• Öneri
  • Hastane çantanız neden çok kalabalık??

Bilmediğim için soruyorum. Neden hastane çantanıza bebek için bir sürü kıyafet koyuyosunuz. Ben iki tane hastane çıkışı koydum. O da 5 li. Bi de iki zıbın. Yani bir gece kalınıyor ise o kadar şey neden fazla değil mi. Bilmediğimiz ne oluyor hastanede :)

Ebrucm Ben hem videolar hem buradaki listeleri öyle buluyorum. Hani bizim bilmediğimiz ne oluyor. :)

Ecmel06 1 gece kalcağınz garanti ise az koyun tabi sorun değil fakat uzun kalabiliyosnz, minik eşyalar olduğu için yere düşebilir, yenidoğan ilk kakasını hastanede yaparsa dışına geçebilir ekstra yedek kıyafet ihtiyacı doğabilri, kendi sürecim için diyim, normal planlarkn sezaryn oldm fazla kaldm hastanede, bebek kakası da bulaştı, huysuz bebek oldupu için ekstra hastanede banyo yaptırdılar hiç hesapta yokken yedek ihtiyacı oldu neden götürdüm demedm 😂 ayrıca ilk giyilen şey kirleniyor kan olabilir, doğal olark kısa sürede onu da değiştirmenz gerekiyor, herkesn kendi tercihi, anne 2 kıyafetle idare ediyor ama bebe öyle olmuyor

Ecmel06 bavullarla gidenleri görüyorummm
        Ben 3 gece 4 gün kaldım plansiz sezaryan olduk
        Kendim icin ne elbise almistim ne bisey. Kizimada 3 tane 5li 1 tane 10lu hastane cikisi almistim iste haricen atlet corap battaniye agiz mendili bez islak mendil vs 1 sirt cantasi ile gittim dedigim gibi 3 gece kaldik ve hepsi yetti :) yani 1 gece daha kalsam yetmezdi tabi o ayri

Ecmel06 koca valiz tabiki de gereksiz valiz filan normal bebek çantası daha iyi genelde 2 gün diyorlar ama doğumdan doğuma değişkenlik gösteriyor.

Ecmel06 ben toplamda 4 takım koydum çünkş evim hastaneye uzak olur da farklı birşey olur kalmak zorunda kalırsak diye bi de bebek sonuçta kusar kakası dışarı çıkar falan diye sonuçta çanta gidyor zaten fazla olsun da az olmasın 😊

Ecmel06 ben 2 gün kaldı 3 4 kat kıyafet kirletti kızım birde sürekli altını değiştirdim çok sidikli bir bebem vardi😃 nerdeyse yarım paket bez gitti. Birde pişik olmasın diye de hemen değiştim. Kendime de 2 kat koydum birini giydim değişmedim hiç üstüme kan bulaşmadi çünkü depent yerine hasta bezi kullandım onu da sık sık değiştirdim üzerim tertemiz çıktım hastaneden🥰

Valla ilk gebeligimde valiz hazirladim millete uydum icinden bir takim pijama bir takimda bebek icin kullandik gerisi bosa simdikinde iki tajim bebege bir bana pijama bezler var sadece 😂

iremss insan kaç gece kalacağını da bilmiyor tabi haklısınız.

HurremSultan hasta bezi yazmışsınız ya ben de anneannemin külot bezlerinden alacağım evde bir sürü bostan yere duruyor depent almayım dedim. Sizinki de külot şeklinde miydi

Deletedmom52620 benim evim uzakta hastaneden bisey lazım olunca eşimi nasıl eve göndereyim adam yanıma be çıkamadı zaten🥲 yani herkez farklı jhtiyaclari için kullanıyor o çantayı sana lazim olmaya bilir ama bana oldu götürdüğüm herseyi kullandım herdeyse kullanmaya da bilirdim eve geri geliyor sonuçta bu kadar takmamak lazım.

cileklicookie bavulu hadi anladım düzenli durur kolaylık olur ama içine o kadar şey koyuluyor ki. Ben çay kahve koyanı bile okudum burda :) Hadi onu da anladım ama 8 9 kıyafet konuluyor bebek için. Abartı gibi geliyor bana

Ecmel06 çünkü cantada durması durmamasindan daha iyi.
                        bebek 2 takimla hastahaneye gitti kanini temizlediler ve giydirip verdiler emzirdin ve kustu önü zibini islandi çıkardın 2. takimi giydirdin belki 20 saat belki 2 saat kala oda kirlendi ?
                        yani ha 2 takim ha 3 takim ihtiyac olmazsa ne ala ama ya olursa zaten avuc ici kadar kiyafetler ne agirligi var ne yer kapliyor.
                        mesela bir dogum yaoan arkadas eksik zibin götürmüştü mayista cocuk zibinsiz kalmıştı.
                        bir adet 10 bir adet 5 li hastahane çıkışı 2 yedek zibin agiz mendili kafi

Nskyhn yok bebek bezi gibiydi canım cırt cirtli olduğu için muayene ettikleri zaman da hiç zorlanmadim bez altımda kaldığı için kan bulasmadi biryerime

Ecmel06 tercih meselesi, ben minik bir çanta yaptım yetti. Birde orda kullanmadıklarımi geri getirip yıkamak istemedim. Ama bazen daha uzun kalan oluyor hastane evine uzak oluyor vs

Ecmel06 benim doktorum 2 gece kalicaksın dedi sezeryan olucağı için. Ayrıca kaka kusma gibi durumlar icin tedbirlik olmak gerek.

Bende sizin gibi düşünüp az almıştım ilk doğumda, sonra sorun çıktı fazladan 2 gece daha kaldım. Kızım kustu,mama döktük, bez taştı vs fazladan kıyafet gerekti eşim evden getirmek zorunda kaldı. Yani çok abartı olmamakla birlikte bir kaç parça fazla olması yararınıza olabilir 🌸