• Öneri
  • Salça küflenmemesi için öneri

Melek63 ben tek bir yöntem uyguluyorum o da işe yarıyor. Üstünü 1 parmak geçecek kadar zeytinyağı koyuyorum küflenmiyor hava almadığı için. Bu yöntemi yapınca yine küflendi mi?

gozdeyagci evet maalesef. Çoğu kişi bu yöntemi yazmış ama ben çok denedim yine küfleniyor. Salçanızın markası ne ?

Melek63 salcanin ustunu gececek kadar siviyag koyarsaniz hicbir sey olmuyor. En son aldigim salcayi cam kavanoz seklinde almistim yag koymadigim halde hicbi kuflenme bozulma olmadi cam almak daha iyiymis

Melek63 Ben dışarıda in alırsam tukaşındı sanırım köy dımates salçasını kullanıyorum. Cam kavanozda. Ama senede bir tane anca alırım ekmeğe sürmek için. Geri kalanını ben kendim yapıyorum. Domates ve biber karışık oluyor.

vibwi bende en son tamek 1.5 kilo cam kavanozda aldım. O da küflendi. Tukaş ve Öncü tenekede büyük alıyordum ama açar açmaz yağlayıp tuzlayıp cam kavanoza koyuyordum yine küfleniyordu

Melek63 kuyuyu açıp kullanınca üzerine zeytinyağı döksen ben genelde öyle yaparım pek sorun yaşamadım

Melek63 bütün yorumlari okuyamadim yazan var mi bilmiyorum ama ben kullanacağım kadarini küçük kavanoza koyup üstüne zeytinyağı döküyorum kalanlarida plastik saklma kaplarinda buzluğa atiyorum diğeri bitmesine yakin çıkartıyorm birde salcayla işiniz bittiğinde derleyip toplayip duzleyin üstünü. ☺️ Birde salça alırken temiz kaşıkla almaya özen gösterin yemekli kaşık falan sokmayin. En kesin çözümü bölmek buzluğa atmak ☺️

Melek63 Yaşadığınız yerin sıcaklığı etkiliyor olabilir bide alınca büyük 5 kiloluklar yerine küçük biy tercih ederseniz saklanması da uzun sürer die düşünüyorum ki bir kutu salçayı bir ay kullanan biri olarak söylüyorum ve hiç bozulmuyor 😂

Melek63 canım benim tek çare minik porsiyon🤷🏼‍♀️ En minik avuç ucu kadar tenekeler var onlardan kullanabilirsin. Tat ın var minikleri

Aysunnnn_ e son 1.5 kiloluk cam kavanoz tamek aldım yine küflendi. Yaşadığım yer sıcak evet ama kışında küfleniyordu

Elfs her şeyim cam kavanızdadır benim. En sonda direkt cam kavanozda aldım