Öncelikle herkese merhaba 🐣
Yarın tam 3 aylık olurken kızçemle hem doğum hikayemi anlatmak hemde nasıl bir süreç geçirdim bunlardan bahsetmek istiyorum. Pişman olduklarım iyi ki dediklerim herşeyi anlatmaya çalışıcam ☺️
40+4 de geldi Zeynep’im canım kızım 🤍 normal doğum bekledim ama ne suyum geldi ne sancım oldu. Yalancı sancılarım maşallah çoktu her defasında kontrolde kesin sancı çıkar diyordum ama tık bile yoktu 😁 40. Haftamda doktorum artık çok beklememiz iyi olmayabilir dedi ama ben bikaç gün daha beklemek istedim normal olursa daha iyi olur diye düşündüm. 2 günde bir kontrole gitmeye başladım yine yoktu tabi bişey. Açılma da yoktu bu arada. O yüzden suni veremeyiz dedi birde ilk doğumum zaten panik biriyim korkuyordum suni sancıdan. 40+2 de gittim en son kontrole artık beklemeyelim dedi sezaryen ile alalım. Son iki gün daha bekleyelim dedi geldi geldi gelmezse kontrol diye gelirim bakarız bişey yoksa sezaryen olurum o gün dedim. Neyse gün geldi 2 nisan cumartesi günü Ramazanın ilk günü 😍 nst ye bağladılar yine bişey çıkmadı bir tane bile çıkmıyordu. Doktorun yanına gittim alalım artık dedi. Neyse işlemler yapıldı yatışım yapıldı ama kalbim küt küt hiçbir şeye odaklanamıyorum hemşire bişeyler soruyor sürekli bir sürü prosedür gereği yaz çiz işleri cevap veriyorum aöa diyorum benim kalbim fena hızlı falan neyse gülüyoruz. Nasıl anastezi istediğimi sordular bunu çok düşündüm ama belden aşağı istiyordum o ana şahit olmak muhteşemdir diye düşünüyordum. Ama dediğim gibi korkak biri olduğum için panikten öbür dünyayı boylarım diye de korkuyordum. Neyse bir yürekle belden aşağıda karar verdim. Kendimde olmak iyi olacaktı. Sonra beni ameliyathaneye götürdüler ama nasıl kötüyüm duygusallık tavan yani ağlıycam birsürü insan var utanıyorum 😂😂 neyse birazcık korktum ameliyathaneden yapamıycağımı düşünsem de bu kız benim karnımda kalacak değildi çıkmalıydı ve ben bunu yapacaktım kendimi hep yüreklendirdim. İlk defa ameliyat olmamda etkiliydi bence. Neyse anestezi doktoru geldi iğne için biraz sıkıntılınızda ben duramadım çünkü beceremedim bi türlü. Sonra yatırdılar beni sedyeyle ama anestezi doktoruna yalvarıyorum yanımdan gitmeyin diye ben hissediyorum falan süper bi doktordu aşırı sakinleştiriyordu beni. Korkma hissediceksin ama acı duymıycaksın dedi öyle de oldu gerçekten ellediklerini falan hissediyorum. Beni kestiler 😂 birden bi fenalık bastı içim çekiliyor midem bulanıyor dedim ben çok kötüyüm bişey yaptılar bana ama benim kafa bi dünya gibi nasıl güzel anlatamam gülüyorum falan o stres gitti benden uyuyorum zorla açıyorum gözümü doktorum da bana gülüyor hadi kızın çıkıyor uyuma falan neyse birden o ağlama sesi aman allahım nasıl bir mucizedir. Tarifi imkansız Rabbim isteyen herkese nasip etsin🙏🏻 İyi ki de bekletmemişim 41 e kadar çünkü kızım kakasını yapmış daha yeni yapmıştı. Doktorum da dedi iyi ki beklememişiz diye. Neyse ağlamaklı resimli çıktık odaya. Odaya girer gitmez ben yine ağladım herkes güldü bana annem ağladı ama canım anam benim 🥰 zorlu bir süreç oluyor inanın hastanede 3 gün 2 gece kaldım gözümü yummadım heyecandan bişey olursa diye. Çok yorgunum ama yok uyuyamıyorum annem kızıyor yok yani uykum gelmiyor çok değişik yavrumu izliyorum o yatıyor. Çok gazlı bir yavrum vardı kolik kendisi 😎 akşam 8 12 arası ağlardı hiç susmazdı. Çok şükür daha iyiyiz büyüdükçe düzeldi hiç korkmayın geçiyor o zor günler de keyfini çıkarın her günün. Göğüslerim yara oldu diyebilirim ki yeni düzeldi. Korkuyorum tekrar olursa diye ağlaya ağlaya emzirdim kızımı. Bir sürü krem gümüş kapak herşey hikaye arkadaşlar bende işe yaramadı. Birde doğumdan önce lansinoh kullanıyordum doğum sonra da devam ettim birde ama yine oldu. Boşuna dünya paralar vermeyin bişeylere şimdiden diyim. Çoğu anne yaşıyor bu durumu bunu bilin başınıza gelirse inşallah gelmez tabi. Sarılık vardı çok şükür yüksek değildi iyi beslemeyle geçti gitti. Meme reddi yaşadık bu süre içinde 5 dk zor tutuyordum istemiyordu bırakıyordu ağlıyordu emmiyordu hiç. Bir gün boyunca hiç emmedi göğsüm doldu ağrısı sırtıma vuruyordu en son çare olarak gittim gecenin bir yarısı pompa aldım. Eğer almadıysanız alın keşke bende alsaydım dedim. Manuel olanlardan aldım pahalı bişey değildi wee markaydı. Sizde çok para vermek değil de 20 30 liralık böyle bişey alın en kötü dursun bir köşe de. Eğer sürekli kullanacaksınız o diğer pahalı olanlardan alırsınız. Neyse ki o günler de geçti. Oyun halısı almadıysanız alın derim kızlar 2 aylık olduğundan beri koyuyorum çok seviyor benim kızım. Ama ben oyuncakları kaynattım temiz olsun diye ve erittim hepsini siz böyle bir hataya düşmeyin sakın. Ana kucağı alın bence ben almadım bi arkadaş eski bir tane ana dizi vardı bu yenilerden değil yani ondan verdi geçenlerde. Onlardaydım bende ayakta sallıyorum dedi dur getireyim dedim yok ya uyumaz valla çok rahat uyudu. Bence iş görüyor almadığıma pişman oldun bun saatten sonda da para vermek istemiyorum açıkçası ona. Kıyafette abartmayın o bir bebek yeteri kadar olsa yeter zaten. Gereksiz hiçbirşeye para vermeyi gerçekten yazık oluyor. Merak ettiğiniz birşey varsa sorabilirsiniz benim aklıma gelenler bunlar. Bir yandan kızçemi uyutuyorum bir yanda bunu yazıyorum. Aklıma gelen olursa eklerim devamına inşallah. Öpüldünüz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın 🤍🤍