Evet kızlar bende sonunda doğurdum doğum yapalı 12 gün oldu biraz geç oldu yazmak icin ama yinede sizinle paylaşmak ve tavsiyeler vermek istiyorum evet anlatmaya baslayorum 39+1haftalik hamileyken aniden bir gün oturuken belime bir ağrı girdi normeldede sırtımda belimde ağrılar oluyordu ama bu hepsinden farklı bir agriydi çok kısa sürdü ama çok cnm acımıştı sonra lavaboya gittimde nişanımin geldiğini gördüm açıkçası o an çok heycanlandim garip bir heycan oluştu bende 🤭 sonra belime 1saat sonra yine ağrı girdi ama çok kısa sürüyordu 15.20sn felan dedim heralde bu gunlarde doguracam gittim direk son eksiklerimi hastane çantama koydum başladım temizliğe 😄 temizlik yaparken de ağrılarım gelip gidiyordu geldiğinde dayanacak gibi oluyordum ama çok kısa sürdüğü için sn sayiyordum bitene kadar böyle böyle akşama kadar ağrılarım oldu sabaha kadar uyuyamadım dedim doğurmak heralde o yüzden hastaneyede gitmedim sabah bidaah leke görünce ve ağrılarında devam edince artık dedim TM gidecem hastaneye bu arada bu ağrılarını çekerken bı yandan da yürüyüş yaptım bol bol merdiven inip çıktım açılma mi arttırsın diye ve gerçekten çok fazla faydasını gördüm hastaneye gittiğimde Altan muane edip acikligima bakinca doktor 5cm acilmam olduğunu ve doğumun başladığını söyledi ben açıkçası beklemiyordum bı kaç gün sonra felan dogurdum diyordum neyse sonra damar yolumu açıp yatisimi yapıp beni direk doğum haneye götürdüler ve ebe suni sanciyi vermeye başladı kendi sancım olmadığı için suni sancida o kadar abartılacak kadar kötü de değil bu arada normel sancı tabi artirdikaca daha da fazlada oluyordu neyse sonrasında yere çömelerek sancı geldiğinde ılınmaya basladim ayaklarımada kıramplar girmeye basliyinca daha da zorucu oldu ara yatağa geçip ıkiniyordum ara ara da yere çömelerek daha sonra yatağa geçtim ve ebe acikligima baktı 9cm dedi biraz daha çektim sancıları ve sonra yatakta geçip 2ikinmayla kızım dünyaya geldi 🥰 kesi malesef oldu ama ilk doğumum olduğu için mecburum kesi atmaya dedi ebem bende kabul ettim ve 3dikisle doğumum gerçekleşti tah.inimden daha da az dikişin oldu çok şükür ebem gerçekten çok anlaiysli ve iyiydi gerçekten buda çok önemli bir şey sadece1saat süren doğum hikayem saat 14:10 da girdim doğuma ve saat daha 3olmadan doğurdum kızım 3kilo250gr doğdu o kadar güzel bı duygu ki size anlatamam Allah isteyen herkese nasip etsin ins 🤲🏻 🥰 ben hamilelik boyunca da çok yürüyüş yaptım ve normel günlük yaşamında da çok hiparaktif biri olduğum için sürekli haraketli olduğum oturmadigim için dogumumda kolay geçti sizde bol bol yürüyüş yapın ve sancılarının gelmeye başladığınızda direk hastaneye gitmeyin diyorum biraz evde kendi sancılarını çekin ve sonra hastaneye gidin bence ve bu zamnda merdiven inip çıkın açılmaya baya yarıyor çünkü evet benim doğum hikayem bu şekildeydi çok fazla oldu farkındayım kusura bakmayin 😂 inş hepinizin dogumuda benimki kadar rahat geçer 😊