Ozge Melismelis bunu duydum ben de. Hatta teyzem duymuş şimdi kendinize bile isim koyun demişti. Kendimize sonradan da konulabiliyormuş. Bebeğim doğsun güzel dini bir isim koymayı kulağına okumayı düşünüyorduk çünkü kimlikteki isim Türkçe olacaktı. İkinci ismi gizli koyarız artık.
kuzeymomss Melismelis oğlumuz şuan 1 aylık ismini o şekilde koydu eşim, sadece ikimizin bildiği bi isim daha koyduk
Saylikesma Neslihan37_ peki iki ismini de kulağa okutmamız mı lazım yoksa sadece birini okutup birini kimliğe mi yazdırmalıyız acaba
Melismelis Saylikesma fark etmiyor ezanlı isimi ister çift söyle ister ayrı koy benim kimlikte ayrı ezanlı ayrı ama ben çocuklarıma çift isim okutup kimliğe tek yazıyorum diperini babası ve ben biliyoruz. Zaten babası okuyor kulağına adını
Neslihan37_ Saylikesma iki isimi de kulağa okuyacak okuyan kişi. Ama koyduktan sonra o da unutup gidecek asla dile getirmeyecek.
Verasmommm Saylikesma iki ismi de kimliğe yazdırmak zorunda değilsiniz kimliğe yazdırdığınızı da kulağına okutmak zorunda değilsiniz. kulağına okunan isim ile ahirette çağırılır diye biliyorum ben bu yüzden de genelde hep peygamber ismi ya da peygamber eşi ismi koyarlar. tabii ki bu tamamen inanış ile ilgili bir durum duyuşum bu şekilde ancak büyü vs olayını kimseye söylememe olayını duymamıştım
Melismelis ikimelekannesii22 dinen ismi o olduğu için şartmış göbek adı kordon kesilirken eakiden ebelerin koyduğu isimler şuan kimse yapmıyor ki
Rav-Ebu Melismelis Duydum fakat kızım 2 yaşında iken duydum geç olmuştu maalesef🤦Rabbim evlatlarımızın ayağına taş değirmesin. Öyle kötü insanları da ıslah etsin.
minikkusummm Melismelis ben bilmiyordum böyle birseyi. Daha dogrusu, modern bi isim koyup, kulagina o ismin yanina dini bir isim okutanlari biliyordum ama böyle koruma amacli oldugunu bilmiyordum. Simdi oglum alti aylik oldu bile, tekrar okusak olurmuki 🤷🏻♀️
Saylikesma Neslihan37_ unutmak şart mı ya ben unutamam ki ama eşime söyledim sadece biz bilicez kimseye demicez diye öyle de olmaz mı
Saylikesma Verasmommm anladım canım sağ ol bende yeni öğrendim valla burda kendinize de yapabilirsiniz demişlet acaba o nasıl oluyodur kendimize mi okuyacaz anlayamadm ama bana mantıklı geldi valla
Neslihan37_ Saylikesma benim hocamdan öğrendiğime göre ikinci isim tek bir kişi tarafından bilinmeli o da okuduğu an unutmaya niyet etmeli. Yani asla aklında tutmamamlk yoksa şeytan bir boşluk bulup vesvese verip agzindan kacirabilir.sadece Allah bilsin ismi. Eşiniz okuyacaksa eşiniz kendi karar versin koysun ve size asla söylemesin o an unutup gitsin
Melismelis Saylikesma sen unutma ama dillendirme sen çocuğuna büyü yapacak halin yok bu koruma amaçlı. Bizde aslında dede okur ezanı kulağına ama eşim önceden okuyacak çünkü dede kesin söyler o yüzden eşimin okuduğunu da kimse bilmeyecek hastanede hemen okuyor kızıma da okumuştu açıkçası onun dışında kimseye güvenmiyorum. Bide okuyanın huyuna çeker derler bizde dedeye falan çekmesin babasına çeksin 😂
Verasmommm Saylikesma valla kendine yapma olayı bana saçma geliyor ama sormak soruşturmak gerek bence sormadan böyle şeyler yapmak saçma olur araştırmak gerek detaylıca
Melismelis Saylikesma benim komşuma eşi ile alakalı çok yapıldığı için hoca söylemişti baban kulağına ezan okusun farklı bir isim koyup diye öyle bilşyorum yani zarar gelmeyecel birisi olabilşyormuş 30 yaşında kadın artık çaresi kalmadı yani çok uğraşıyorlar onun vesilesiyle öğrendim bende bunu
Saylikesma Neslihan37_ hıı anladım canım bugün eşime söyleyince bi isme karar vermiştik o zaman öyşe söyliyim eşime çok sağ ol ☺