Sedam42 11 12 haftadayken ciddi olarak çok etkileniyordum kardesim. hareket yok bisey yok henüz küçük zaman geçmiyor muayeneler ayda bir. bir de ramazandaydik, evimizde sıcaklardan böcek çıkmaya başlamıştı ve stresten uyuyamiyordum rüyalarımda kötü şeyler görüyordum. hatta size bir şey anlatayım :)
bir gün doktorumu aradım sehirdisindaymiss. acile git eğer gerçekten bu derece kotuysen dedi. baksınlar bebeğe dedi. acile gittik akşam iftardan sonra. acildeki adam suratima baktı kaldı. Ne şikayetiniz var diyor. bebegim için endişeleniyorum diyorum 🤣 neden diyor bir belirti mi yaşadınız olumsuz falan yok diyorum kalbi atiyor mu bi bakar mısınız rüyamda atmıyordu dedim🤣🤣🤣 ve bu esnada ağlıyorum. hep ağlamak hali vardı üzerimde o haftalarda. şimdi guluyorum gerçekten. o gün doktordan geldik geldik e nabıza girdim bakıyorum doktor muayenede teşhise yazmış ki, psikolojik muayene 🤣 kadın doğum muayenesi falan yok 🤣 ona daha çok ağladım sonra benim psikojimde ne var neden böyle herkes üstüme geliyor diyorum 🤣
sonra kendi doktoruma gittim bak dedi anksiyete geçiriyorsun ve bebek direk bu durumdan etkileniyor meralcim ben kadın doğum doktoruyum istersen psikoloğa git dedi.. o gittiğim muayenede 14 haftadaydim. cinsiyeti öğrendik. o günden sonra bulantilarim vs hafifledi derken, cinsiyet heycani falan derken sonra o böcekli evden taşındık derken 18haftada da artık tekme hissetmeye başladım derken inanın şimdi o kadar mutlu ve huzurluyum ki. 22 hafta içindeyim 23 olacağım.
sizi o kadar ama o kadar iyi anlayan biriyim ki. çok içten ve samimi şekilde durumu izah etmek istedim kusura bakmayın uzun oldu :) ama bunları şunun için söylüyorum. kendim bizzat yaşadım. o vesvese halleri korkular rüyalar. ve ben ailemin tek evladıyım. benim hayatım hep bebek kayıpları ile geçti. annem benden sonra 7 bebek kaybı yaşadı. çocukluk travmalarım kendi hamileligimde patladı resmen. bana derlerdi her şeyi anlamazdi kimse. ama geçecek derlerdi. hele bi 3 ay bitsin sürekli bunu söylerdi herkes. gerçekten net bir şekilde 3 ay bittiği gibi ben topladım. şükür şuan bulanti olmayınca baş dönmesi olmayınca çok güzel hissediyor insan kendini. iştah açıldı. düşüncelerim rahatladı elimi karnıma koyunca hissettiğim bir şey var. elhamdülillah. diliyorum siz de tez zamanda toplarsiniz. yalnız olmadığınızı bilin. ama ne olursa olsun bebeğinize güzel hisler iletin. güzel düşünün. lezzet alın :))))