorum da burada okuduğum bazı isimler bana fazla abartı geldi farklı olması demek böyle bir şey değil bence ya bazıları adeta uydurulmuş gibi 🫢
1erkekkannesiiii Leo2020 yorumlar Halis mi bilmiyorum ama ben de anne olacağım çocuğuma abuk subuk isim koymaktansa dümdüz Ali Veli Ekin Can koyarım daha iyi. Ne bileyim zaman cok degısık oldu sırf kimsede olmasın diye isim türüyor. Anlamsız çirkin şeyler. şahsen adım saçma bisey olsa cok utanırdım. (İsim sırf kuranda geçsin diye kuran bağlaçlarını isim diye koyanları saymak istemiyorum. Harika isim buldunuz sanıyorsunuz ama anlamı yok çoğu anlam yanlış bilgi zaten) Kimseyi kınamıyorum da kalkıp da çocuğun tüm hayatını karartmazsın ya 😩😩 Allah akıl versin inşallah ne diyelim 😂😂
Yavruhamsi baks_jj değişik batı isimleri olsa önerilerde aynı tepkiyi verir miydiniz acaba beğenmiyorsanız bari içinizde tutun saygı duymayı bilin..
Kbra_122 NaimeYilmaz NaimeYilmaz Elif Nur ,Sare ,Ebrar, Meryem Sena, Amine Hafsa Erkek için: Alparslan,Emin Asaf , Ömer Ali , Ali Kerem ,Kerim Asaf
Ays8 Umm_meryem Yani bu isimler ne kadar ağır ve ne kadar bizler için anlam ifade etmiyor. Üzülürüm bunlarin konacağı çocuklara, yil 2022 ve büyüdüklerinde 2050 olacak. Cok zorlanacaklar, ne düşüncelerini ne de inançlarını etkileyemeyeceksiniz. Maalesef geride yaşamaktan kurtulamıyoruz. Kimse batılılaşın demiyor ama Araplarin bile koymayacağı isimler bunlar.
Umm_meryem Ays8 SubhanAllah bu nasıl bir düşüncedir asıl ben buna şaşarım! Herkes kendi çocuğuna ne isim koyacaksa koyabilir buna kimse birşey diyemez ama bakıyorum burada problem oluyor bazı kişiler tarafından sizene kardeşim isteyen istediğini koyar kime ne ?? Yeri gelince ben dini güzel yaşıyorum ediyorum demeye gelince herkes demesini biliyor biz çocuklarımıza sahabelerimizin ismini koymaya çalışıyoruz ki onlar gibi hayatları olsun ve salih saliha evlatlar olabilsinler bizim amacımız gayemiz budur sizleri bilemem beni de ilgilendirmez çocuğunuza ne koyacağınız bundan dolayı ben hesaba çekilmeyeceğim ama ailemden dolayı hesaba çekileceğim. Ben çocuğumun ismi güzel olsun beğensinler diye koymuyorum hanımefendi, İslam üzeri büyüsünler bizim için önemli olan bu ki çocuk ismini taşıyor elhamdulillah ki kızlarımda bunu yaşıyoruz. Arapların bile koyamayacağı isimler diyorsunuz sahabeler türk muydu bir araştırın ? Ümmet ne hâle gelmiş yazık .. “Rahmân’ın (o has) kulları yeryüzünde tevazuyla yürürler. Cahiller kendilerine sataştığı zaman ‘Selam size!’ derler.” (25/Furkan, 63)
Ftmgl1207 Bişeye anlam veremiyorum. Evet müslümanız ama Arap değil çoğumuz Kürtçe isim koyan insalara hemen Kürt müsün diyoruz. Arapça isim koyunca Arap mısın demiyoruz. Müslümanız diye araplasmaya ne gerek var anlamıyorum. Aynı şeyi oğluna Türk olduğu halde rain ismini koyan arkadaşım için de düşünüyorum.
N_e_s_e Ftmgl1207 bence bı isimle kimse araplasmaz herkes bı sakın olsun Evayla Venüsle Elisayla yabancılaşmadigimiz gibi
Poyfudukk Kız :Polen,Mahinev,Efsa,semila,mona,Pera,İris, Vilma,Luna,Hera,Deva,sima,Lotus,Mara. Erkek: Efken,Karan,Arın,Sina,Beysal,Mashar,Destan, Pars.
TeoMom Gerçekten forumda isimlerle alakalı önerilere denk geldikçe şok oluyorum farklı isim konacak diye bu kadar uğraş vermeye ne gerek var acaba neden kendi kimliğimizi ortaya koyup Türkçe(veya Kürtçe) isimler koyamıyoruz bu neyin aşağılık kompleksidir blraz özentiden uzak kalın milli benliğini çocuklarınıza önce isimleriyle aşılayın yazık
Kbra_122 TeoMom ah ahh ismin anlamı çok önemli farklı olunca ne oluyor bnde anlamıyorm hiç hayatımda duymadığım o kadar saçma isim var ki🤭
Ftmgl1207 N_e_s_e gayet sakinim. Senin gibi fikrimi söyledim herhangi birini etiketlemeden ay bu ne isim ay bu konur mu demeden.
femmefleur N_e_s_e elisa da arapça kökenli ve cennette bekleyen melek demek yalnız. yorum yaparken biraz daha bilgi sahibi olup yapmanız daha iyi olur zannımca. saygılar..