Kubraaatmr İkinci gebeliğim 37+1 haftaligim. İkinci normal doğumların daha kolay olduğu söyleniyor doğru mudur ? İlk doğumu kolay ve kısa süren birinin ikinci doğumu daha zor olma ihtimali var mı ? İkinci yada daha fazla normal doğum yapmış olanlar tecrübeleriniz neler doğum hikayelerinizo yazabilir misiniz
miyopmom Kubraaatmr yani ben dun ikinciyi dogurdum elhamdulillah iki dogumumda cok farkli dogum baslama surecimde. Ilkinde sancim vardi acilmam yoktu suyum nisanim hic bi seyim gelmemisti bunda tam tersi nisanim geldi sonra evde suyum geldi sancilarim vardi ama duzenli degildi cok elhamdulillah daha cabuk geldi digeri 2 gun surdu bunu suyum sabah 5 de geldi aksam 6yi 5 gece dogurdum
JEFF Bir şey sormak istiyorum , normal dogum yapmışsınız , orası eski haline dönüyor mu? Yoksa genişledigi gibi mi kalıyor?
Kubraaatmr JEFF tabiki öyle büyük bir genişlik kalmıyor mümkün değil bu ama tam emin olmamak ile birlikte bence eskiye göre biraz daha geniş oluyor. Herkesin vücudu farklıdır belki ama önceden ilişki sırasında daha çok canım acirdi doğumdan sonra bu biraz farketti gibi o yüzden bana sanki biraz da olsa genişledi gibi geliyor
miyopmom JEFF eskisi gibi yuzde yuz olmuyor ozellikle 2. Ye hamile olunca bile arada fark oluyor. Ama o kadar geniste kalmiyor. Sanirim dogum aninda belirtmek gerekiyor daraltmalarini istiyorsaniz dikiyolar
Maviii JEFF kalmıyor tabii ki dikişin filan atılıyor . hatta bazı doktorlar fazla dikiyor genişlik vs olmuyor yani
Mrvnehir JEFF evet canım ben iki normal doğum yaptım üçüncü doğumum da çok yakında hiç endişe etme eskisi gibi oluyor ilk 40 gün sen bebeğini emzirdikce rahim çekiliyor daralıyor
Kubraaatmr miyopmom çok teşekkürler öncelikle ve hayırlı olsun sağlıkla büyütün insaAllah. Sancı olarak bı fark varmiydi azlığı çokluğu şekli vs gib i
miyopmom Kubraaatmr cok tesekkur ederim Allah razi olsun, ilkinde sancim vardi acilmam olmuyodu bunda sancim oldu ama duzensizdi suyum geldi yinede duzensiz devam etti zaten ben epidural istedigim icin 3-4 cm e ulasinca hemen epidural oldum o yuzden cok sancili beklemedim cok sukur
Serap26_ Benim ikincisi gerçekten abartısız söylüyorum doğumum çok kolay olmustu hastaneye gitmemle doğum yapmam bir oldu ama 3. Doğumum çok zor oldu ne yalan söyleyim
Mltmsncn Kubraaatmr benim ilk dogumum zor olduğu için ikinciyi düşünmem demiştim doktoruma. Garanti veriyorum ikincisi cok daha kolay oluyo korkma dedi. Birde ben dogumhanedeyken yan bölmeye ikinci dogumunu yapacak birini aldılar. Kadın 1 saate dogurdu cıktı. Acılması benden daha azdı üstelik. Benim 5 saat sürdü diğer bayaan 1 saatte gittii. Üstelik sesleri duydum kadına 2-3 ıkın dediler sonra tamam artık ıkınma dediler direk dogdu sonra. O an ben doguramıcam zannetim😅
Edaerdqn Kubraaatmr bilmiyorum herkeste aynı mıdır ama benim ilk doğumum 20 saat sürdü canım sancı açılma vs. Çok zorlanmıştım. İkinci doğumum hastaneye girişim ve odaya çıkışım toplamda 1 saat 20 dk sürmüştü. İlki gibi olacak sanmıştım ama göz açıp kapayana kadar ilerlemişti süreç. Umarım kolay sağlıklı bir doğum olur
Kubraaatmr Edaerdqn ay ne güzel olmuş. İlk dogumumda hızlı olmustu benim umarım ikincisi de öyle olur. Ağrı olarak farklılık varmiydi peki
Neslihan5241 Benim ilk oğlumda acemiydim ikinci oğlumda zorlandım 3 tane oğlan doğurdum 30 yaşımdayım ve normal doğurdum üçünüde 4 bebeğimde normal büyük bir ihtimalle
Serap26_ Kubraaatmr ilkinde suyum gelmişti gece 1 de sabah 7 gibi doğumum olmustu kendi sancımla ikincide de 5 dakikaya bir giren düzenli sancım olmustu ebe suyumu patlatınca sancım geldi birden ikinmamla birlikte doğumum olmuştu
esmir Kubraaatmr 20 dk şiddetli sancı çektim sonrasında doğum oldu tüm o süreç 5 saat sürdü kolay ve hızlıydı