merhaba güzel anneler. merak ettim, ikiz olduğunu nasıl öğrendiniz, öğrendiğinizde nasıl tepki verdiniz ve ikizi bekliyor muyudunuz?
ben kendimden başlayayım
benim kendi ikiz kız kardeşim var, çift yumurta ikiziyiz. bize hep ikizlerin ikizi olmaz derlerdi. kardeşimin de 2 çocuğu var tek tek. ilk ultrasona 5+5 te gittim normal boyutlarda bir kese kese göründü. zaten 3.5 sene sonra oluşmuş bir gebelikti, sağlığından başka bir şey düşünmüyordum. ikiz hiç aklıma gelmemişti. ama 2017 de instagramda ikiz bebeklerin fotoğrafının altına ‘bi gün benim de ikizim olur mu😊’ diye yorum yazmışım bunu geçen hafta gördüm. her neyse ikiz ikiz diye düşünüp dillendirmiyordum açıkçası pek de ihtimal vermiyordum. evlendiğimizden beri eşim söylüyordu ikiz olur mu acaba diye. tek kese de görünce tamam dedik ikiz değil. 2 hafta sonra 7+5 te kalp atışı duymaya gittğimizde doktorun 10 saniye kadar ekrana değişik bakışları beni hayli korkutmuştu. bi sağ bi sol yapıyor. ‘hocam hangisi plasenta hangisi bebek?’ diye sordum. halbu ki bebek kadar plasenta olur mu 😂 doktor da ‘o gördüklerinin ikisi de bebek, ikisinin de kalp atışını görüyorum’ demesin mi. dinletti tabii hemen ama ben şoktan pek bi şey anlayamadım. eve gelince biraz dank etti😂 alışmam da bi kaç gün sürdü bi değişik tavırlara girmiştim, yetebilecek miyim, nasıl yapacağım, etrafımda hiç ikiz yok. şimdi 24. haftadayız çok şükür her şey normal ilerliyor🧡
3.5 sene her ay beklemiş biri olarak, anne olmak isteyen hiçbir kadının kucağını boş bırakma Allah’ım. sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eyle🌸