Serayelis şöyle bir durum var. Bir kadının vücudunun anatomisi çok önemli. Mesela çatısı dar olan bir kadın bile düşük kilolu bir bebeği doğurabilir. Çatısı geniş olan bir pelvis kilolu bir bebeği kesi bile olmadan doğurabilir. Bundan 30-40 sene öncesinde sezeryan diye bişey yokmuş mesela. Çok nadir yapılırmış. Kadınlar mecburen günlerce doğum sancısı çekermiş. Çatı dar, geniş muhabbetleri bile yokmuş. O yüzden benim teyzem kuzenimi 5,5 kilo olarak normal doğurmuş. İnanabiliyor musunuz? Normal doğum psikolojik bir durum bence. Tamamen odaklanma, sabır ve annenin dirayetli olabilme işi. Bu durumda yanınızdaki insanlar çok önemli. Soğukkanlı ve size cesaret verecek insanlar etrafınızda olmalı bence. Yoksa direk sezeryanı aklınıza sokan birileri yanınızda olursa otomatik kafa olarak kopuyorsunuz bir kere. Odaklayamıyorsunuz kendinizi. Doktorunuzu dinleyin bence. Çok iyi yönlendiriyor doktorlar doğum esnasında. Mesela benim doktorum çatın müsait, bebeğin kilosu da güzel dedi. Rahat doğurursun dedi bana ama ilk önce bebek başını doğum kanalına sokacak. Sonra rahim kasılacak, açılmalar başlayacak ve kendi sancımı çekicem. Sonra doğum. Kademe kademe dedi. Birinden biri eksik olursa malesef normal doğum gerçekleşemiyor dedi. Ben bebeğin başı doğum kanalında olmadığı halde suni sancı ile kanala giren bebeğin normal doğduğunu da duydum. Mucizeler hep etrafımızda mesela. Rabbim hayırlısını nasip etsin. Plan program malesef yapamıyoruz. En son kararı bebeklerimiz veriyor ve nasıl gelmek istiyorlarsa öyle geliyorlar dünyaya. Önemli olan zaten sağlık. Gerisi teferruat. Keşke normal doğum biraz kolay olsaydı da herkes normal doğurabilseydi🙏🏻🤲🏻