Arkadaşlar aramazıda bebeği olup uyku eğitimi vermiş olan var mı. Varsa lütfen yazın bebeğime nasıl eğitim verebilirim. Çok zorlanıyorum artık..
Uyku eğitimi.
EsmaaaaMeva1 Ben iki gün denedim ama bıraktım. Çok ağladı dayanamadım valla kahroldum ağlattığım için🥺 Ağlatmadan var mı bilmiyorum, yok sanırım. Kaç aylık bebeğiniz?
Belacivciv 6 aylık oğlum var gündüz sürekli ayağımda. Gecede ayağmda sallıom saatlerce sonra uykuya dalıo onuda bütün gece sağ sol ve yüz üstü dönüyor. Bende bktm İnternetten ama çok katı kurallar..
EsmaaaaMeva1 Evet katı, ben zamanla ağlatmadan yapmayı planlıyorum. Benimki şuan memede uyuyor. Önce memede uyumayı bıraktırıp piş piş yöntemine geçiricem. Bu şekilde ağlatmadan yapabilirim diye düşünüyorum. Diğer türlü çünkü beşiğe yatır ağlasın almak yok vs yani cidden zor, isterseniz deneyin ama🤷🏼♀️ Salla-dur yöntemiyle ayakta sallanmayı bırakabilirsiniz ama
Belacivciv uyku eğitimi alim dedim ama fiyatları çok pahalı. Beşiğinde asla yatmıo. Npcğmı şaşrdm
EsmaaaaMeva1 Evet cidden pahalı. İnstagramda baldananne var, sayfasını inceleyin her şeyi anlatıyor, öneri veriyor falan. Belki yardımcı olur
EsmaaaaMeva1 oğlum 8 aylık gibiyken denemiştim eğitim vermeyi. Çok ağlayınca kendime kızıp bıraktım. Bı destek de almadım tabii.
Emerek uyuyordu benimkisi. 2 yaşına kadar hep öyle uyudu. Memeyi kesince de sadece yanına uzaniyorum kendi uyuyor. Şimdi ikinci bebeğim olacak. Onda da emzirerek uyuturum bana en kolayı bu geliyor ☺️
EsmaaaaMeva1 ben okuduğum yazilari karisim yapıp kendimce uyguladım işe de yaradı yavas yavas oldu yani. 2 yasina kadar çoğu zaman emzirerek uyutuyodum kendi yatağımda once yatagi ayırdım odasina degil de yatağımın yanina yer yatagi yaptim birden ayirmadim kendimden. once tabi yataga çıkmak istedi ama ben pes etmedim. salla dur yöntemini denedim sakinlestirmek icin zaten oyle cok sallanarak uyuyan bi bebek degildi. pış pış yöntemini denedim elimi sırtına koyup sonra elimi cektim uzaktan pış pış sesi yaptim sadece. dinlediği esmaul hüsna ilahisi vardi kimi zaman onu söyledim sessizce. o yatarken ben ayak ucunda oluyodum ve ona bakmiyodum. kalkarsa uyariyodum sadece. bazen yastığında bazen de dizim de uykuya daliyodu. en sonunda odasında yatırmaya basladim once oglen uykularini yataginda yapti sonra da geceleri. yatağının yanında koltukta oturup uyumasını bekledim yine ayni şekilde pış pış yaparak yada ilahisini soylerek sonra zamanla onlari da biraktik. ne cok zor ne de cok kolay yani kısaca sabir işi Allah kolaylık versin🤗🤍
EsmaaaaMeva1 çoğu uzman önermiyor psikiyatri uzmanları bebeğin size ihtiyacı var onun dünyası sizsiniz çocuğu ağlatarak onu yalnız bırakarak sadece güvensiz bağlanmasını sağlarsınız başka da hiçbir şey olmaz siz onun için anne olmaktan çıkıp sıradan biri olursunuz hiç denemeyin bence
Belacivciv tamam cnm bakcam teşekkür ederim
Mybabe_mom keşke benm de sütüm olsydı emerek uyumasına razıyım. Ama maalesef sütüm 4.5 aylıkken kesildi hiç kalmadı 😔
Gorkeminannesi amin canım benm çok saol. Ben yazılara baktm ama kurallar çok çok katı benm çocuğum ağlayınca krize giriyor bende krize sokmak istmyrm ağlatmdn uyutmanın yollarnı arıyorum.
Miniktosunn psikiyatri haklı aslında ama ikimzede eziyet oluo bebeğm 8.5 kilo ve ayaklrm sallamktn artk topuklarm su topluo gündüz hiç iş yapamıyorum. Geceleride çok geç uyuo ve saatlerce sallayıp öle uyutuyorum.
EsmaaaaMeva1 eğitimler çok pahalı ama Instagramda annecaretta die bir sayfa var nerden nasıl başlayacağınızı ay ay uyku düzeni her şey var sayfada aşağıdaki gönderilerine indikçe görürsünüz zaten
Mybabe_mom valla bende öyle yaptım 2 yaşına kadar emerek uyudu hatta 2 bucuga yanasmisti 😂😂