Merhaba kızlar ♥️ Biliyorum hepiniz çok heyecanlısınız ve merakla miniklerinizi bekliyorsunuz 😍 Dilerim Allahtan hepiniz yavrularınızı tek nefesle sağlıkla kucağınıza alırsınız 🤲🏻
Belki hatırlayan vardır. Mayıs 17 si gecesi planlı sezaryen doğumum için Konya’dan Adana’ya yolculuk yapmıştık. Normalde 25 Mayıs olarak planlanmıştı. Salı gecesi Adana’ya vardık ve çarşamba günü direk doktor kontrolüne gittik. Merak edenler için Ortadoğu Filiz Kavi’ye gittik muhteşem bi doktor şiddetle tavsiye ediyorum. Doktorum yarım saat boyunca bebeğimi inceledi olabilecek herşeyi anlattı. Karnımın çok dar olduğunu bebeğimin neredeyse kanala yerleştiğini söyledi. Konya’daki doktorumun 25 Mayıs demesiyle Filiz hanımda tamam 25 Mayıs diyelim ama bu bebek beklemez bi sorunda arama direk hastaneye gel sezaryen olmalısın dedi. Perşembe günü kuzenimde kaldık sabahında bi rahatsızlık vardı ben rahat yatamadım diye düşündüm ona yordum. Sonra ablama geri dönerken özel bölgede şiddetli bi batma hissettim anlıktı ve geçti. Eve çıkınca adet sancısı gibi sancım başladı. Durmak bilmedi ama şiddetlenmedi de. Eşim hastaneye gidelim diyor ablam aman dur yemek yiyelim diyor 😁 Ben başladım ağlamaya 🤦🏼♀️ Doktorumun sekreterini aradım hastaneye geç nst çeksinler duruma göre filiz hanım gelir dediler. Nst çekiliyor sadece bi kaç yükselme gördüm ilk bebeğimden nstden biraz anlıyorum. Ebe önemli değil bu sancı değil dedi ve açılmaya baktı 2 cm miş. Doktorumu aradılar ebe seni doğuma alıyoruz dedi 😩 Tabi ben yine başladım ağlamaya çünkü daha 1 hafta vardı. Zaten yine ilk bebeğimden dolayı küvez korkularım vardı. Doğuma ağlayarak girdim ağlayarak çıktım. Merak edenler için size spinal sezaryenden bahsetmek istiyorum. Eğer size söylenenleri harfiyen yaparsanız çok sorunsuz belden iğneniz yapılır. Doktor ve yanındaki asiste edenler sizinle konuşa konuşa korkularınızı ala ala mis gibi doğumunuzu yaparsınız. Doğum başlayıp bitene kadar dilim dursa kalbim hiç durmadan dua ettim çok şükür. Hemşirelere sizden hiç bişey istemiyorum bebeğim doğar doğmaz sağlığı hakkında bana bilgi verin dedim. Sonunda bebeğimin ağlamasını duydum. Komik bişey söyleyim hani şu bebek doğar doğmaz şak diye annenin suratına koyuyorlar ya bi böğğ olurdum ve asla kabul etmem diye düşünürdüm. Bebeğim doğdu ve ilk hissettiğim şey ona temas etmek olmuştu yanağıma getirdikleri anda resmen anırmaya başladım 🤣 Çok şükür teyzeleri çok sağlıklı geldi prensesim. Hemen babasına götürdüler 🥰 Benimde işlemim bitince beni de çıkardılar 🥰 Hastane çantamız hakkında bilgi vereyim. Aşırı kıyafete gerek duymadık ki ben valizine basmıştım 😁 En çok göğüs pompasına ihtiyaç duyarsınız ki ilk aşamada süt hemen gelmiyor 🤷🏼♀️ Ben mochi almıştım 180 TL ye hiç memnun kalmadım manuel de olsa yanınızda bi tane bulundurun. En çok konu başlığı olan dependler ilk gün çok işime yaradı. 1-2 gün kullanmaya devam ettim ama ameliyat yerimde bende baya sancıya sebep oldu. Çıkarıp ped takınca üzerimden öküz kalktığını hissettim. Paket paket almanıza gerek yok 1 paket baya işinizi görür diye düşünüyorum benim bol bol arttı. Daha sonra en önemli konu gaz sancısı 😱 Uyuşma etkisi geçtikten sonra inanılmaz bi gaz sancım oldu yemek yememiştim. Buna çok dikkat edin. Eğer sancı hissetmeye başlarsanız direk haber verin çünkü şiddetleniyor. Her WC çıkmamda rahatladım ama yaklaşık 3 günde çektim 🥺 Meleğim 19 Mayıs bayram bebeği oldu 🥰 Biraz geç yazdım eve geri dönüş yaptık anca yazabildim. Aklıma gelenler bunlar çok detaya girdim çünkü bende doğum hikayelerini okurken keşke daha detaylı yazsaydı dediğim anlar olmuştu. Aklıma gelenler bunlar 🙃
Eğer merak ettiğiniz kafanıza taktığınız şeyler varsa sizi çok iyi anlarım ve her sorunuza cevap veririm. Tüm doğumlar stressiz neşeli olmalı. Bizim hikayemiz çok mutluydu umarım sizinde huzurlu olur. Ve doğum anımda hepinize çok çok dua ettim ♥️