Se-Ha Yaa benim gibi olanlar var mı 😣 çıldırcam. Canım sigara istiyor. İçen yada, içmiş olan var mı hamilelik boyunca ? Nasıl kurtulcam bu hisden ?? :/
Gulsumhayal Se-Ha malesef ver canım bir anda bırakamadım bende ama günde 1 paket içen ben şuan en incesinden 3 e düşürdüm
pamuk_anne Se-Ha nasıl kurtulcam bu histen demişsiniz ya, cevap "içmeyerek" olacak :( zor biliyorum ama elinizden geleni yapın taviz tavizi doğurur..
HaYalmila Se-Ha her içtiğinde vijdan azabı çeksemde bırakamıyorum içmeyen anlamaz bu laneti inş bırakırz 9 +2
Lavantam Se-Ha ya sigara ictigin için allah korusun bebeğine bişey olursa icini rahatlatabilecekmisin kendin icin degil bebegin icin yapmalısın böyle düşün
Se-Ha Gulsumhayal Ya of :/ hiç deme ya.. Eşimde izin vermiyor. Çıldırcam. Ya böyle okadar canım istiyor ki kendime zarar vermek istiyorum. İçimden ağlamak geliyor . Çok kötü bişii. Bebeğin sağlığı ne durumda?
Se-Ha pamuk_anne Çok haklısın canım ama inan bana okadar zorlanıyorum ki, ağlıyorum. Eşimle tartışıyoruz artık, git gide artıyor tartışma..
Se-Ha HaYalmila Ayy aynen öyle.. içmeyen anlamaz. Ama gercekten çok köyü ni his :( Eşimle aramızda tartışma sebebi oluyor. Kesinlikle izin vermiyor. Çok zorlanıorhm..
Nurr_1 HaYalmila Se-Ha ben 20. Haftada zor da olsa bıraktım Canım çok istiyor ama kendimi tutabiliyorum kuzum için deyip Ama birileri yanımda içerse görürsem alırsam kokusunu dayanamıyorum bir tane içiyorum İnsallah tamamen bırakmak niyetim
Gulsumhayal Se-Ha çok şükür bi sıkıntı YÖK ama zorla bırakmak daha kötü oluyor eşimde içmemi istemez tabi ama zorla yaptırmaya kalksa gizli gizli içeceğimi bildiği için sen kendin ve bebeğimiz için yapman gerekeni yaparsın diyor
Elfsglm Se-Ha bak bende aynı durumdayım bir paketi 2 günde bitiriyordum şuan günde 1 tane içiyorum ama içiyorum ya gerçekten beynim nikotin al nikotin al diye alarm veriyor eşim de kızıyor inşallah bırakırız ama ben doğumdan sonra tekrar başlarım söyliyim 😂😂😂
Slnmlh Se-Ha günde 2pakete takın içiyordum bildiğiniz keş olmuştum yani😂 Ama öğrendiğim ande bıraktım. Bebeklerimiz hayatta ki tek gerçeğimiz. Eşten aileden de önce artık. Parçan senin o. Nasıl kıyarsın dedim ve bıraktım. 29.haftamdayım🙏🏻😊
pamuk_anne Se-Ha ilk sigara bırakma deneyimimde günlerce içmek istiyorum diye ağladım. Ve o zaman hamilelik durumum yoktu. Çok çok daha zordu. Sonra dayanamadım yeniden başladım bi süre sonra hamilelik sebebiyle yeniden bıraktım ama hamilelik psikolojisi bende farklı oldu. Sigaradan tiksinmememe rağmen ağzıma sürmem şu an diyorum. Her insan bir olmuyor ama sizi çok iyi anlıyorum, umarım bu zorlanmalar geçer. Allah kolaylık versin :(
Kadze Se-Ha daha cok yemisin dua et tiksin tiksinmezsen kafayı yersin bmm gibi içime cekmiyorum eşim annem fşn içerse bikac fırt sdce duman görme adına püf püd yapıp geçiyorum 31.haftadayım hala aklmdan ckmıo dusun:) gebeliğimde skntlı gectgi için ztn istesemde içemem ıcmedgm halde skntı yasıorm kısıden kısıye dehısır kımı 1paket icer bişi olmaz ama o riski alma biliyorum cok zor yasıyorum tiryalilik cok kötü ama tut kendni yofurt ye ayran ic ozmn istesende acı gelir sigara ve belki tiksinirsin Allah yardım etsn valla zor
Papatyamoms Se-Ha canim burda sana nutuk kesmek icin yazmiyorum ama bende oncesinse 6 sene sigara kullandım nasıl birşey olduğunu gayet iyi bilirim.o zamanlar sevdiğim adam eşim için bıraktım.zorlandim ama kestim bi anda.ki bebeğin için bunu sen yapabilirsin.ilk 3 ayda özellikle ilk tohumların atılıp gelişmeye başladığı zamanlarda çok çok çok önemli sigara kullanımı. Hani ben pasif içicilik bile olmaması taraftariyim bırakın her gün 2 3 taneden bisey olmaz diyen doktorlardansa. Sen sigara içtiğinde damarlarında gezen nikotin direkt olark bebeğinin kordonundan bebeğine geçiyor. Damarlardaki oksijen yerine karbonmonoksit ni kirli hava daha da artıyor ve bebeğin gerekli tekiz oksijeni almasını engelliyor bir çok hastalık dogurabildigi gibi bebegin besin alımını sınırlandırıyor.cok var bu platformda biliyorum ben 2 çocuğunda da içtim çok sağlıkçılar hiçbişey olmadimcilar ama öyle değil olabilirdide hatta daha ilerilerde yaslarda oraya çıkabilirde.ve benim bi arkadaşım tüm gebeliği boyunca içti bebeği ameliyat oldu akciğerlerinden oksijensizlikten olmayan olsada olan örnekler de çok Rabbim inşallah o gücü size verir ve bebeğini temiz bir vücutla dünyaya getirirsin.hatta burda bi arkadaş geçen okudum düşük yaptım sigarayı bırakamamıştım sonrasında çok pişman oldum bebeğin benim yüzünden bisey oldu diye 2.cide hiç içmemiş bırakmış vs vs örnek aranırsa her iki tu4den de çok önemli olan senin kararın ve eşinizçok haklı
Handearsy Se-Ha Hamilelikten önce günde 1 paket sigara içen birisi olarak çok çok iyi anlıyorum. İlk 3 ayda çok zorladım kendimi içmemek için içmedim ama sonrasında deli gibi canım istemeye başladı, çok sinirli birisi oldum her gün eşimle kavga tartışma yaşamaya başladık sinirden ağlıyordum bu şekilde de bebeğime zarar verdiğimi düşündüm. Kesinlikle doğru demiyorum ama nefsimi köreltmek için bütün oranları 0,1 olanlar var onlardan aldım günde 3 tane içime çekmeden içmeye başladım. Böyle yapın bişey olmaz demiyorum ama diğer türlü de psikolojik olarak rahat değilseniz bebek için bu da zararlı şahsi düşüncem bu.
Mervii Se-Ha çocuğunu düşüneceksin.Sigara bebekte az kilo alımı ve zeka geriliği kesinlikle kanıtlanmış ayrıca bununlada kalmıyor sen hamileyken canım çekti diye içtiğin sigara çocuk doğunca astım hastası olmasını tetikliyor.ben dokuz sene içtim hamile kaldığımı öğrendiğim an bıraktım daha canım çekmeyi bırak yanımda bile içirmiyorum.herşey beyinde bitiyor kesinlikle.ben bırakamam diyen bırakamıyor
Xxece Ben hamile olduğumu öğrendiğim an bıraktım 1aydır içmiyorum.Herşey beyinde bitiyor gerçekten ben günde 1 pakete yakın içiyorum ama bebeğimi zehirleyemezdim.Sende bırakırsın emin ol
Deletedmom411 Ictigin icin bebeginde bir sorun olursa omur boyu pismanlik ve vicdan azabi cekecegini dusun ben hic icmedigim icin nasil bir duygudur bilmiyorum ama sigarayla dogmadin sonradan kendini ona alistirdin istersen vazgecedebilirsin belki birakmana vesile olur bebeginin sagligi dusunmen bir daha istemezsin senin sagligini da kurtarmis olur minik bebegin Allah yardimcin olsun insallah birakirsin
33NAZ Se-Ha inan bana ben ilk gebeliğimi öğrendiğimde 5 haftalıktım canım inanılmaz istiyordu ve içiyordum 6 haftalık oldu yine içmeye devam ettim şuan 14+1 haftalığım bırak sigarayı kokusunu alsam midem felaket bulanıyor ben kendim zamanla tiksindim kendi kendine oldu ..
Sedahoca Bırakmak için sigaranın zararlarıyla alakalı internette videolar var. Bir de danışmanlık alabilirsiniz ülkemizin sunduğu sigara bırakma hattı vs . Gibi Sakız çiğneyebilirsiniz. Vücudunuzun nikotin ihtiyacını patlıcan közlemesi gibi nikotin içeren herhangi bir besinden sağlayabilirsiniz. Ya da motivasyon amaçlı sigara içen bir annenin bebeğinin sağlık sorunlarını kağıtlara yazıp duvarınıza asabilirsiniz. 💕 tavsiyelerim bunlar umarım başarabilirsiniz siz güçlü bir annesiniz
Seheryvz Canım bırakmam lazım içmemem lazım diyerek kendini şartlandırırsan daha cok içme isteği geliyor. Ben 12 yıldır kullanan bir insandım günde bir paket biterdi hamile kaldıktan sonra bi anda kesmedim canım isteyinxe yaktım iki fırt çektm attım arkadaş ortamına girince bir iki tane içtim eşim içerken ona eşlik ettim izin vermiyodu ama öyle yaparsan bırakamam diyodum günde 5-3-2 derken bulantılar başlayınca hiç canm istemedi zaten şuan kokusuna bile dayanamıyorum kendini cok şartlama doktorlar günde 3-4 tane içebilirsin diyor tabiki hiç içmemen en güzeli zamanla bırakırsın inşş :)
Hasret33 Se-Ha canım bi anda bırakamıyorsun zaten ama günde 1 tane içiyorum ben bazen yarım ama günde muhakkak içiyorum KESK’e içmesek ama olmuyor bi anda
Se-Ha Arkadaşlar, Canlarım, Sevgili güzel anne adaşlarım 😍 hepinize çok teşekkür ederim.. Evet valla bırakmak zor, benimde canım istiyor, günlerdir hiç içmedim zor tuttum kendimi ama bugun bitane paket aldı eşim zorla.. 1 tane yaktım 2 kere çektim eşime verdim.. açken daha çok canımm istiyor. Şuan yazılanları okudum ve bende kendimi çok kasmıcam, içmicem dedikce dahada çok içme isteği geliyor çünkü 😣 o yüzden bende önerilerinize dayanarak yol alcam teşekkür ederim.. ❤️ Hepinizi çok öptüm 😘