Omerin-annesi Pasalarimmmmm benim de dogumum çok zor geçti bebeğimin de kilosu fazlaydı o yüzden çok zor Bi dogum geçirdim bidaha normal dogum yapacağımı hiç sanmiyorum
gulsencicek Omerin-annesi rahim normalde 60 gramlık bir organ iken hamilelikte 1000 gram ağırlığına ulaşıyor doğum sonrası tekrar eski haline gelmesi için de zaman lazım tabi ki çok takılıyorsan kontrole gittiğinde sorabilirsin yine de
Hafize27 @Omerin-annesi estetikle yukarı çekiliyormuş ama yine sarkma ihtimali yülsekmiş tedavisi kesin olan bişey değil sanırm anneme anlattım oda benimde ilk doğumda öyle oldu hatta çok aglamıştım görünce dedi sonradan kapanıyormuş o açıklık kontrolum de sorucam sarkma yoktur inşallah
sunandfun7 Lizbonn merhaba ben de hafif mesane sarkması oldu vajina girişini tıkıyor adetim azaldı sanki akması gereken kankarın bi kısmı içerde kalıyo gibi hissediyorum öyle midir ki
Lizbonn sunandfun7 Doğum yapalı ne kadar oldu 40 cıkana kadar rahim naya toparlıyor kendini. Ayrıca en gec 1 sene de vajina bence eskisi gibi oluyor. Açıkçası benim dikişim olmadı belki de ondan eskisi gibidir ama. Genişleme olsa bile basit çözümü var :)
Gulnar_95 @"Omerin-annesi"Eger oyle durum varsa ameliyyat ediyorlar kuzenim oldu daha yeni gecmis olsun tedavisi yok malesef
sunandfun7 Gulnar_95 merhaba ben de hafif mesane sarkması oldu vajina girişini tıkıyor adetim azaldı sanki akması gereken kanların bi kısmı içerde kalıyo gibi hissediyorum öyle midir ki
Gulnar_95 @"sunandfun7″Merhaba pek bilgim yok malesef doktora gorunun bence kuzenimde daha kotuydu baya sarkiyordu cok bekletmemek lazim Allah yardimciniz olsun🙏
Dolphin16 Ben 6 sene oldu normal doğum yaptım bende eriyen 3 tane dikiş vardı . Dediğiniz gibi idrar tutamıyordum bende ama zamanla düzeldi . Kendini toparladı yenilendi. Doğumdan sonra açıkçası hiç aynaya bakıp moralimi bozmadım . Kolay değil canından can çıkıyor benim oğlum 5 kiloya yakın doğdu epidural ile. Kafası büyüktü çıkarken kafası yırtmıştı o yüzden 3 dikişim vardı. Ama oturunca biraz acıyordu merdiven çıkınca falan. Bide karnımın içi çok acıdı benim sanki sezeryan yapmışım die doğumdan sonra ilk kontrol e 1 ay sonra gittim herhalde doktor normal olduğunu karın kaslarının yırtıldığını vücut toparlanması için zaman vermem gerektiğini söyledi. Doğru toparlardı 👍 şimdi ikinci gebelik düşünüyorum bu arada yurt dışında yaşıyorum Burda sağlık sorunu olmadığı sürece normal doğum yapıyorsun zaten sezeryan teklifi yok 🤷♀️
sunandfun7 Dolphin16 sizde de mesane sarkması oldu mu acaba vajinanın hemen girişinde sert bi topcuk gibi bişey
Defnesa Rahim sarkmasi olamaz ya 5 çocuk flan doğurunca oluyor rahim sarkmasi şak diye sarkmaz zaten yeni doğum olmuş daha kendini toplamadiki rahim ve etrafındaki kaslar doktora bı sorun sonrada zaman verin kendinize biraz inşallah geçecektir
Mommy61 Bu durum için rahim sarkması ameliyatı yapılıyor, vajinoplasti ile birlikte tercih ediliyor genelde, hem rahimi toparlıyorlar hem vajinanın görüntüsünü
kimchikimdi Lyltns 6 ay içinde vücut kendini toparlıyor canım tabi ilk hali gibi olmuyor ama illaki toparlıyor
eylulcydm Omerin-annesi Bende geçen sene ilk doğumumda sizin yaşadıklarınızı birebir yaşadım zor bi doğumdu rahim sarkması oldu. Doktor daha gençsin ameliyat olma tekrarlar her sene olmak zorunda kalırsın fizik tedavi ve egzersiz başlayalım dedi. Bebeğim 2,5 aylıkken tekrar hamile olduğumu öğrendim tedavim de yarım kaldı…