Burada o kadar çok doğum hikayesi okudum ki. Kendi hikayemi yazmayı borç bilirim. Gelelim doğum hikayeme.. Aylarca normal doğum isteyip sabırla bekledim. Ama hafta 39 olmasına rağmen ve hiç açılma sancı olmadığı için 🤪( ailemin yanımda kalma süresi kısaydı onlar gitmeden doğurmak istiyordum) doktorumla beraber sezeryan kararı aldık son kontrole gittiğimde. Hadi bu akşam alalım dedi. Eve geçtik duşumu aldım çantaları kapı süslerini vs her şeyi yüklendik doğru Ankara Medicanaya. Ecem hemşire geldi neler yaşayacağımı anlattı. Elimden serum taktı ( rahat emzirebilmem için) iğnesi baya büyüktü. Canımı süreç boyunca hep acıttı serum yeri ne yalan söyleyeyim. 2 adet serum yedim. Fotoğraflar vs çekindik derken sezaryene alınmak üzere tekerlekli Sandalyeye oturtuldum ve ameliyata gittim. Ağlıyorum bir yandan stres oldum nasıl bi acıyla-insanlarla karşılaşacağımı bilmediğim için. Ameliyathane ekini pamuk gibiydi. Ben epidural takılırken çok zorlanırım diye düşünüyordum. Ameliyat masasına oturdum tek yapmamı istenilen şey omuzlarımı rahat bırakmamdı. Çok ama çok hafif bir sivri sinek ısırığı… ve sonrasında karıncalanma ve ısınma başladı. O kadar rahatladım ki acısızca bu işlemi atlattığımızda. Sonra belden altım uyuşmaya başladı beni tutup yatırdılar. Önüme perde gerdiler. Bende gerginlik hala hat safhada. Acaba uyuştumu diye sürekli diyorum ayaklarımı oynatabiliyorum, sağ sola göre daha çok uyuştu vs.. ordan biz sondayı taktık bi şey hissetmedin deyince içim rahatladı çünkü sıfır his. Neyse Doktorum Aslıhan hanım geldi. Hoş sohbet muhabbet derken kızımı gördüm ve başladım ağlamaya. O kadar güzeldi ki. Bana gösterilip hemen yan tarafta muayenesi yapıldı. Bu arada izleyebiliyorum gözüm hep üzerindeydi. Ben ne baskı ne çekiştirme hiç bişey hissetmedim. Daha önce sarhoş olmadım ama sanki o esnada sarhoş gibiydim. Kıkır kıkır gülüyorum ameliyat boyunca. Dedim bana morfin mi verdiniz? Hayır vermedik dediler. Neyse bebeği giydirdiler ilk muayeneleri yapıldı. Bana getirdiler koklaştık. Sonra izin istediler bebeği babasına götürelim mi diye. Benim dikişler devam etti. Toplam 30 dk da odama çıkmışım. Epiduralde katater takılı olduğundan ağrı acı hastane sonuna kadar hissetmedim her saat başı bi bürom var ona bastım. Gelelim ameliyat sonrasına. İlk yürüyüşte zorlanmadım. 2 kere tekrarlanmak üzere sondamı kısıp sıkışıklık hissime baktıktan sonra sondamı çıkarttılar. Hafif sızılıydı. Ertesi gün oldu. Sağ arka omzumdan bir ağrı girmeye başladı ama anlatamam. Her nefes alışverişimde kramp girer gibi. Ayakta veya sola yatıyorsam sorun yok ama dört üstü ve sağ tarafa bırakın yatmayı 2 sn durdurmayan bir ağrı. Hastaneden çıkma vakti geldiği için epidurali çıkarttılar.parol verdiler bi tüp. Ben kafein almak istemiyordum emzirdiğim için ama mecburen aldım ağrımı dindirdi anında. Süreçte başıma gelenler bunlardı. Merak ettiklerinizi cevaplayabilirim. Allah herkesi evladına sağ sağlim almayı nasip etsin.
Epiduralli Pozitif Sezeryan Hikayem ( Detaylı )
Sağlıkla büyütün inşallah.
Sol omuz ağrısı gaz olabilir mi. Kuzenime hastanede gaz demişler. Gazı çıkınca ağrısı geçmişti. Ameliyatta yanında refakatçi ben kalmıştım
Serap-Yigit gaz değildi eminim😕 omuz ense ağrısı gibi
Benimde çarşamba günü doğumumda iğneden sonra nekadar sürede uyuşmaya başladınız birde çekiştirmeleri flan hissdiliyo diyolar ölemi oldu bu arada gözünüz aydın♥️🙏🏻
ozgekosaraytekin kuzenime doktor demiş yoksa ben bilmiyorum yaşamadım.
Bundan sonra çok güzel geçsin yavrunuzu sağlıkla büyütün güzel günlerini görün inşallah 🌺
Arslanyavrusu123 çok teşekkür ederim, 7-8 dk içinde tamamen uyuşuktum. Çekiştirme bastırma hiç bişey hissetmedim. Ameliyat sonrası herşey harikaydı diye sayıklıyormuşum sürekli
Dikiş ağrılarınız şu an ne durumda acaba, baş ağrısı falan oldu mu bazıları ondan çok şikayetçi oluyor. Emzirme konusunda sıkıntı yaşadınız mı
ozgekosaraytekin doğum sonrası karnınıza kum torbası konuldumu çoğu kişiden duydum
Ben de 4 gün önce sezaryen oldum. Ayni ağrılar bende de oldu. Nefes almakta çok zorlandim kaburgalarim battı bana. 2. Gün çok zor geçti. Sicak su torbasi parol hafifletti ağrısını. Diger günler ağrı azalmaya başladı.
Bebekgeliyooo demek ki normal doğum sezaryen çok da farketmiyor. Normal doğumda kaburgama bastırdılar. Çatladı büyük ihtimalle ama doktora gitmedim. Nefes alırken battı yataktan annem beni tutarak kaldırdı günlerce. Sağdan sola denemedim. Ayrıca ağır travmalı bir doğum yaşadığım için bu oğlumu sezaryen istedim ama nasip. Olacak olan oluyor demek ki.
Allah size de sağlık versin evladınıza da
ozgekosaraytekin gözünüz Aydın sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi normalde spinal uygulanıyor sezeryanda siz kendi isteğinizle mi epidural oldunuz
Serap-Yigit
Gaz canım bana da olmuştu biraz yürüyüş ve sıcak su torbası yaptılar gaz çıkınca rahatladı
Denizimannesii sağlıkla büyütün inşallah yavrunuzu 🌺
Serap-Yigit
İnşallah canım hepimiz sağlıkla büyütürüz 💚
ozgekosaraytekin öncelikle hayırlı olsun sağlıkla büyüsün bebiş 🧿 benimde az kaldı epidural sezeryan olacağım ama aşırı korkuyorum o an kesildiğini bilmek falan ne dilim panik atak olduğum için korkuyorum. Sonrası korkutmuyor beni ağrıdır sızıdır sadece ameliyat anı korkutuyor 😫😫
Sıcak su torbasını nereye koyuyorsunuz kızlar doğumdan sonra
Gözünüz aydın canım rabbim analı babalı büyütsün benim sorum olacak peki nefes darlığın herşeyiniz o anda bitiyor mu benim acaip nefes darlığım var 34+6 dayım şuan acaba düzene girermi doğumdan sonra tek merak ettiğim bu ameliyattır vesayre korkmuyorum allahıma şükür. Ama nefes alamamak cok başka bir sey🤦♀️🤦♀️
- Düzenlendi
ruveyda3849 dikiş ağrım oturup/yatıp kalkarken harici hissetmiyorum. 5. Gündeyim gayet her işimi kendim yağabilecek duruma geldim çok şükür. Emzirme konusunda tam bi akıl tutulması yaşayıp hastahanede mama vermelerine izin verdim. Şu an silikon uçla ancak emiyor maalesef. Yara oldu. Aşırı açıyor emizirirken. Siz siz olun sütünüze güvenin. Ve mamaya izin vermeyin.