Merviiss busra_22 sizin belirtiler neydi peki sadece kaşıntı mi alt ast düzgün olup safra asiti yüksek vs çıkar mi acaba cildiye kuruluk dedi ama bazen aşırı kaşıntı giriyor bacak ve kollara kasidikca kaşınıyor
busra_22 Merviiss Susuz kaliyorsan vucut kuruluk yapar bol su iç derim bir de bence bebek yağı kullan kimyasal nemlendirci kullanma duş jeli falan. Kolestaz kaşıntısı el,ayak,bacak,kol bütün vucuudu kaplayan uyuz gibi bir kaşıntı oluyor.
Merviiss busra_22 benim bacak ve kollarda var elde ayakta hiç olmuyor demekki kuruyor vücudum ama yine de ben dr gittiğimde baktirayim safta asidine alt ast yüksek mi oluyor bu durumda
busra_22 Merviiss Daha çok safra asidi testi sonucuna bakıyoar alt üst hemen çıkıyor sonuç ama safra asidi 3 gunde çıkıyor. Onun değerine göre net birşey söyler doktor. Safra asidi ve alt üst olarak 3 test yapılıyor.
Night Merviiss bende kaşıntı falan yok canım sadece alt değerim sınırda çıktı yani en yüksek 40 olması gerekirken benim 45 herhangi bir belirtim yok sanırım 80% kolestazda kaşıntı olurmuş
handeozt8 Night benim de bugün 43 çıktı ya 22+5 haftam kaşıntı filan da yok doktorum sınırda haftaya tekrar Bi kan ver bakalım muhtemelen gripten kaynaklı dedi ama şimdi sizi görünce korktum 🤦🏼♀️
Aieskocaak hamilemommy doktorunuza söyleyip değerlerinize baktırın bence. Kimi kaşınma kolestazdan kimisi de kuruluktan kaynaklanabiliyo benim göğüs ve sırt bölgemde sivilce yoktu çıktı ve arttı ama kolestazdan mı bilmiyorum
Dark Merviiss safra asitlerine de baktırın. Devlete gittiyseniz genelde yapmıyorlar bu testi. Bana yapmadılar kendi doktorum yaptı öyle ortaya çıktı. Mutlaka baktırın. Benim alt normal ast bir tık fazlaydi. Ama safra asitleri ucmustu
Dark Merviiss haftaya ve yüksekliğe bağlı. Eğer hafta küçükse takip ediliyor ilaç veriliyor. Hafta büyükse ve değerler yüksek ise 37+0 dan sonra doğum başlatılıyor. Çok geçe bırakmıyorlar. Ben 36+5 da öğrendim. 2 gün bekletip 37+0 da doğum yaptım
Aieskocaak busra_22 şuan için bişey diyen olmadı ama inşallah en yakın zamanda kendiliğinden doğar 🤲🏻🤲🏻
Night handeozt8 yok yok korkmayın benimde öyle 45 neredeyse aynı düşecek allahın izniyle takmayın taktıkça daha çok bişeyler çıkıyor bişey yokmuş gibi davranın inanın insan daha rahatlıyor her şey olacağına varıyor bir şekilde
Aieskocaak Merviiss ast alt ye bakıyolar eğer yüksek çıkarsa safra testlerine bakıyolar bende çok kaşıntı vardı doktoruma söylemiştim o istedi testleri