Peperonni edis22 Ben başlarda muz kivi ceviz sade kaşarlı tost falan çok yiordım onlar bebeğe kilo aldırdı bir de vifolic kullanıyorum folik asit olarak belki onun da etkisi vardır. Kelle paça falan içtim bir de arada onun da etkisi varmı bilmiyorum. Burda paça içilmez diyordu ama doktora sordum abartmadığın sürece sorun yok dedi ayda bir de paça içtim kemikleri gelişsin diye 😂 her şeyden vitamin almaya çalıştım en bilindik kaşar aşırı kilo yapıyormuş ama istersen kahvaltıda ye ve akşam tost şeklinde ye inşallah haftasına geçer bebeğin. Hızlı kilo alıyorlarmış zaten kafana hiç takma düzelir allahın izniyle yediklerin şifa olsun canım
Eymengul edis22 haftasının önde gitmesi iri bebek olduğu anlamındadır benim 3 hafta ya yakın öndeydi bunda dedi öndedir 2 hafta ben yemeği kestim bence gününde gitmesi en güzeli
edis22 Eymengul benimki onceki kontrollerimde 1 hafta ondeydi ama en son kontrolimde malesef bi hafta gerideydi. Yoksa haftasiyla uyumlu olsaydi bi sknti olmazdi. 30+1di kilo 1380 boy 35 veya 38 di.
Tucicup Bana sorarsanız psikolojik durum diye düşünüyorum ilk gebeliğimde ben 85 kiloydum kızım 40 haftada doğdu taşınma iş ve eşimle stresimden 2.400 gram doğdu çok şükür kuvezde kalmadı şimdiki hamileliğimde 35. Haftadayim ben 59 kiloyum kızım 3550 gram çünkü 7 yıl aradan sonra kafaya hiç birşey takmaz oldum 😄
edis22 Tucicup bende birazcik piskolojik dusunuyorum son bir ayda cok uzuldum cunku esimin ailesiyle kendisiyle skntilar yasadim bosanma esigine gelmistik😔 bide hamilelik sekerim sinirda ciktigi icin diyete girdim az yemege basladim birazcikda ondan olabilir diye dusunuyorum
selencicek Protein ağırlıklı beslenme olmalı et yumurta süt ürünleri bol su meyve sebze dengeli beslenme balık yagi kullanıyorum demir ilacı ve multi vitamin
Elfcm edis22 profilim bu öneriyle doldu taştı ama kesinlikle yulaf muz süt yoğurt bal tarçın karışımı blender yap iç. Birde ultrason kilosuna bakma sen bebeğimin biri 2600 du 2880 doğdu biri 2900 civarıydı 3480 doğdu ikiz bebeklerim. Doktora kac kilolar diye sorduğum da doğum da şok geçirmiştim ☺️ kahvaltıda yumurta domates biber salatalık zeytin peynir kaşar ihmal etme yoğurt ayran kefir salata bakliyat bulgur pilavi özellikle 2.3 gunde bir yedim ben. Ama cokta haftayi takma kafana 2 hafta geridendi birisi digeri önden gidiyordu cok şükür sıkıntı olmadi.
edis22 Elfcm valla hepsini aslinda yiyorumda ama hamilelik sekerim sinirda cikti dediler ozaman diyet yaptim yiyip icmemi cok azalttim sanirim ondan oldu bebegim beslenemedi iyici ama arrik diyetin cani cehenneme bebegim daha onemli onun beslenmesi eksik kalmamali onun icin diyetimide kirdim valla yiyiyorum artik hersey allahin izniyle sekerimde yukselmez🤲🏻
Tucicup ankakusu_2022 inanın hiç birşey yapmadım yani diyet felan işte ilk gebeliğimde 40 kg aldım ama kızım 2400 gram doğdu birde zararlı hicbirsey yemiyordum hamileliğimde sıkıntılı geçmişti eşimin işi battı taşınmak zorunda kaldık tek başımıza kimse gelmedi sezeryan oldum ve doğumdan 1 ay sonra canım babamı kaybettim vb olaylar üst üste geldi kilo verdim çok kısa zamanda şimdi ise aradan 7 yıl geçti suanki gebeliğimde tam tersi eşimin işi çok şükür iyi sağlık sorununuz yok evimizi aldık kafama hiçbirsey takmıyorum ve dikkat etmedim beslenmemede tam tersi yani canım ne çektiyse yedim şimdide bebek kilo aldı ben almadım saglikliyiz çok şükür :)) yani inanın bence kilo almakta vermekte çocuğun sağlığında bence psikolojik diye düşünüyorum
Erbe edis22 avakado süzme perynirle karıştırip yedim muz yedim her sabah ceviz badem yedim kaşar peynir yedim 38 haftada 4200 doğurdum kendimde hiç kilo almadim
edis22 Erbe valla hepsini yiyorum sadece muzu kesdim sekerim sinirda ciktigindan beri. Ama yiyecem artik surada 1bucuk ayim kaldi bisey olmaz insallah. Bebegim daha onemli
Hakiko Yeliz6767 🙄🙄 laktozsuz bi marka almıştım adını hatırlamıyorum ama tadı bana çok şekerli gelmişti, kefir olmuyorsa ayran ve tuz oranı düşük maden suyuna devam
Elfcm edis22 benimde öyleydi İnsülin direncinden kaynaklı sürekli oynuyordu şekerim sabah akşam takip ediyordum. Psikolojik olarak çok etkiledi hep yüksekti sağlıklı da beslensem birgun sinirlendim reçeller tahin pekmezler kızartmalar hava da uçuştu sofrada hususi ölçtüm o gün sağlıklı beslenme adı altında yaptığım kahvaltıdan daha iyiydi sekerim 😂 birde tahin pekmez de yarar diyorlardı ben sevdiğim için tükettim ama işe yarıyorms sanırım o da.
Tubmavi edis22 bi hafta önden gidiyor başından beri öyle. Genetik mi beslenmeyle ilgili mi bilmiyorum ilk başlarda düzenli çğ kuruyemiş süt yoğurt tüketiyordum ama sonra saldım kuruyemiş şuan yemiyorum iştahım çok açık çok fazla yemek yiyorum ama böyle özellikle kilo aldıracak şeyler değil süt yoğurt tüketmiyorum artık. Kuruyemiş çok nadiren eşimin zoruyla. Yumurta haftada 4-5 tane. Peynir haftada bi iki dilim. 33 haftadayım ben 8 kişo aldım öyle çok da almadım yani ama bayağı çok yiyorum. Verilen ilaçları da düzenli içtim hep.
berivan12 edis22 iyi bir diktor cok onemli gercekten suan ikinci cocuguma hamileyim ve okadar iyi bir doktorum varki insallah bu cocugumda yasamam