Kızlar iyi geceler hepinize, 39+2 haftalığız şu an, geçen pazartesi günü doktorum çatı muayenemi yaptıktan sonra yumuşama olduğunu söyledi ve 10 güne gelir diye düşünüyorum dedi. Benim zaten ara ara vajinaya bıçak saplanır gibi ağrılarım oluyordu. 1 saatir falan yine bıçak saplanır tarzda ağrı giriyor ve kitleniyorum ama daha şiddetli sanki.. Doğum sancısı da bu şekilde mi gelir yoksa bu açılmadan dolayı çektiğim bir sancı mı ayırt edemiyorum:( bebeğim de hareketli ama o bıçak batar gibi his geldiği zaman 2-3 sn sürüyor ve olduğum yerde kitleniyor, doğum sancısı da bu şekilde mi geliyor?🥲
Doğum sancısı nasıl oluyor
svdkznc doğum sancısı canim açılma sancısı benimde oyleydi evde cektim zar zor 2 cm açılmıştı ve hastanede suni sanci ile 5 cm oldu sonra olmadi bebgim zayfti die hemen sezeryan olmuştum suan 26 aylk oglum
Doğum sancısı kasıklara bele hatta bacaklara vuruyo canım zaten bebekte kasılıyo karnında sertlesiyo
Kuzucugunannesi bende düzenli bir sancı yok diye gitmek istemiyorum hastaneye pazartesi günü randevum var ama kitleniyorum ne yapsam bilemedim , teşekkür ederim bilgilendirmen için canım, Allah bağışlasın oğlunu🌸
Edaincikara bacaklarımda ağrıyor sanki çok yol yürümüşümde bacağıma ağrı çökmüş gibi ama belimde ve kasığımda ağrı yok. Düzenli de değil ne yapsam acaba🥲
svdkznc valla canım üç haftadır düzensiz sancılarım var benimde gün içinde sancım oluyo hastaneye gidiyorum nstde sancı cikmiyo 😂 eve geliyorum ara ara basliyo ama doğumu başlatacak kadar değil malesef üç dakkada bir sancı vurması ve dayanılmaz olması lazım benim ikinci hamileliğim ilkinde normal doğum olmustu
- Düzenlendi
svdkznc açılma sancısı diye bişey yok. Açılmayı hissedemezsiniz zaten. doğum sancısına gelince. Doğum sancısı belden başlayıp kasıklara yayılır. Ve düzenli aralıklar ile gelir 40-50 saniye sürer geçer atıyorum 10 dakika sonra yine girer ve aynı zamanda bebek toplanır karnınız sertleşir kasılır. Doğum sancısı çekmeniz açılmanız olduğu anlamına gelmez mesela saatlarce sancı çekip hiç açılması olmayanlarda var. Veya sancısı olmadan açılması olanlarda. Ben iki dığum yaptım ikisinde de açılmam vardı birincide 2 cm 2.de 4 cm. Ama ben bunu doktora kontrole gidince öğrendim mesela. Sancım yoktu ama açılamam olmuştu. Açılmayı hissetmeniz imkansız. Sizin yaşadığınız ani harekete bağlı kramp gibi bişey olabilir yada eğer çok yorulduysanız bundanda kaynaaklı olabilir. Çatı pelvis ağrısıdır büyük ihtimalle uzanıp dinlenmeyi deneyin iyi gelicektir. Sağlıcakla kavuşun💜
Edaincikara beklemeye devam o halde🥲🥲 sağlıkla kavuşun inşallah
svdkznc sağol canım sende inşallah
svdkznc o zman bekle canm benim çünkü acilma falan belki olmamıştır bnm duzenli oldu fakat açılma olmadi fazla üstelik sancim vardi nst pek görünmüyordu o snra suyumu patlattklar vs iste geçti gitti korkma
Kuzucugunannesi çocuk vajinaya vurur mu yani bende de şu an bi sancı var ama şiddetli değil
polienaa_16 aşağıdaysa evet benm baskı yapıyordu ama kisiye göre değişir bu canm bnm belki çatı ağrısıdır
svdkznc bacım her çocuğun gelişim nasıl farklıysa her kadınında doğum sancısı farklıdır benim sadece belimde hafif adet öncesi olan ağrı gibiydi ve hastaneye gittim ama ağrım olduğu için değil çok sık geldiği için ve 5 cm açıklık vardı ikinci doğumda belki çok şiddetli sancım olacak ama açıklık 1 cm’den öteye gitmeyecek belki anlatsak bile aynı olacak diye bir şey yok maalesef ☹️
svdkznc kasıklarda başlayıp belde kendini daha çok hissettiren bi ağrı dönüşümlü olarak önce kasıkta başlıyor sonra belde bitiyor rahim kasılıyor bu sırada karın semsert oluyor .. sağlıcakla gelsin minik
Kuzucugunannesi baskı gibi değil vuruyor cok
polienaa_16 kasilma olur canm bebek aşağıdaysa