Arkadaşlar merhaba 17 haftamda doktora gittiğimizde bebeğimizin beyninde koroid pleksus kisti olduğunu söyledi ve down sendromuyla ilişkilendirildiğini de ekledi. Böyle bir durum yaşayıp bebeği sağlıklı olan anneler var mı? Çok üzgünüm 😥
Koroid pleksus kisti
Tek tarafli mi kac tane
Minamom iki taraflı canım
Asu2405 bizede geçebilir ama amniyosentez yaptırın tarzında konuştu bende okuduklarıma göre doguma kadar geçmiş bi çok kişinin ama insan şüphede kalıyor Allahım saglıklı bebişler nasip etsin ikimizede 🙏
Minamom teşekkür ederim canım iki taraflı şu an ikili testimiz normaldi ama inşallah geçer bizimde 🙏
- Düzenlendi
Bende de çıktı ayrıntılı ultrason da iki taraflı. Amniyosentez istendi. Biz RABBİM DEN gelene razıyız ama içimizde şüphe kalmasın en azından kafamız daki soru işareti netleşsin diye eşimin ısrarı üzerine yaptırdık. En iyi perinatolojiye yaptırdık bu işlemi sonuçlarımız temiz çıktı çok şükür elhamdulillah. Ama çok zor süreç idi 😞😞😞
matruskaa merhabalar, hiç endişe etmeyin lütfen, ben de boşuna dert etmiştim ister istemez, dr önemli olmadığını söylediği halde... bu kiste bebeğin organlarında farklı bir anomali eşlik etmediği sürece, gelişimin normal bir parçası kabul ediliyormuş beyinde su olması ve kendiliğinden kayboluyormuş, nitekim bizde de 20.Haftada görülmüş ve 28. Hafta dolaylarında kaybolacağı söylenmişti, ve 28 haftalık kontrolümüzde gerçekten yok olmuştu(Şimdi 30 haftalığız), Dr. çok rahat bir şekilde ben zaten kaybolacağını, bunun hiç önemli birşey olmadığını söylemiştim dedi.. trizomi 18 diye genetik bir rahatsızlığı olan bebeklerde de bu haftalarda bu kist olduğu şeklinde bir veri varmış, bu kist onun göstergesi değil de işte öyle bir ortak payda tesbit edilmiş o yüzden bi dikkat kesiliyorlarmış. Detaylı ultrasonda yapılan ölçümlerde diğer organları sağlam olduğu görülünce o ihtimal tamamen kalkıyor, biz 22. Haftada girmiştik detaylı ultrasona, orada da kist olduğu ama herşey normal olduğu için onun ileriki haftalarda kaybolucak normal birşey olduğu söylenmişti👍🏻 İster istemez insan endişeleniyor biliyorum ama dr lar en en küçük ihtimali bile söylemek zorunda hissettiklerinden.. yoksa söylenmesi gerekmez bile bize.. boşuna uykumuz kaçıyor 🙂
Bu arada bizde de iki taraflıydı.
clalHasan ne güzel temiz çıkmış çok sevindim saglıkla kucagınıza alırsınız inşallah 😘
Sena-Neva Çoook teşekkür ederim çok güzel bi mesaj bu. İnşallah bizimde öyle olur saglıkla kucagımıza alırız 🙏
ysule üzülmeyin gelen yanıtları okuyun lütfen çoğu yerdede aynı şeyler yazıyor inşallah geçer stres yapmamaya çalışalım 🙏
Benim bebeğimde de görüldü 3 mm boyunda tek taraflı. Doktorum amniyosentez yada anne kanından prenatal DNA baktırın dedi. Amniyosentez tehlikeli olduğu için ben kan gönderdim yurt dışına orada bebeğin DNAsı elde edilerek kromozomal bir bozukluk var mı ona bakılıyor. Biz de sonuçları bekliyoruz. İnşallaaaah hepimizin bebişleri sağlıkla doğar.
Nilinannesi inş dua edelim birbirimize 😞