Elif-dmn Hokku ben 69 kilo ile Hamile kaldım şuan 21. Haftam ve 77 kiloyum çok mu almsm anlamadm yaaa
bluees1207 qlshozlkr ben acemi derken kullanıcı adı öyle olduğu için espiri bağabında yazdım hanımefendiye gerçekten acemisin kilo alamamışsın demedim farkındaysanız kendimi dalgaya aldım yorumumda 😊 Gebelikte kilo almamak yada çok az kilo almak sağlıklı beslenmek anlamına gelmiyor bu konuda yanlışınız var. Gebelikte Vücudumuzun kan miktarı 3-4 litre artıyor, amniyon sıvısı zaten 800 ml v.s oluyor haftaya göre değişiyor bu plesenta 500-600 gr. E bebeğinde bir ağırlığı var kilo almamak demek yada dediğiniz gibi 1-2-3 kilo almak demek aslında annenin zayıflaması demek oluyor bu da sağlıklı bir beslenme anlamına gelmiyor. Bir sağlıkçı olarak hep böyle öğrendik ve bu şekilde bilgilendirme yaptık. Doktorunuzun 2 kilo almanızla kiloyu yasaklaması ayrı bir garip geldi. Benim doktorum aldığım kilodan 2 kilo verdiğim için beni uyardı kilo vermeni istemeyiz tabi ki dengeli beslen ama kilo verme diye özellikle uyardı mesela
bluees1207 qlshozlkr ve sağlıksız beslendiğimi asla düşünmüyorum hayatımda fastfood tatlı aburcubur yok. Hamur işi yok nedilecek kadar az kahvaltıda belirli bir oranda tüketiyorum. 34. Haftaya giriyorum 69 kiloyum 14 kilo aldım toplamda bence çok aldım ama hiç ağırlık ve beni zorlamasını yaşamadım. Hergün pilates ve yürüyüş yapıyorum. Yani bazen kilo almak hormonsal da olabiliyor sadece beslenmeyle alakalı bir durum malesef ki değil. Normalde ben 57 kilonun üzerine hiç çıkmamıştım
bluees1207 Acemianneee08 kesinlikle kötü anlamda demedim kullanıcı adın acemi anne olduğu için öyle yazdım kendimle ben dalga geçiyorum😊 gerçekten iyi bir başarı bende çok dikkat ediyorum ama 16. Hafta ve 22. Haftalar arası her hafta 1 kilo aldım. Bende hiç kusma olmadı hiç bir belirtim ve şikayetim olmadı ve ilk aydan kilo alarak başladım şeker çıkmadı pilates ve yürüyüş yapıyorum ekmek sadece kahvaltıda var fastfood yok aburcubur yok hayatımda hemde hiç ama malesef ki alıyorum 24-28 arası 2 kilo verdim doktorum sakın verme vermeni istemeyiz senin ciddi bir kilon yok dedi normal gidiyorsun dedi sonrasında da 6 haftada 4 kilo aldım. Doktorum normal olduğunu söylüyor. Bu arada bende sağlıkçıyım ama ebe değilim kadın doğum polikliniğinde kısa bir süre çalıştım ciddi bilgili değilim ama hiç ve bilinçsizde değilim. Doktorum ne derse onu yapmaya özen gösteriyorum. Bebiş 2200 ün üstünde o da biraz iri gidiyor ödemim biraz arttı son 2 haftada belki kiloda bunlarında etkisi vardır bilmiyorum ki
Acemianneee08 bluees1207 ödemin varsa tuzu biraz azalt canım ne olur ne olmaz son haftalar . Tuzu azaltınca kilo da almıyor insan . Sebze protein ağırlıklı beslen bolca su iç. Emzriirken gidecek zaten alınan kilolar o yüzden çokta kafaya takmamak lazm onlar sağlıklı olsun yeterli 🤗
bluees1207 Acemianneee08 tamamen tuzsuz tüketmem zor ama çok fazla tuzlu yemiyorum aslında ama yinede dikkat ederim su konusunda da benim problemim o ben su içemiyorum gebelik öncesi hatta haftada 1 bardak falan ancak içebiliyordum o derece ciddi su içememe durumum var son zamanlarda susama hissim oluşmaya başladı artık günde 1-1,5 litre su tüketiyorum ama bu seferde ciddi böbrek ağrısı yaşıyorum benim durumum biraz garip malesef ki 😞
Leylaucr nurli34 aslında çok yemiyoruz hamile olunca metabolizma çalışması yarıya düşüyormuş yediklerimizi eritemiyoruz 😁😁
Efulii qlshozlkr 28 haftada 2kilo normal mi sizce? Saglıklı beslenmeye lafım yok ama hamileysek hamile gibi yemeliyiz bence zaten aldıgınız kilonun bir kısmı bebek su ödem vs bana cok az geldi bu kadar sıkmayın kendinizi😂
qlshozlkr Efulii Evet normal,doktorum normal diyo,ondan iyi bilicek haliniz yok heralde 😂 Allah’a şükür çatlağım yada ödemim de yok,tuz fazla tüketmiyorum ve günde 2,5 lt su içiyorum.
Leylaucr Hiç bir zaman zayıf biri olmadım 83 kiloydum şuan 87 kiloyum sanırım doğuma kadar 150 kilo olurum bu gidişle hep açım heppp🤧🤧😃😃
Hokku Leylaucr ben de sürekli aç hissediyorum tokluk hissini p kadar çok özledim ki kaç kez gün içinde mutfağa gidiyorum bilmiyorum 🤦🏼♀️ Abur cubur değilde kızartma hamur işi bayılıyorum 🤦🏼♀️
_Berna_ Hokku 35+5 24 kilo🤦♀️ nasıl bu kadar az kilo alabildiniz kızlar şaşırıyorum cidden. Ben mi fazla almışım🙄😅