damlaygzel Kızlar selam, 12. Haftamdayım ve bir kaç gündür tansiyonum yüksek. Kardiyolojiye yönlendirdi doktor tansiyon takibi için ama tedirginim. Bu aylarda bu durumu yaşayan var mı??
meltemkumsal16 damlaygzel benimde yüksek tansiyon çıktı 32.haftamda cok zorlanıyorum yağsız tuzsuz tatsız yiyorum herseyi canim bir şeyler istiyor ama yiyemiyorum 🤧sizin cok erken çıkmış idrar sa protein bakıldı mi eğer protein olsaydı hemen doguma alabilirim dedi çıkmadı allahtan Allah yardimcin olsun tuzsuz ve diyet yaptığın beyaz ekmeği abur cuburu özellikle salça ve peynir zeytin yemediğin zaman düzgün gidiyor sormak istediğin olursa yardımcı olabilirim 💗🙏
Ummu_osman damlaygzel Yediklerine dikkat edersen düzelir inşeallah canım. Benim de 33 haftada 14-9 a yükselmişti çok şükür dikkat ettim düştü. Yoğurt domates tüket bunlar tansiyonu düşürüyor. Yemeklerine mümkünse hiç tuz atma soda iciyorsan eğer onuda bırak çünkü içerisinde sodyum var.
Manian damlaygzel 15. Haftada aynı sorunu yaşadım tuzsuz şekersiz yedim birkaç gün ,hmen düzeldi. 1 hafta evde ölçtüm 11-5/12-6 gibi çıktı ama doktora gittiğimde 13 üzeri çıkıyor sanırım heyecandan oluyor
hunilimom damlaygzel geçmiş olsun benim ilk gebelikten kalma var şuan ikinciye hamileyim bende 3 ay kardiyoloji ile beraber muayene oldum stres kaynaklı yediklerime ictiklerime dikkat ediyorum şükür daha çıkmadı
damlaygzel meltemkumsal16 2 gündür yediklerime dıkkat ediyorum küçük tansiyon cok az düşmüş ama süreklı ölç kaydet dedi doktor. Teşekkür ederim 🙏🏻 Protein kaçağı yok sanırım yedıklerime dikkat etmediğimden ya da bilmiyorum kan basıncından filan yükseldi
meltemkumsal16 damlaygzel yediklerimize dikkat edince düzeliyor kuzum ama ben anlamiyorum ya mesela disari çıkıyoruz dışarıda yiyorum falan hiç yükselmiyor dun annemler geldi sigara böreği yedim pasta yedim falan normalde hep haşlama yerim hiç bir şey olmadı moral o kadar önemli ki herseyin başı stres galiba ufacık biseye canim sıkılsın hemen yükseliyor disari çıkayım ne yersem yiyeyim düşük psikolojik sanırım 🤷♀️🥰
Kubra_miray_szr Benimde öğlen arası başım ağrıyor hafif gozlerim bulanik oluyor acaba tansiyonmu düşüyor henüz gidemedim doktora
damlaygzel Kubra_miray_szr olabilir, düştüğünde eliniz ayağınız kesilir gibi oluyor halsiz oluyosunuz. Yükseldiğinde kafa arkasında bir ağırlık ve ağrı oluyor😕 Allah şifa versin 🙏🏻
Nurcantas65 Tuza dikkat edin,stres de yapmayın eğer bunlara dikkat ediyorsanız yinede yüksekse doktor ilaç başlatır tansiyon için
damlaygzel Nurcantas65 evet öyle söylediler bugün. Tuz ve hamur işine dikkat et dediler. Bir kaç gün dikkat edip ölçeceğim bakalım. Teşekkür ederim🙏🏻
Nurcantas65 damlaygzel hergun 2 kez belli saatlerde ölçün.asiri yüksekse hemen solunuza uzanın. Suyunuzuda limonlu için 🌹🤍
damlaygzel meltemkumsal16 evet haklısınız 😊 ama bugün düştü çok şükür. Tuzu cok azalttım dikkat ettim yediklerime… etkisi var demek ki! Tecrübe etmiş olduk😊🙏🏻
meltemkumsal16 damlaygzel Evett düşüyor kuzum akşamları çok acıkınca ne yapıyorsun suan gerçekten çok acıktım 😔
damlaygzel meltemkumsal16 elma yiyorum ya da salatalık😁 çok tutmazsa ayranla bir iki tane galeta yiyebilirsin. Hem hafif hem tok tutar😊
damlaygzel Ummu_osman aa buna hiç dikkat etmemiştim maden suyu içiyorum her gün 🙄 teşekkür ederim 🙏🏻Benımde düştü bu arada çok şükür dikkat ediyorum tabi ki
damlaygzel Manian evettt olabilir heycandan yükseliyordur :) sen takibini yapıyorsan sorun olmaz ınsallah🙏🏻