Deletedmom727272 Melek63 şöyle bir bilgi buldum denediğin herşeyden farklı olarak; Salçanızı buz kalıplarında dondurup küçük gruplar halinde buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz. Gerektiğinde istediğiniz kadarını kullanabilirsiniz.
Nsrn1 Deniz_20 annem de yağa batırdığı asma yaprağıyla kapatıyor üstünü, o zaman da hiç küf tutmuyor.
Payasadeka Ben direk buzdolabına koyuyorum hiç dışarda beklemiyor. Bu güne kadar hiç kuflenme görmedim
Melek63 esmaozdemir76 cam kullanıyorum sadece salçaya değil her şeyde. Ama yaz kış küfleniyor sadece yaz aylarında olsa dolapta sorun olduğunu düşünürdüm
Payasadeka Melek63 el yapımı salçaydi annem yapmıştı ama şimdi o bitti öncü marka aldım onda da kuflenme olmadi
Melek63 Sevensevilen ev salçaları bana lezzetsiz geliyor. Yoksa Urfadayım burda da ev salçaları yapılır
Alparslanveannesii Melek63 Ben 500 gramlık alıyorum açınca üzerine yağ döküyorum dolapta muhafaza ediyorum çürüme küflenme olmuyor
Anne1010 Ben direk büyük alıp saklama kaplarına ayırıyorum. 4 kiloluluğu ve buzluğa atıyorum. Çıkardığımda herhangi bi sorun yaşamıyorum.
GazeRock maviananas Konuyu dağıtmak istemiyorum ama küçük bir soru sorayım.Ev salçası üzerinde hafif kahverengimsi sarımsı yüzeyler oluşmuş zehirler mi?Geçen sene kayınvalidemler yapıp vermişti yarım bidon duruyor parça parça buzdolabına koyuyordum ki üzerinde hafif renk değişimi var.Beyaz yeşil küf değil ama. Orayı atıp alttaki kısmı yağ ve tuzla kavursam bir zararı olur mu? Malesef hazır salçalar çabuk küfleniyor.Ben üzerine yağ gezdiriyorum aldığım zaman kısa sürede tüketmeye çalışıyorum.
maviananas GazeRock o konuda pek bir fikrim yok açıkçası bizim yaptığımız hiç bozulmadığı için bilmiyorum
moonstone Buzluğa atıyorum azar azar kullanıyorum ama dolapla da alakalı olabilir çok doluysa buzdolabın yeterli verimi alamıyosun
[silindi] Melek63 canim biz uzerine yag dokeriz hakiki zeytinyagi birde temiz tulbent gibi bir seyle orteriz. Metalde degdirme salcaya mumkunse… Tahta kasikla al.
elifffff1601 Melek63 benimde aynen öyleydi çareyi kapakla kavanoz arasina dolap poseti koydum kapağı kapattm hava almayinca hic ve asla kuflenmedi bide böyle dene. Hava alinca bozuluyordu onu farkettim