Freez
20 günlük anne olarak en çok kullandığım şeyleri yazayım size. Reflü yatağı; bebeğim sürekli üzerinde geceleride onunla beraber anne yanına yatırıyorum. Düz kafa yastığı, bu olmadan yatırmıyorum. Tırnak törpüsü; makas çok kullanışlı değil zatende kullanmaya korkuyo insan bu yüzden törpü hayat kurtarıcı.
Yenidoğan çok az alın yada son haftalarda bebeğinizin kilosuna göre eksik listesine ekleyin ve öyle alın. Biz şu an 1-3 aylık kullanıyoruz, özelliklede tulumlarda öyle 50-56 olanlardan almayın 62-68 kullanıyoruz şu anda, boyu o kadar olduğundan değil daha rahat hareket ediyor bacakları kasmıyor. Eldiven hastane dışında hiç kullanmadık, çoğunu kullanmadı bu nedenle. Ayaklarına ne giydirirsem giydireyim sürekli çorapta giydirdiğim için 7 çift alsanız çok çok yeter.. şapka hastane ve banyo yaptırdığım günler dışında kullanmadık. Tabi doğumunuz kışa gelecekse eldiven ve şapka gerekli olabilir. Ağız silme mendili gerekli bişey ama öyle 20-30 tane falan gerek yok.
Banyo yaparken su termometresi kullandım kafamda soru işareti kalmadı. Kulak çubuğu çok müthiş bi ihtiyaç değil ama burun aspiratörü gerekli bi ihtiyaç. Pişik için mustela 123 bariyer almıştım çok memnun kaldım. Şampuan sebamed kullanıyoruz. Bez prima premium care, artık 2 numaraya geçicez. Bübchen baby milk aldım duşlardan sonra ve ilk soyulma döneminde vücuduna sürdüm bebe yağından daha iyi geldi. Banyo yapmadığım günlerde genelde elini yüzünü yıkadım ama hava çok sıcakken terlediğinde daralmasın diye elini yüzünü mustela yıkama gerektirmeyen temizleme suyuyla yıkadım.
Kendim için depend vazgeçilmez. Çok kilo almadıysanız 1 gecelik 1 pijama takımı yeterli, eve geldiğinizde beli lastikli çoğu şey üzerinize olur.
Benim lohusalık başlangıcım çok kötü olduğu için biberon süt saklama poşeti süt sağma makinesi silikon uç vs herşey benim için gerekliydi ve iyiki vardı.
1 tane ev içi düzenleyici çanta, alt değiştirirken gece uyurken falan çok kurtarıcı herşey elinizin altında. Annemlere giderken falanda onu alıyorum çok işime yarıyor.
Aklıma gelenler bunlar ✨