Sehrbnon12 Kızlar ben 13 haftalık ikizlere hamileyim ve çok fazla çay seviyorum ama yinede zararı olur mu diye çok düşünüyorum günde 2-3 tane açık çay içiyorum sizlerde içiyormusunuz Bi zararını gördünüz mü?
Haticenurozturk Sehrbnon12 bende içtim sürekli ama bı sıkıntı olmadı fazlaya kalmadığı sürece zaten çok fazlası normal insanlarada demir eksikliği yapıyor ☺️
Hande1nur Sehrbnon12 ya bende çok tüketiyorum çay,ama ilk haftalar her şeye dikkat etmelisin bebegin oluşumu ilk aylar hassas o yuzden çay kola kahve icmemelisin,ben 6.aydan sonra haftada 3 4 kez kahve günde 2 3 bardak çay içiyorum ara ara da kola
Sehrbnon12 121 ne bilim ya korkuyorum zararı falan ya olursa bu arada Bi şeyler yerken üzerine içiyorum tek basına da çay demleyip içmiyorum sıcak falan diye biraz da soğutuyorum ama endişeleniyorum bazen bilmiyorum ya
Halis25 Kahvaltıdan en az 45 dk sonra günde Max 3 bardak içebilirsiniz. Çünkü çay midede demir emilimi azaltıyor. Demir ilacı kullanıyorsanız da 2 saat süt ve süt ürünleri çay tüketmemeniz gerekiyor. ☺️
Sehrbnon12 Halis25 canım demir ilacı bu hafta itibariyle kullanıyorum ve ben kahvaltı esnasında içiyorum sadece cok fazla süt de tüketmiyorum
121 Sehrbnon12 Yok bence çok sıkıntı yapmayın hem açık içiyorum diyorsunuz ben 37+1’im ilk 5 ay zaten kusmam vardı su bile içmiyordum. Şimdi günde 3 bardak açık çay bide bazenleri ortam olduğunda kahve de bir fincan içiyorum tabi bol su tüketiyorum bir zararını görmedim çok şükür ki
Sehrbnon12 Hande1nur kola kahve cips cs şeyler içmiyorum genel hayatımda da sevmezdim su haftalara kadarda çay içmiyodum ama bu haftadan itibaren kahvaltıda içmeye basladım
Hande1nur Sehrbnon12 çok çay içmek demir eksikliği yapıyor,eğer demir ilacı kullanıyorsan çaydan sonra al ilacını,bence çay in çok bi zararı yok ya
Hellili Sehrbnon12 çay kafein içerir belki bebeklerinize bi zarar vermez ama sizde uykusuzluk huzursuzluk çarpıntı sıkıntı yapabilir bi de demir emilimini engelliyor hamileyken böyle şeylere daha duyarlı oluyoruz o yüzden kahve ve çay türevlerini en aza indirmek sizin için daha iyi olacaktır
Sehrbnon12 Hellili canım sürekli enerji doluyum ben aksine uykum gelmiyor halsiz olmuyorum annem şakaya vuruyor bazen daha 20 yasındasın hissetmiyorsun falan diyor demir ilacına da basladım bu hafta açık çay içiyorum sadece kahve falan içmiyorum kola vs
Deletedmom623737 Sehrbnon12 Bende günde iki bardak içerdim kahvaltı da açık küçük bardak bi zararını görmedim 🥰
Evaninannesi1 Sehrbnon12 sabahları Demir ilacını portakal suyu ile iç onun üstünden bi saat falan geçsin sonra iç çayını bende çayı çok seviyorum doğumuma çok az kaldı çok şükür bi zararını görmedim. Ama en önemlisi doktorunun muayeneden sonra sana vereceği tavsiyelerdir çünkü hepimizin gebeliği apayrı bana iyi gelen sana iyi gelmiyor olabilir Allah korusun. Ara doktorunu sor için rahat etsin
Sehrbnon12 Evaninannesi1 sordum canım açık içebilirsin dedi ama ben yinede sormak istedim içim rahat etmiyor bazen