Siyahbeyaz03 bende 6 aydan fazla bu dertle uğraştım hala tamam geçti diyecek kadar emin olamıyorum, hamilelik harici anlatıyorum neler yaptığımı:
Sirkeli su ile duş alıyordum orayı her wcden sonra sirkeli su ile siliyordum doktor bunları sakın yapma dedi bıraktım ama şuan olsa yine sirkeli su ile bi duşta ufak bi yıkarım
İkincisi Niaouli yağı söyledim ve iç çamaşırıma hergün 3-4 damla damlattım , bunun etkisi olduğunu yüzde yüz düşünüyorum zaten idrar yolu enfeksiyonunda bile doktorlar öneriyormuş , cok keskin bir kokusu var rahatsız ederse 1-2 damla damlatırsın ben artık yeter noktasındaydım 3-4 damlatıyodum, hamilelikte ilk 3 aydan sonra 1 damla kullanabilirsin diye öneriyorlar ama bilemem hamilelik harici konusuyorum
Ücüncüsü ic camasırın asla asla nemli kalmamalı, evde günlük ped takma sürekli ic camasırında hafif nem hissedersen hemen değiştir , dışarı çıkarkende ıslak olmasın diye günlük ped takıyodum mecbur önermiyorlar diyorlar ama ıslak olmasından iyidir çünkü mantar ıslak ortamı sever hemen orada ürer,
Dördüncüsü duşta oraya sabun vs dahi değdirme pH ını bozuyor hemen suyu bile direkt tutma hafifce suyla yıka ,
Beşincisi kafandan kurtulamıyorum bundan düşüncesini at stres bağışıklık düşmesine sebep oluyor mantarla savaşamıyorlar
Son olarak pahalı ama etkili olduğunu düşündüğüm vajina için yararlı bakterileri içeren bir ilaç var takviye ilacı, vitamin gibi düşün, onu kullandım , o vajinadaki yararlı bakteriyi arttırıp mantarla savaşıyor, vitaminin adını dilersen yazarım, doktor önerisiydi biraz pahalı ama etkili ❤️
Oyş çok uzun oldu ama benim kadar bundan çekmiş biri olamaz hamile kalmak isteyip mantar yüzünden kalamıyordum herşeyi etkiliyor hayatını komple etkiliyor ayrıca mantarın psikolojik rahatsızlığa yol açtığı da söyleniyor ,
Özet olarak kesinlikle ıslak kalma, o damladan damlat ve vajina yararlı bakteri vitamininden kullan 😊 bu benim önerim🌸