Berfingndz Merhaba güzel hamişler benim detaylı ultrasonda bebeğimin böbreğinde biraz genişleme olduğunu söyledi 🥺 çok endişeliyim düzelebilir de dedi doktor ama korkuyorum ilk bebeğim olacak daha önce dış gebelik geçirdim tüpüm alındı. Her iki böbreğinde genişleme varmış aynı durumla karşılaşan var mı doktorunuz nasıl bi öneride bulundu şimdiden teşekkür ederim
Sareeee Berfingndz erkek cinsiyet sanirim xanm bir cok gebe arkadasimda duydum izellikle erkek bebekgi olanlar sonra normale dondu korkutma kendini inşaallah normale doner
MerveNur- Berfingndz bizde de görülmüştü iki böbrekte. Doğdu baya bir araştırma sürecindem geçtik küçülmediği için. Şimdi birinde yok biri 13 mm dendi en son ve böbrek reflüsü tespit edildi. Enfeksiyon kapmamak için antibiyotik kullanıyor hergün.. Ama genelde geçiyormuş daha doğmadan ya da doğunca inşallah sizin öyle olur hiç kasmaya gerek yok şimdiden 😊
Hemecikk Berfingndz merhaba benimde bebeğim erkek tek böbreğinde büyüme var dedi perinatolog. Erkek bebeklerin yüzde 75 inde olabilen bir durum dedi. Gün içerisinde saate göre bile değişebilir dedi. Bir ay sonra tekrar kontrol etti. Yine büyük ama korkulacak boyutta değil tam sınırda demişti. Doktorum sadece bebek doğduktan 10-15 gün sonra böbreklerini kontrol ettirin dedi.
Zeyna27 Arkadaşımda sol böbrekte göründü hafif dedi takibi klinikte yapılıyor kendi doktoru görmemişti ilerleme söz konusu değil cinsiyeti erkek ise erkek bebeklerin çoğunda görülen bir durum olduğunu söyledi
Zeyna27 Berfingndz düzeleceğine eminim doktorum Gaziantep’te en iyilerden ve genel olarak erkek bebeklerde olduğunu söyledi yine de takibini yaptır benim kzı bebek arkadaşımın erkek bebek
Elf94samur Bugün bende sonucumu aldım bendede hafif göruldu yarın arastırma hastanesıne gıt dedı ınsallah cok buyuk sıkıntı olmaz benımkıde erkek bebek sızede gecmıs olsun
Berfingndz Elf94samur teşekkür ederim inşallah doğuma kadar düzelir bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız 🙏🏻
Elf94samur @MerveNur- başka neler söylendi size acaba bu böbrek genıslemesı için banada soyledıler bugun hatta arastırma hastanesıne gıttım bana karnınızdan sıvı alacagız felan dedı ben kabul etmedım
MerveNur- Elf94samur bana bi şey denmedi sadece doğunca peşini bırakmayın dedi doktor. Burda herkese down sendromu falan dneiliyor bizde söz konusu geçmedi zaten başka bulgu yoksa bu tarz ihtimalleri düşünmek hamileliği stresli geçirmekten başka bi işe yaramaz. Sadece suyunu takip etti doktor doğana kadar suyumda azalma olmadığı için noemal bir hamilelik geçirdim
Berfingndz Elf94samur bana başka birşey söylemedi başka sıkıntısı yok dedi çok şükür takipte olacaz dedi sadece 🙏🏻
bkoc Bende de çıktı erkek bebek, 31 haftalıkken 4 ve 5mmdi sonra birşey demediler yarın sabah gidicem sorcam yine genelde erkek bebeklerde oluyor diyorlar sanırım öyle inşallah sağ salim doğar bebeklerimiz dua edelim 🙏🥰
urazmoms Berfingndz 30. Hastayım bize de 14. Haftaydı sanirim böbrek genişlemesi dediler. Şuan şükür ilerlemedi :) erkek bebeklerde görülen bir durummus. Bize de sıvı almayı teklif ettiler ama biz fetal dna yaptırdık. Şükür temiz çıktı
Serpila Berfingndz canm benim ilk gebeligimde kızımda çıkmıştı detaylida 28. Hafta da tekrar baktırdım biraz daha iyi dedi endişelenmeye gerek yok dedi doktor dogumdan sonra düzelir dedi doğum yaptım 3. Günü götürdüm baktırdım düzelmişti