Canannnbldu benim 50lik yüklemede 143 sınırda çıktığı için tekrar 100 yapmıştı, sizin direkt yüksek çıktığı içim tekrar yapmaya gerek duymamış olabilir buradaki yorumlardan dolayı bu kısmı da yazmak istedim :)
100lük yükleme sonrasında da şeker çıkınca beni de endokrinolojiye yönlendirdi. Endokrinoloji her öğün önce açlık ölçmemi ilk lokmadan 1 saat sonrasında da tokluk takibi önerdi. 2 hafta bu şekilde not aldım şekerleri. Benim beslenme ile düzene girdiği için insülin kullanmak zorunda kalmadım ve diyetle devam ettim hep. Beyaz un patates pirinç özellikle çok yükseltiyor. Beslenmenize dikkat etmeye başlayıp ölçüm yapma şansınız var ise de ölçüm yapıp doktor öncesi not tutmaya başlayabilirsiniz.
Ayrıca beslenmenize rağmen de yüksek çıkmaya devam edebilir öyle olursa da moralinizi bozmayın. İnsülin başlarsınız. Çünkü gebelikle alakalı hormonal bir durum. Gebelikte karşılaşılabilen bir durum ve tedavisi de olan bir şey moralinizi bozmayın. Dikkat ettiğiniz sürece bi sıkıntı olmayacaktır çoğunlukla gebelik sonrası da geçiyor.
Farklı bir sorun olursa yaşayan biri olarak seve seve cevaplarım :)