Cnslrsln Öncelikle “rezalet” kelimesini fazla bulduğumu belirterek size katılıyorum. Kesinlikle 2 isim gereksiz. Büyüklerin gönlünü hoş ettiklerini düşünerek o ismi koyduktan sonra, yok sayarak yine kendi koydukları ismi kullanmalarını komik buluyorum. Onun dışında büyüklerin isimleri haricinde çocuğa iki isim konulması, anne babanın çocuğuna isim koyarken karar verememesi gibi geliyor bana. Bazı anne babalar da "Eşim onu istedi, ben bunu istedim."diyor. Yani daha yolun başında ortak karar alamamışlar. İkimizin de gönlü olsun, dedik diyorlar ama bence bu daha yolun başında çocukla ilgili tek bir noktada buluşamamak, demek. Okulda öğrencilerimin çoğu çift isimli ama hiçbiri iki ismi aynı anda kullanmıyor. Hatta 5.sınıfta bir öğrencime okulun ilk günü bir öğretmen arkadaş listeden okuyup ilk ismiyle seslenmiş. O günden sonra çocuğa herkes o isimle seslenmiş. Ben de dahil o ismi kullanıyorduk. Annesi geldi bir gün. Hocam “Yağız’ın durumu nasıl?” dedi. Yağız kim? diyordum neredeyse. Berat’ı soruyorsunuz, değil mi, dedim. “Aa, evet… Biz daha önce hiç Berat, dememiştik.” diyor. Ee? O ismi niye ömür boyu kimliğinde taşıtıyorsunuz çocuğa? Çocuğa, “Sana evde Yağız, diyorlarmış.” neden söylemedin, dedim. Utandım, öğretmenim, dedi.🤦🏻♀️ En güzeli tek isim.👍🏻