aynenkezoaynen Alyadua1009 Canım demir eksikliğin var mutlaka takviye iste gebelikte çok önemli. Birde tiroid için dahiliyeye görünsen iyi olur tsh ve t3,t4 yüksek görünüyor🙏
cemreee__ Alyadua1009 canım tsh yüksek ploraktin yüksek bunlara ilaç kullanırsın bende kullandım hamilelik planlarken özellikle tsh 1 seviyelerinde olması lazımmış çok önemlymiş ben iki aydır ilaç kullanıyorum bundan dolayı
Bukah Alyadua1009 kabaca kansızlığın var canım hemoglobin düşük demirin düşük demirin düşük olduğu için uıbc dediği (Total demir bağlama kapasitesi ) yüksek çıkmis bu çok normal çünkü bağlayacak demir yetersiz olduğundan kapasite artıyor. Troid hormonun 4.5 ün üzerinde olduğu için biraz yüksek ama gebe kalmaya engel değil gebe kalmadan tedaviye başlar düşer o. Ama prolaktin yüksekliği gebeliği engeller o da çok aman aman yüksek değil o da düşürülür kanında gebelige engel olabilecek bariz birsey görünmüyor senin yine en detaylı şekilde doktorunla konusman daha iyi olur geçmiş olsun. Unutmaki gebe kalamamaya en büyük sebep strestir. Stres gebeliğin baş düşmanı herşey normal olur ama stres yaparsan yine olmaz üzme kendini bu ay olmadi öbür ay olmadı yerine rahat bırak kendini emin ol ne zaman unutursan Allah’ta nasip eylediyse o zaman çıkar gelir minik sürprizin sağlıcakla İnsallah 🤲
Domatesannesi Alyadua1009 tsh değerinin hamilelik için 2.5 altında olması isteniyor o birazcık yüksek kan değerlerin ve Demir düşük onun için ilaç yazabilir doktor
iremkarademiir iremkarademiir hormon olan kısımda ki tahlilde prolaktin hormonu oda gebelikte yükseliyor zaten
haticenurrr Alyadua1009 kanın baya düsük cıkmıs canım demir ilacı iste doktorundan, prlde olması gerekenden baya yüksek cıkmıs ama anlamı ne inan bilgim yok
Tusami Alyadua1009 1,2 çıkmış. Bak ben boş gebelik geçirdiğimde adetime bir hafta vardı, kan testi verdim 0,100 çıkmıştı, olmadı dedim.. 4 gün sonra evde test yaptım ve çıktı👍 Erken yapmak iyi değil bu yüzden kuzum bekle daha çok var
Eczacianni Kansızlık var kanın düşük çıkmış demir takviyesi başlanabilir ama bunlar gebeliğe engel değil. Prolaktin yüksek çıkmış şu an vücudun süt sağdığını düşünüyor o yüzden hamile kalmayabilir ama çok basit bi ilacı vae haftada iki kez kullanıyosun hemen geçiyor yinede tabiki doktoruna danışmalısıın ama korkacak bi sonuç yok çok şükür
Alyadua1009 Eczacianni progesteron 6.54 cıkmış bu yumurtlama oldugu anlamına geliyor değil mi ? Bide tsh fsh biraz yükselmiş gibi
Alyadua1009 Tusami 1.2 değil canım 0.1 cıkmış suna gebelik önemli değilde hormonlarımda ve kanda sıkıntı var
Alyadua1009 Aytiii bana da yükselmiş gibi geldi. Kadın doğuma mı gitsem acaba , yoksa aile hekimine mi
Aytiii Alyadua1009 Aile hekimine gitseniz sizi kadın doğuma göndericek. Kadın doğuma gidin..endişelenmeyin bende baştan beri var ilaç kullanıyorum herşey iyi çok şükür
Alyadua1009 Aytiii peki bu hormonları ne etkiliyor biliyo musun canım ilk defa böyle dengesizlikler oluyor sonuclarımda
Aytiii Alyadua1009 tiroid bezi canım, hormonları çok etkiler..ben hamile kaldığımda yükseldi, doktor hemen ilaç yazdı 7, ayımdayım düzenli olarak kullanıyorum. Doktorunuza danışın, korkulacak birşey yok