cgnduru Marketlerden paketli sutlerimi yoksa inekten sağıp getirilen sutlerimi tuketiyorsunuz. birçok fikir var bu konuda, ben inekten sagilan sütü alıp kaynatiyorum zararı varmi acaba
Novaa cgnduru Çiğ süt evde kaynatılsa da bakterilerden arınmayabiliyor, o nedenle pastörize süt ve süt ürünleri öneriliyor. Ben süt içmiyorum zaten. Ev yoğurdunu da pastörize olan ada organik sütten yapıyorum.
Lamraaa cgnduru paketli sütler dogum dan sonra bebeğe alerji yapıyo canım malesef yeğenimden biliyorum. Ablam hamileliğin de hep paketli gıda yedi yeğenim dogunca herseye alerjisi vardı suan 4 yasına girdi hala cikolatayı falan istediği zaman yiyemiyor hemen vücudu kızarıyor
asena0609 cgnduru İnekten sağılan sütleri hamilelikte kullanmak yasak pastörize süt tercih edin günlük sütler var ben bi farkları olduğuna inanmıyorum ama içiniz rahat etsin diye marketten günlük süt alabilirsiniz ben Pınar’ın kutu sütünü kullanıyorum 2 hafta önce falan iğrenmiştim ama şu an içine bal koyup içebiliyorum
guldenyldz Lamraaa Hamile kadın paketli gıda yedi diye çocuğu süt alerjisi olmaz. Lütfen anneleri bu şekilde suçlamayalım.
Novaa cgnduru Kesin zararı olacak diye bir şey yok ama risk barındırıyor. O nedenle uzak durulması gerektiği söylenmekte. Ben cesaret edemedim açıkcası. Hep pastörize süt alıp yoğurt yaptım.
Liyababy sliya30 yanlız değilsin merak etme 😉 ama ev yapımı yoğurt ayran içiyorum yiyorum hergün almasada haftanın iki üç günü
mor_menekse cgnduru ben hiç hazır süt icmedim canım güvenilir bı yerden organik süt alıyoruz güzelce kaynatiyorum mis gibi oluyor bakteri felan da kalmıyor belirli bir surede ve derecede kaynayınca nasıl bakteri kalsın. Yoğurdumu da ondan yapıyorum. Hazır sütler istediği kadar pastörize olsun sağlıksız hiçbirine güvenmiyorum.organik alma şansın varsa kendin yap sütünü yoğurdunu
cgnduru mor_menekse öyle yapıyorum canım sutumde öyle yogurdumda amaa insanın kafasına takılıyor işte 😀
Ormanmeyveli mor_menekse Siz o sütü kaynattınınızda yararlı bakteriler de ölüyor malesef. Yani su gibi bir şey oluyor. Pastörize işleminde yararlı bakteriler ölmüyor sütün faydası içinde kalıyor o yüzden günlük pastörize süt tercih etmek daha doğru olur.
mor_menekse cgnduru takma kafana canım benim kaynat güzelce . Organik gibisi varmı yok zararlı bilmem ne insanları mahkum ediyorlar hazır olan sağlıksız herşeye.
Lamraaa guldenyldz ablama da kadın dogum uzmanı demiş canım ben onun söylediğini diyorum doktor öyle söylemiş ona
1canibrahim cgnduru zararı yok aksine faydalı. Benim doktorum paket ürünü içiyorsAn hiç içmemem daha iyi demişti. Ben de inek sütü bulunca içiyordum yoksa yoğurt peynir tükettim.
mor_menekse 1canibrahim aynen canım hazır sütler yarardan çok zarar. Hazır yoğurt süt ve market yumurtasina karşıyım. Kim ne derse desin ☺️eskiler boşuna mı organik besleniyordu bize yediriyorlar hormonlu hazır gıdalari. Eskiler kadar ne yazikki dinç olamıyoruz buyuzden
mor_menekse Ormanmeyveli ben katılmıyorum size bana göre hazır market sutlerinden bin kat daha sağlıklı ve güvenilir benim düşüncem bu saygı duyarım düşüncenizi tercih meselesi