Dilekaktassss Merhaba arkadaşlar erken doğum riski olanların hepsi bu durumu merak ediyordur YouTube de bir kaç video izledim kimi doktor oluyor kimisi olmuyor kime inanacağımızı şaşırdık sizce olur mu olmaz mı?
bahar-1903 Dilekaktassss 37. Haftaya gelmemiş bütün bebekler prematüre sayılır, 36 hastalıkta prematüre diye biliyor
Zeyna27 Dilekaktassss benim çevremde 36. Haftada doğum yapan çok alıp bebeğini eve geldiler bende 36+4 deyim beklemedeyiz
bahar-1903 Dilekaktassss Gecenlerde bi doktordan duydum prematüre bebeklerde 3 e ayrılır erken prematüre, orta prematüre ve geç prematüre diye 36 da geç prematüreye giriyormuş.
byzza16 Dilekaktassss 36+6 da doğurdum ilk kızımı çok şükür sağlıklıydi kuvoze girmedi kilosu da normaldi
Dilekaktassss Zeyna27 evet benim de tanıdığım yaptı direk bebeğini verdiler bebekle alakalı bir durum herhalde ultrasonda gebelik haftaları bazen ilerde bazen geride görünüyor birde bizim son adet hesaplamamız var acaba ultrasyondaki mi yoksa son adet tarihindeki mi sayılıyor
Dark Dilekaktassss evet prematüre oluyor. 37+0 dan sonra sayılmıyor. Olmamak için beklemiştik bız kolestaz vardı. Ama her prematüre aynı değil illa destek gerekecek diye bişey yok
Yavruhamsi Dilekaktassss sınırda prematüre olarak kabul ediliyor kilosu boyu gelişimi normalse normal bebek olarak geçiyor sizin bebişin durumu nasıl? 37 haftada doğum yaptım bebeğim de gelişim geriliği vardı kilosu düşüktü 1980gr sınırda prematüre kabul edildi
Dilekaktassss Yavruhamsi yani şuan doğum yapmamışım 35+5 günlük gebeyim ilaç kullanıyorum erken gelmesin diye doktor 36 haftada bırak demişti gelirse sıkıntı olur mu diye sormak istedim
Dilekaktassss Yavruhamsi kilo ile mi alakası var benim diğer çocuğum 41 haftada 2 kilo 600 gram doğdu çok zayıftı ama bir sıkıntı olmadı verdiler direk
bahar-1903 Dilekaktassss Hic bi sıkıntı olmaz 36 da gelse bile Akciğer gelişimini tamamlamis olduğu için küvez e koyma gibi bi durum olmaz ,sağlıkla gelsin inşallah bebegin🤲🥰
Smnr_ensar Dilekaktassss benimde kullandığım ilaçlar bardı erken doğum riski sebebiyle 35 ye bıraktık şuan 36+2 yiz ara sıra sancılar yokluyor hatta gözümden yaş geliyor ama su ve nişan gelmediği sürece ve bebeğin oynaması normal olduğu sürece beklicez dedi doktorum beklemedeyiz
Deletedmom_10 Dilekaktassss Prematüre ama geç prematüre sıkıntısız doğabilir anne yanına direk verilir sonradan bi solunum sıkıntısı hipoglisemi neonatal sarılık geçirirse yogunbakıma yatışı yapılır .. diğer Yenidoğanlar gibi aslında
Yavruhamsi Dilekaktassss kilo ile alakası şöyle var diyelim genelde prematüreler zayıf doğan bebekler 2500 kg dan aşağı olan bebekleri zayıf kabul ediyor sağlık sistemi haftası da küçük olunca sınırda prematüre dendi bize direk ve çok şükür küveze vs girmeden bebeğimle kavuştuk herhangi bir sağlık sorunu yoktu
Dilekaktassss bahar-1903 inşaallah hayırlısıyla zamanında doğar yine büyük badireli haftaları atlattık çok şükür 31 de gelseydi be yapardık
Dyg___ Dilekaktassss 36+3 te 2 gün önce doğum yaptım 2900 kilo doğdu bebeğim ama nefes alışı hızlı olduğu ve emerken solunum sıkıntısı çeker diyerek küveze alındı 5-10 gün kalıcak dediler
Dilekaktassss Dyg___ 37 haftaya da az kala doğum yapmışsınız kalma süresi de çok fazla sanki haftasına göre Rabbim kavuşmanızı nasip etsin
Dyg___ Dilekaktassss amin inşallah sabırsızlıkla bekliyorum 😞 Allah size de hayırlısıyla zamanında doğum nasip etsin inşallah 🙏🏻
Dilekaktassss Dyg___ amin inşaallah Rabbim kimseye evlat acısı evlat yolu gözettirmesin inşaallah sizinki de çabucak iyileşir kavuşursunuz