Kizlar bir saat içinde yaprak sarması dondurma yaş pastası canın istemesi asermemi oluo sürekli bu şekilde oluo hangisini isticegmi sasiriorm böyle olan var mı 10 haftalığım
Sürekli farklı tatlar aserme
Yani hani hangisini isteyecegmi yapacağımı sasiriorm o kadar çeşit çeşit istioki zaten halsizim snra bosverip yapmiorm 😂 dedm bı bende mi öyle acaba aserme mi degl mi anlamadım dedm soraym ilk gebelik aserme mi oluo
Bende genelde baharat ve tatlı isteği oluo ekşiyi çok seven ben eksiden tiksindm tatlı baharat aşığı oldum resmen
2347 demin aynı anda limonlu dondurma ve fırın sütlaç istedim😅simdide bol soslu manti
Hangisini yiyiosnz peki ben yetstremiorm valla
melikenehir kaç haftalıksn canm
2347 6+6
Maşallah canm rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin melikenehir genelde aserdiklerinin hepsini yemeye calisiomusn ben bı müddet snra bosveriorm
2347 Hiç aş ermedim 4 aylık belki bundan sonra..
2347 abartmayın bence. Daha haftanız çok küçük. Şimdiden böyle yerseniz ilerleyen haftalarda çok zorlanırsınız. Çünkü 20. Haftadan itibaren falanda aşırı iştah açılıyor. İnsan ne bulsa yemek istiyor valla. O zamana kadar çok kilo alırsanız 20. Haftadan sonra daha sıkıntı yaşarsınız. Bebekte hızlı büyüdüğü için hızlı kilo artışı oluyormus 20. Haftadan sonra
Deletedmom7373700 belki 20.haftadan snra asermem olmaz çünkü aşırı oluo bu aralar elmden geldiğince yememeye çalışıorm ama bu seferde aserip yemeynce bir sorun olur mu çocukta iz olur mu die endiseleniorm
2347 ben hiç aşermedim. 20. Haftadan sonra devam eder mi bilmiyorum. Ama zaten aşerme olmasa bile bu haftada da sürekli açsınız yani. Sürekli bişeyler yeme ihtiyacı duyuyor insan. İnanılmaz açık bir iştah var. Hem bu haftaya kadar sürekli yiyip kilo alınıyor aşerme bahanesi ile. Bu haftadan sonra da iştah açılıyor yeniliyor ve ciddi kilolar alınıyor maalesef. Leke kalma olayı falan da hurafe tamamen cahil uydurmaları takmayın hiç
Ben hurafe olduğunu düşünmüyorum canm eşimde iki adet aserme lekesi var kaynanmdan dolayı 😂 @Deletedmom7373700 gerçekten aserme bhane dgl yani ciddi anlamda canımız istio
2347 onun da mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır bence. Şahsen doğru olsa kaynanamın tüm çocuklarında leke olması lazım. Çünkü asla istediği bişeyi yiyememiş. Annemde aynı şekilde kardeşimde yiyememiş. Ama bişey yok 😂 aşermek bilmiyorum belki biraz psikolojik belki de cidden olan bişey ama bence abartmamak lazım. Kilo çünkü çok büyük sorun gebelikte. Çevremde hep kötü sonuçlarını gördüğüm için bişeyi yerken abartmama taraftarıyım. Ne kadar az kilo o kadar iyi hamilelik gözümde
Deletedmom7373700 asermelerin başlayınca nasıl olduğunu anlarsın canm o an istediğin şey olsa kiloyu bile önemsemezsin
2347 20. Haftadan sonra da olmaz sanırım ya bilmiyorum ki 😂 valla çevremde gördüğüm şeylerden sonra kilo benim için önemli 🥲🤭
Bence kendi kilondan ziyade bebeğin sağlığını düşünmelisin her tükettiğin beşinde bebeğe yarayacak vitaminler bulunuyor bebek her ne kadar kilo alsa da asıl kiloyu son aylarda alir
Deletedmom7373700 kilo doğumdan sonra bi şekilde gdio emin ol zaten istesende istemesende zaten kilo alcaksin benmde çevremde çok kılo alıp doğumdan sonra zayıflayıp inceck olanlar oldu
2347 illa verilir kilo bir şekilde. Ama o kadar kötü sıkıntı yaşayan insan gördüm ki. Şahsen nasıl olsa veririm aman bebekte kilo alsın diye her bulduğumu istediğimi yemek istemiyorum. En fazla 11 kiloya kadar alabilirsin gayet normal dedi doktorum. Beslenmeme dikkat ediyorum. Düzenli ve sağlıklı şeyler yiyorum. Bebeğin gelişiminde ve kilosunda bir sıkıntı yoktu en son kontrolümde. Bebek kilo alsın diye sürekli her şeyi yemeyi doğru bulmuyorum açıkçası. Doktorum hemşirem de aynı şekilde. Hamile olmanız her şeyi yiyebileceğiniz değil yiyemeyeceğiniz anlamına geliyor diyo ki haklıda. Fazla kilo tansiyon gebelik şekeri gibi bir sürü sıkıntıya yol açıyor. Onlarda bebek için riskli. O yüzden nasıl olsa zayıflarım diye düşünmek yerine bence dikkat etmek daha faydalı