Usnac1995
Aslında şuna şöyle yaklaşabiliriz; bazı doktorlar çatı muayenesi yapıyor bazıları yapmıyor. Bunu sağlıklı veya sağlıksız gördükleri için değil zamanla edindikleri tecrübeler nedeniyle benimsemiş veya benimsememiş oldukları için. Kimi doktor ilk haftalarda kalp atışını dinletiyor kimi doktorda dinletmiyor. Kimi doktor alttan ultrason yapıyor kimi doktor karından bakıyor. Aslında eğitim sistemi olarak 3 aşağı 5 yukarı aynı şeylerden geçmişler, aynı şeyleri öğrenmişler ama uzmanlıklarında kendi doğrularına göre hareket ediyorlar. Şeker yüklemesi de aslında böyle..
Keşke ülkemizde bazı şeylerin standartı sağlanabilse ve şeker yüklemeye gerek kalmasa. Mesela bazı doktorlar kahvaltı et gel diyor, bu kahvaltı kime göre? Ben tost çay yerim, sen peynir zeytin, diğeri bal reçel.. sonra hepimizin sonucu başka çıkar. Hasta olan sağlıklı, hasta olmayan sağlıksız çıkabilir..
Şeker yüklemesinin standardı ülkemizde malesef kahvaltı sistemiyle sağlanamadığı için bu içecekle sağlanıyor olması şu an rutin standarttır. Umarım zamanla sistem değişir 🙏🏻 Bu yüzden kesinlikle yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ve şunuda eklemek isterim benim yıllar öncesinden konulmuş bir düşük şeker tanım olmasına rağmen (reaktif hipoglisemi) tekrardan gebelikte yükleme yapıldı ve değerim yine çok düşük olduğu için endokrin farklı bir uygulama ile başka bir test daha yapıldı ve sonuçta şekerim 30lara düşmesine rağmen bende bir şeker hastası gibi besleniyorum. Yani sadece şekerin yüksekliği değil düşüklüğüde tehlikeli ve belirlenmesi gerekiyor..