Kucukcivciv 10+1 den selamlar 🙂 7. Haftadan beri çok bulantı kusma yaşadım doktorum prilam verdi onla biraz rahatladım, bir de aynı şekilde hem çalışıp hem hamile olmak çok zormuş Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ☺️
Kucukcivciv Masalsu Maşallah nazar değmesin 🧿. İnşallah benimde en kısa zamanda geçerde gebeliğin tadını çıkarabilirim ☺️
Ayseport Masalsu ay onu unutmşm bnde türk kahvesinden tiksindim ya hiç içesim gelmio nescafe de sorun yok ama kahve berbat gelio
1prenses2prensyenigebe Masalsu bizde 9+3 olduk istanbul dayız biz 4.gebeliğim 12 10 yaşlarında büyükler 5 aylık 3.bebeğim korunurken hamile kaldım Aralık ta doğum yaptım bu bebeğimde Aralık doğumlu olacak inşallah
Bebisinannesi23 Uzayyyy benim çok aşırı mide bulantım var kusma yok ama gözümü açtığımda başlıyor kapatana kadar tüm gün bulantı çekiyorum . Ayrıca koku hassasiyeti var ve beni en çok zorlayan bu oldu aklınıza gelecek herşey kokuyo burnuma . Haa bide uyku hali var 🤦♀️
Bebisinannesi23 Masalsu doktor randevum salı günü o yüzden tam tarih bilmiyorum 7. haftada keseyi anca gördük kalp atışı için salı günü tekrar gidecem . Doktor 10 gün sonra gel dedi ama ben emin olmak için 2 hafta beklemeyi tercih ettim bakalım nolacak 🤷♀️
Bebisinannesi23 makin benim yemek yapmaktan sıkıntım yok ama yaptığım hiç bişeyi yiyemiyorum hani yemek yemem için birinin hazır başka yerde yapıp önüme getirmesi lazım 🙄
ftmercan 9 haftadayım, bulantılar vardı prilam ile biraz geçti. Fakat herşeye karşı isteksizlik, halsizlik, mutsuzluk herşeyden iğrenme hali mevcut. Bu geçecek midir acaba? Asla kabullenemedim bu durumu
Bebisinannesi23 ftmercan aynı durumları bende yaşıyorum umarım geçer biran önce . Gerçekten hamilemiyim yoksa depresyonda mı belli değil
ftmercan Bebisinannesi23 hayır bir de şimdilerde böyleysek doğurunca ne yapacağız acaba🥲 hayat motivasyonum yerlerde
Masalsu Kızlar bu ikili test falan vs diğer testler ne zamanlar yapılıyor doktora kendimiz mi diyoruz doktor mu yönlendiriyor hiç bilgim yok etrafım da yardımcı olan biri de yok beni bilgilendirirmisiniz nasıl süreç ilerliyor ne yapmam lazım ?
[silindi] Masalsu doktor yönlendiriyor canım 10-11 hafta gibi. Durumu olan olmayan fetal dna yaptırmalı. İkili taramayla falan uğraşmayın hiç çok güvenilir değil. Benim yeni doğum yapan arkadaşlarım var onlar çok yönlendiriyor beni ama iki doktordan da fetal dna önerisi aldım o yüzden tavsiye ederim
Bebisinannesi23 Masalsu benim de pek bi bilgim yok hiç o aşamaya gelemediğim için . Ama doktorlar yönlendiriyo seni hangi haftalarda olması gerekiyorsa .
Nazendehanim Masalsu doktor kendisi söylüyor canım 13. Haftada yapılıyor sanırım . Doktor bana şu şekilde anlattı bebekte zeka geriliği varsa vitamin takviyesi yapıyoruz ancak down sendromu çıkarsa ona yapacak bir şeyimiz yok. Karar sizin yaptırmak isterseniz haziranın 12 sinde falan gelin dedi sanırım.
Masalsu [silindi] devlet hastanesinde mi yapılıyor özelde mi yapılıyor test nasıl yapılıyor canım biraz bilgi verir misin
Bebisinannesi23 [silindi] bunu ilk kez duydum . Çevremde hiçkimse böyle bişey olduğunu söylemedi. Ben bu 2li yada 3lü tarama testlerine çok güvenmediğim için yaptırmayı hiç düşünmedim . Ama bu çok değişik bişeymiş.
makin [silindi] bende fetal DNA düşünüyorum başka bir şeyden kısıp ne olursa olsun bunu yaptırmalı diye düşünüyorum diğer testler biraz eski uygulama yanıltıcı
[silindi] Masalsu genetik profları veya bazı özel lablar yapıyor. Ben ankarada necat hocaya gittim. Bi genoks firmasını duydum başka bilmiyorum. Burada başka lablar bilen arkadaşlar vardı fetal dna olarak aratırsan bulabilirsin