https://imgyukle.com/i/Re5ifH ellerim uyuşuyor bu şekilde kilitleniyor düzelmesi bazen 20 dk yı bile buluyor ayaklarım sürekli şişiyor bir an olsun sönmüyor kalçama kramp giriyor cok zorluk çekiyorum doktor şeker yüklemesi yaptır dedi. Bugün dahiliye de yaptırdım sonuçları attım doktoruma cok yüksek dedi tedaviye basla. Mesajda ayrıntılı konusmadık yarın dahiliye ye gidecem. Benım gibi olan varmı yada şekeri yüksek çıkan ne önerdi doktor nelerden kıstınız bu şekil devam ederse doğum erken olurum yada zorlanır mıyım.

Benimde dün şeker yüklemem yapıldı açlık 88 tokluk 1.saat 211 2. Saat 119 çıktı doktor diyetisyene yönlendirdi çok korktum strese girdim inşallah diyetle düzelir

Dolunaybelinay valla canım 2 gün önce benimde yüksek çıktı bugün doktorum çağırmıştı gittim önce bir kan aldılar aç karnına sonra 100 lük şeker yüklemesi yaptılar geçen yaptığım 50 likti peşine 3 saat arayla 3 tüp daha aldılar yarına çıkıcak sonuçlarım ne yapacaklar ne edecekler bilmiyorum inşallah temiz çıkar diye dua ediyorum bende de diyabetten şüphelendiler

Dolunaybelinay tatlı çok mu tükettiniz ? 5. Haftada öğrenmiştim hamile olduğumu. Tam o zaman doktorum şekerin çok sınırda eğer dikkat etmezsen gebelik şekerine çevirir dedi. 5. Haftadan itibaren şekerli şeylerden uzak durdum. Hayatımdan çıkarttm diyebilirim. Çikolata, tatlı, şeker içeren içecekler tüketmedim. Çok çok nadir canım çok isteyince azar azar yedim. 11. Haftam bitecek. Çok şükür düştü. Normal seyrediyor şu an. Gebelikte olması gereken değerler arasında. Dikkat ediyorum sürekli yine de. Tatlı falan tüketmiyorum çok fazla. 3-4 haftada bir mesela. Bir silin pasta yiyorum gibi. Eğer çok şekerli şeyler yiyorsanız dikkat edin.

Dolunaybelinay her ikiside yüksek. Biri açlık biri tokluk şekeri sanırım.
      Bol sebze tüketin. Ekmek, hamuru isi, pilav makarna falan yemeyin. Abur cubur, paketli hiç bişey yemeyin. Öğünleri az az yiyin. Muhtemelen önce diyet değişmezse insülin başlatırlar.
      Gebelik şekeri önemli bir konu bebek erken gelebilir veya daha başka şeyler olabilir bunları düşünmeyin.
      Bundan sonra çok hafif beslenin, yürüyüş yapın bol su icin